Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 11031 tot 11035
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 22 september 2015

De prijs voor vriendelijkheid: krijgt het Duitse sprookje een triest einde?

Het magazine Der Spiegel beeldt Angela Merkel af als Moeder Teresa en de Duitse pers heeft het over ‘het septembersprookje’, maar de Willkommenskultur (verwelkomingscultuur), die plaats moet bieden aan 1 miljoen vluchtelingen/ immigranten, dreigt Duitsland stilaan zuur op te gaan breken.

De ministers van Binnenlandse Zaken van de EU bespreken vandaag de Duitse vraag om de vluchtelingen via faire quota beter over de verschillende lidstaten te verdelen: succes is onwaarschijnlijk. Morgen zitten de staatshoofden samen en ook daar zijn de verwachtingen niet veel beter.

Donderdag zitten de Duitse deelstaten en de federale regering samen om te bespreken waar de 10 miljard euro vandaan moeten komen om de kosten van deze volksverhuis te financieren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 22 september 2015

Nederlandse banken in het nauw

Vorige week was zwaar genoeg voor Nederlandse banken door een uitspraak van het Amsterdamse Gerechtshof waaruit blijkt dat de ING een rentederivaat – dat werd verkocht aan een bedrijf – ongedaan moet maken en moet proberen te schikken met de klant wegens dwaling. Voornamelijk de ABN en Rabobank zou met deze uitspraak bedrogen uit kunnen komen aangezien zij op eenzelfde wijze veel meer renteswaps hebben verkocht dan de ING dat heeft gedaan.

Banken hebben voor 26 miljard euro aan rentederivaten verkocht. Zes banken moeten ongeveer 17.600 rentederivaten, die bij 14.316 MKB-ondernemingen lopen, herbeoordelen. Volgens een rapport van de AFM was eind vorig jaar circa 9% oftewel een dikke anderhalf duizend MKB’ers met een rentederivaat er financieel beroerd aan toe. Als betrokken banken alle rentederivaten aan niet-professionele klanten moeten compenseren blijkt dat het om ruim €5 miljard gaat.

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 22 september 2015

Column Lou Keune: Groei of krimp?

Lou Keune: Natuurlijk, Rutte, Dijsselbloem en Kamp deden hun best om niet triomfantelijk over te komen. Dat lukte niet helemaal. Zij toonden duidelijke voldaanheid bij de meest recente rapportage van het Centraal Plan Bureau (CPB) over de economische groei in Nederland. Deze rapportage was als steeds vervat in de jaarlijkse Macro Economische Verkenning (MEV) van het CPB

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 22 september 2015

Donald Tusk: 'Dat de EU zijn grenzen niet meer controleert is de brutale realiteit'

Europa is de controle over zijn buitengrenzen kwijt. Dat heeft de voorzitter van de Raad van Europa, de Pool Donald Tusk, in een brief geschreven die hij tijdens het weekeinde aan alle Europese premiers heeft gestuurd. Tusk haalde het voorbeeld van Griekenland aan en roept politici aan om de ‘brutale realiteit’ onder ogen te zien.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 22 september 2015

ECB: Quantitative Easing stuit nu al op problemen

De laatste zeven jaar hebben de centrale banken ons financieel systeem rechtgehouden met Quantitative Easing. Het opkopen van overheidsobligaties met versgedrukt geld. Veel economen denken dat QE tot in het oneindige kan blijven doorgaan, maar bepaalde centrale banken stuiten nu al op problemen.

Het grote probleem? Er zijn niet genoeg overheidsobligaties meer over om nog op te kopen!