Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 11001 tot 11005
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 september 2015

Peter Schiff: Spectaculaire explosie goudprijs in aantocht

Peter Schiff trekt nog eens van leer tegen de Federal Reserve, het was al weer een tijdje geleden. Uit de laatste meeting van de Federal Reserve leidt Schiff af dat de Fed een rookgordijn optrekt om de realiteit te verbergen. De realiteit is dat de Amerikaanse economie niet sterk genoeg is om een renteverhoging aan te kunnen. Eens de markt dit beseft, zal vooral de goudprijs hier van profiteren.

De Federal Reserve houdt de markten voor dat ze van plan zijn om de kortetermijnrente te verhogen, maar ze verzinnen steeds redenen om dat niet te doen. Zo kunnen ze de markten bespelen totdat alle geloofwaardigheid verdwenen is. De markten zijn verslaafd geraakt aan 0% rente en de Federal Reserve kan en wil deze bubbel niet doorprikken.

De winsten van de Amerikaanse bedrijven staan onder druken zullen onder druk blijven staan. Ze willen daarom geen renteverhoging doorvoeren aangezien dit zou bewijzen dat de economie niet sterk genoeg is om op eigen benen te staan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 september 2015

Economische groei VS valt nog wat sterker uit

De economische groei in de Verenigde Staten is in het tweede kwartaal nog wat sterker uitgevallen dan eerder werd gedacht.

Dat blijkt uit een derde schatting die de Amerikaanse overheid vrijdag heeft gepubliceerd.

's Werelds grootste economie groeide vorig kwartaal met 3,9 procent op jaarbasis. Aanvankelijk werd een groei van 3,2 procent gemeld, die later werd opgekrikt naar 3,7 procent. Economen hadden in doorsnee niet gerekend op een nieuwe bijstelling.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 25 september 2015

Column Kees de Kort | De geloofwaardigheid van Janet

hij is er weer: de Chicago Fed National Activity Index. En hij is niet leuk, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. De eerste twee kwartalen, die gingen nog wel, maar augustus was, voorzichtig gezegd, vrij matig. "Dus ik heb het vage idee dat het derde kwartaal in de VS er niet zo goed uit gaat zien."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 25 september 2015

Janet Yellen, voorzitter Federal Reserve, houdt vast aan renteverhoging dit jaar

Janet Yellen, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, heeft gisteren tijdens een toespraak in Amherst (Massachusetts)  laten weten dat de veelbesproken renteverhoging waarschijnlijk eind dit jaar doorgevoerd zal worden. Volgens haar kunnen enkel economische “verrassingen” er een stokje voor steken.

Hoewel vorige week nog werd beslist door de Federal Reserve om de rente op het historisch lage niveau van 0 tot 0,25 procent te laten, liet Janet Yellen donderdag in een toespraak weten dat hier eind dit jaar waarschijnlijk verandering in zal komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 september 2015

8 vragen over uw financiën die iedereen zich moet stellen

Naarmate men ouder wordt, krijgt men meer controle over zijn leven en zijn financiën. Maar velen vergeten op regelmatige tijdstippen een check up te doen van de financiën. Zijn ze nog wel goed bezig? Waar doen ze het goed en waar kan het beter?

We bouwen aan onze carrière, we bouwen een gezin en we bouwen een levensstijl uit. We zijn constant bezig met de invulling van ons leven, maar veel te weinig met de invulling van de manier waarop we alles bekostigen: onze persoonlijke financiën.