Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 11001 tot 11005
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 3 september 2015

Marc Faber: “Er is geen veilige asset meer”

Volgens Marc Faber, beleggingsgoeroe en uitgever van het ‘Gloom Boom and Doom’ rapport, zijn er vandaag de dag geen veilige beleggingen meer. Door het beleid van centrale banken krijg je vrijwel geen rendement meer op je spaargeld, terwijl je weet dat het geld steeds minder waard zal worden. Faber is van mening dat Amerikaanse aandelen momenteel vrij duur zijn.

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 3 september 2015

IMF wil dat er gewacht wordt met een rente verhoging

IMF (Internationaal Monetair Fonds) wil dat de belangrijkste centrale banken hun rente nog niet verhogen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 3 september 2015

Poetin’s nieuwe wapen tegen de dollar

De crisis in OekraĂŻne heeft de neergang van de dollar in internationale handel in een stroomversnelling gebracht. Rusland vindt alsmaar meer bondgenoten in zijn oorlog tegen de dollar.

Een trend die al langer aan de gang was bij de opkomende landen is enkel maar sterker geworden sinds de economische sancties tegen Rusland. Steeds meer landen staken het gebruik van dollars in bilaterale handel en schakelen over op lokale munten.

De centrale banken van Rusland en China ondertekenden vorig jaar al een valutaswap ter waarde van 21 miljard euro. Een belangrijke deal, maar daar blijft het niet bij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 3 september 2015

Het is niet al goud wat blinkt

Het gaat niet zo best met de Russische economie. Lage olieprijzen zijn een gesel voor Gaprom, Rosneft en de schatkist. De inflatie kost het land duizenden banen per week. En de sancties verzwakken de Russische koopkracht dagelijks.

Toch blinkt Ă©Ă©n sector uit in de Russische mesthoop: de diamantsector. Of toch niet?

Mijnbedrijf Alrosa laat weten dat de bestellingen zijn gehalveerd en de helft van de bestaande orders werd ingetrokken. Een streep door de rekening van het bedrijf dat goed is voor 97% van de totale Russische diamantontginning, en 27% van de jaarlijkse wereldproductie.

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 3 september 2015

Centrale banken bouwen valutareserves af

Centrale banken hebben het afgelopen jaar een deel van hun valutareserves van de hand gedaan, zo bericht Bloomberg. Hadden ze een jaar geleden nog $12 biljoen geparkeerd in staatsobligaties en schuldpapier, nu is dat $11,4 biljoen. De daling is het gevolg van een combinatie van factoren, zoals de wereldwijde groeivertraging, de daling van de olieprijs en het besluit van een aantal landen om niet langer te interveniëren op de valutamarkt.