Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 11051 tot 11055
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

Bill Gates wordt 60 jaar: dit is zijn leven

Het leven van Bill Gates is een sprookje van het begin tot het einde. Bill Gates stond samen met Paul Allen aan de wieg van de computerrevolutie. Hij werd doorheen de jaren de rijkste man ter wereld maar spendeerde ook al miljarden dollars aan liefdadigheid.

Vandaag wordt Bill Gates 60 jaar. Dit is zijn leven.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

Fed laat rente nog ongewijzigd nabij het nulpunt

De Amerikaanse centrale bank laat het belangrijkste rentetarief ongemoeid op een peil nabij nul. De Federal Reserve wacht dus opnieuw met het verstrakken van het huidige 'soepele' monetaire beleid dat sinds eind 2008 in voege is en waarbij geld lenen goedkoop is om de economie te stimuleren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

Poetin wil geen dollars meer voor olie

De Russische president Poetin wil olie niet langer in dollars maar in roebels en yuan afrekenen, zo meldt de Iraanse nieuwszender PressTV. Hij deed opnieuw een beroep op de olie-industrie om olie en gas niet langer in de Amerikaanse munt, maar in lokale valuta af te rekenen. Dat kunnen roebels zijn, maar ook Chinese yuan of de valuta van handelspartners in de Euraziatische Economische Unie.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

Goud- en zilverprijs naar hoogste niveau sinds juni

De zilverprijs is vandaag met meer dan 2% gestegen naar €470 per kilo, het hoogste niveau in bijna vijf maanden tijd. De goudprijs staat meer dan een procent hoger op €34.321 per kilo en €1.067 per troy ounce, een prijs die we in juni voor het laatst gezien hebben.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

Deze 2 struikelblokken staan de droom van een onafhankelijk Catalonië in de weg

Het parlement van Catalonië mag op 9 november aanstaande stemmen over een 9-puntenplan dat naar onafhankelijkheid van Spanje moet leiden. De wil is er, maar er zijn twee grote politiek-economische struikelblokken.

Sinds de regionale verkiezingen van 27 september hebben twee Catalaanse onafhankelijkheidspartijen samen een meerderheid van 72 zetels in het regionale parlement dat 135 zetels telt. Hoewel Junts pel Sí (Samen voor Ja) and Candidatura d’Unitat Popular (CUP) het inhoudelijk over veel dingen oneens zijn, hebben ze wel een gemeenschappelijke droom: een onafhankelijk Catalonië.