Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 11011 tot 11015
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 9 oktober 2015

'Nederlandse infrastructuur behoort tot beste ter wereld'

De Nederlandse heeft één van de beste infrastructuren van de wereld. Alleen Hongkong en Singapore scoren beter.

Dat blijkt uit het recent verschenen rapport van het World Economic Forum (WEF) over de concurrentiepositie van 140 verschillende economieën.

Nederland is ten opzichte van een jaar geleden een plaats gestegen ten koste van de Verenigde Arabische Emiraten. Vorig jaar was dat nog precies andersom.

Voor de lijst is de infrastructuur van 140 landen met elkaar vergeleken. Daarbij is gekeken naar de kwaliteit van het spoornetwerk en van de wegen en naar de elektriciteitsvoorziening.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 9 oktober 2015

China lanceert alternatief betaalsysteem

Afgelopen donderdag werd in Shanghai de eerste fase van het Cross-border Interbank Payment System (CIPS) gelanceerd, een nieuw systeem voor internationaal betalingsverkeer. Daarmee heeft China een alternatief gereed voor het ‘Westerse’ SWIFT betaalsysteem, dat door meer dan tienduizend banken en door organisaties in meer dan 200 verschillende landen gebruikt wordt.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 9 oktober 2015

China heeft mogelijk weer 15 ton goud gekocht

De centrale bank van China heeft in de maand september waarschijnlijk 15 ton goud aan haar reserves toegevoegd, zo meldt Bloomberg. Dat suggereren de laatste cijfers die het State Administration of Foreign Exchange eerder deze week naar buiten heeft gebracht.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: vrijdag 9 oktober 2015

Goudreserves China groeien verder in september

De goudreserves van China zijn in september weer toegenomen. De Centrale Bank van China kocht in totaal....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 9 oktober 2015

Robert Rehfeld: bodem grondstoffenaandelen gezet

De grondstoffenprijzen dalen al sinds 2011. Vanaf medio 2014 versnelt de neerwaartse trend, met name door de olieprijs. Volgens Robert Rehfeld, strateeg bij Wellenreiter Invest, eindigt een neerwaartse beweging vaak met een climax. Paniek kenmerkt zo’n slotakkoord.

Maandag 28 september maakt grote kans om zich uit te wijzen als de key reversal dag voor grondstoffenaandelen. Op die dag crashte grondstoffenhandelaar Glencore tot 68 pence. Sindsdien verdubbelde het aandeel bijna weer. Rehfeld: