Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 11021 tot 11025
Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 1 september 2015

Goudproductie daalt in de VS

De goudproductie in Amerika is met 10% gedaald in de eerste 5 maanden van 2015. Amerika staat in de top....

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 1 september 2015

Dit gebeurt er als je bankbiljetten begraaft…

Dat het niet verstandig is al je spaargeld in de matras te verstoppen wisten we al, maar een Chinees echtpaar heeft geleerd dat het nog onverstandiger is om een contant geld onder de grond te stoppen. Toen ze het geld weer tevoorschijn haalden kregen ze de schrik van hun leven: de 100.000 yuan aan bankbiljetten (€14.000) waren in vier jaar tijd samengeklonterd tot één hoop pulp.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 1 september 2015

“Centrale banken moeten platina kopen”

De mijnbouwsector van Zuid-Afrika en de vakbonden van mijnwerkers willen platina promoten als reserve voor centrale banken. Dat blijkt uit een voorstel dat in handen is gekomen van persbureau Reuters. Centrale banken zouden het platina van de mijnen moeten opkopen om daarmee de pijn voor de mijnbouwsector te verlichten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 september 2015

Grisanti: “Olie gaat 30 dollar testen”

De olieprijs is deze weken enorm volatiel. De afgelopen drie dagen veerde de prijs voor WTI Crude sterk op, na een dieptepunt op 37,75 dollar. Dinsdagochtend daalde de prijs echter weer met ruim 3 procent. Anthony Grisanti, president van GRZ Energy, denkt dat het dieptepunt nog niet bereikt is. Hij is ervan overtuigd dat olie de 30 dollar gaat testen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 september 2015

De onzichtbare vijand: inflatie

In Europa, dankzij de Europese Centrale Bank, en in Amerika, dankzij de Federal Reserve, staan de geldpersen al geruime tijd te draaien tegen hoge snelheid. De centraal bankiers drukken geld bij in de hoop de economie zo aan te zwengelen.

De rentes bevinden zich al enkele jaren op een dieptepunt. Doordat geld goedkoop geleend kan worden, hopen de ECB en FED dat zo meer investeringen plaatsvinden en dat de consumptie aantrekt. Quod non.

Links begrijpt blijkbaar niet dat haar roep om meer geldcreatie en lage rentes, inflatie in de hand zal werken. En laat inflatie nu net de vijand zijn van de lagere sociale klassen.