Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 11051 tot 11055
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Zilveren munten nog steeds slecht leverbaar

Een maand geleden schreven we al over de lange levertijd op zilveren munten. De verschillende munthuizen hebben sindsdien hun uiterste best gedaan om de productie op te schroeven, maar daarmee zijn de problemen nog niet verholpen. Veel munten zijn op dit moment niet meer te bestellen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Groot banenverlies bij platinabedrijf Impala

Het Zuid-Afrikaanse platinaconcern Impala Platinum is van plan 1600 banen te schrappen vanwege de sterk gedaalde prijs van het edelmetaal. Het banenverlies onderstreept de moeilijke omstandigheden voor mijnbouwers in Zuid-Afrika als gevolg van de scherp lagere grondstoffenprijzen.

De banen verdwijnen bij de Rustenburg-mijn van Impala, de op één na grootste platinaproducent van de wereld. De prijs van platina is naar het laagste niveau in zes jaar gedaald. Zuid-Afrika is goed voor ruim 70 procent van de wereldwijde platinareserves.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

De Amerikaanse renteverhoging: we'll believe it when we see it

Voor het zevende jaar op rij laat de Amerikaanse Federale Bank (FED) de rentevoet ongewijzigd op 0%. Velen hadden donderdag een renteverhoging verwacht, maar blijven voor de zoveelste keer op hun honger zitten. Volgens de topvrouw van de Fed, Janet Yellen, blijft de inflatie te laag om tot een renteverhoging over te gaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Fitch waarschuwt: renteverhogingsplan Fed riskeert schok in emerging markets

We hadden met de BIS, het IMF en obligatiekoning Jeff Gundlach al een illuster rijtje zwaargewichten die er bij Fed-voorzitter Janet Yellen sterk op aandringen de rente voorlopig nog niet te verhogen. Daar voegt nu ook kredietbeoordelaar Fitch zich bij.

De reden hiervoor is simpel: in de opkomende markten staan er inmiddels $ 7,5 biljoen aan schulden aan buitenlandse crediteuren uit. Een enorme stijging vanaf de $ 4,7 biljoen van voor de Lehman-crisis. Latijns-Amerika spant de kroon qua leengedrag. Daar stegen de externe schulden in de afgelopen zeven jaar met maar liefst 118%. Een renteverhoging betekent hogere kosten voor debiteuren. En dat op een moment dat veel landen het al niet makkelijk hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Analisten: “Inflatie blijft zorgenkind van de Fed”

De Federal Reserve wacht nog met het verhogen van de belangrijkste rentetarieven. De rente blijft onveranderd op 0 tot 0,25 procent. In een eerste reactie stellen diverse analisten dat inflatie het grote zorgenkind blijft van de Fed.  

Fed-voorzitter Janet Yellen zei gisteravond in een toelichting “dat recente economische en financiële ontwikkelingen de economische groei kunnen dempen”. Ook is het mogelijk dat er meer neerwaartse druk ontstaat op de inflatie.