Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 11016 tot 11020
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 10 oktober 2015

Gary Shilling waarschuwt: commodities staat nog grote daling te wachten

Is het einde van de ellende in de grondstoffenmarkt na vier zware jaren in zicht? Gary Shilling stelt van niet. Integendeel, hij waarschuwt beleggers zich op te maken voor nog meer grote dalingen. Shilling staat bekend om zijn boeken over deflatie. De econoom riep, contrair aan de consensus, al vele jaren dat de rentes veel lager zouden gaan. En kreeg gelijk.

Shilling wijst er allereerst op dat de wereld nu in het achtste jaar van de deleveraging cyclus zit. Die duurt meestal tien jaar, maar de economische groei is nu zo zwak dat de schuldafbouw ditmaal waarschijnlijk langer duurt. De VS groeide sinds 2009 met slechts 2,2% per jaar. Dat is de helft van wat je zou verwachten. De eurozone zit op 1,2%, terwijl Japan niet verder komt dan 1%. Dan is er nog China. Dat land importeert grondstoffen om de producten vervolgens te exporteren. De verzwakkende groei mag dan ook geen verrassing heten, zo stelt Shilling. Hij vermoed dat het Chinese bbp eerder met 3 à 4% groeit dan de officiële 7%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 10 oktober 2015

Video: Wanneer zag Ben Bernanke de financiële crisis?

Bloomberg had een interview met Ben Bernanke over de vorige financiële crisis. Op de vraag wanneer Ben Bernanke de financiële crisis zag aankomen, had de voormalige voorzitter van de Federal Reserve een interessant antwoord.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 10 oktober 2015

Bent u tussen 20 en 30? Dan kunnen deze 5 tips u rijk maken

Bent u een van die jongeren in hun 20-er jaren, dan kent u ongetwijfeld dit gevoel: ‘waarom zou ik bezig zijn met mijn financiën. Ik heb nog een heel leven voor mij’. Dit is correct maar hoe sneller u begint met financieel verantwoordelijk te worden, hoe sneller u een stap voor hebt op uw leeftijdsgenoten. En zo wordt u rijk en de rest niet.

Jongeren tussen 20 en 30 jaar zijn meestal al blij als ze voldoende geld hebben om op stap te gaan en de nieuwste hightech snufjes te kopen. Financiële planning en de aandelenbeurs is dikwijls een ver van mijn bed show. Nochtans is dit de ideale leeftijd om uw welvaart op te bouwen.

Dit zijn 5 tips die u later veel rijker maken dan uw vrienden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 10 oktober 2015

IJsland lost alle resterende IMF-schuld af

IJsland heeft al het geld dat het land leende van het Internationaal Monetair Fonds (IMF0 tijdens de financiële crisis afbetaald. 

Dit meldt het IMF vrijdag. In 2008 moest het land omgerekend 2,1 miljard dollar lenen nadat het land. Hiervan stond nog 336,5 miljoen dollar open. 

IJsland lost de leningen eerder af dan verwacht. Tussen 14 oktober 2015 en 31 augustus 2016 zouden de schulden aflopen. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 10 oktober 2015

De echte reden waarom België 1.098 ton goud verkocht

Volgens de gegevens van de Duitse Bundesbank heeft de Nationale Bank van België momenteel 227,4 ton goud in bezit. In 1965 bezat de Belgische Nationale Bank nog meer dan 1.300 ton goud. Koos Janssen ging op onderzoek waarom de Belgische goudvoorraad met 83% daalde.

België was een van de landen die meedeed aan de London Gold Pool, samen met Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Nederland en Zwitserland. Deze landen opereerden op de goudmarkt tussen 1961 en 1968 door goud te kopen en te verkopen en zo de goudprijs te stabiliseren.