EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
60
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11056 tot 11060
Geplaatst op: vrijdag 13 november 2015

Column Kees de Kort | Rentewapen ontmanteld

De wereldeconomie is net zo verrassend als de ondergaande zon: hij stort niet in, maar het wordt langzaam maar zeker minder, zegt BNR's macro-econoom hen ook wel.

De wereldeconomie is net zo verrassend als de ondergaande zon: hij stort niet in, maar het wordt langzaam maar zeker minder, zegt BNR's macro-econoom hen ook wel.

Nederland, Duitsland en Frankrijk: het gaat allemaal niet echt voor de wind. Het grote verhaal in de eurozone is vrij simpel: het herstel is tot stilstand gekomen. "Een klein minnetje in 2013, een klein plusje in 2014 en een iets groter plusje in 2015 en daar blijft het bij. Het wordt niet beter, het wordt eerder minder. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de ontwikkelingen in de wereldeconomie waar Nederland zich niet aan kan onttrekken."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: vrijdag 13 november 2015

Belastingtip: Ondernemer met veel spaargeld? Spaar in je BV, beleg in privé

Wie spaart of belegt in een bv betaalt belasting over het werkelijke rendement. Wie weinig risico wil lopen en gewoon spaart, is daardoor vanwege de lage rente soms beter af als het geld in de BV staat. 

Spaarders en beleggers die proberen de belasting in box 3 te ontwijken of ontlopen, krijgen volgend jaar extra aandacht van de Belastingdienst.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: vrijdag 13 november 2015

China heeft te maken met een veel groter probleem

Volgens een rapport van Bloomberg vergeten we een hele belangrijke bedreiging voor de Chinese economie. We maken ons bijvoorbeeld zorgen over de Chinese transitie en de invloed die deze transitie gaat hebben op de buitenwereld, maar niemand lijkt zich bezig te houden met de oplopende schuldenberg.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de schuldenberg van China sinds het jaar 2000 flink is gegroeid. Helemaal na het uitbreken van de financiële crisis moest de Chinese overheid er alles aan doen om de Chinese economie op de been te houden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 13 november 2015

Versnelling groei economie valt weg: investeringen sterk, maar hogere gasinvoer zorgt voor negatieve handelssaldo

De Nederlandse economie is vergeleken met een jaar geleden met 1,9 procent gegroeid in het derde kwartaal van dit jaar. Ten opzichte van het tweede kwartaal was echter sprake van een geringe groei van 0,1 procent. Opvallende ontwikkeling: de beperking van de gaswinning in Groningen pakt negatief uit voor de groei.

Dat bleek vrijdag uit de eerste raming voor de economische groei in het derde kwartaal van 2015 door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: vrijdag 13 november 2015

Monetaire verruiming ECB geen uitgemaakte zaak

De euro daalt en de dollar stijgt. De valutamarkt anticipeert blijkbaar op een renteverhoging in de VS en monetaire verruiming in de eurozone. Maar volgens ECB-bestuurder Benoit Coeure heeft de Europese Centrale Bank nog geen besluit genomen over extra maatregelen om de economie te stimuleren.

“Er is nog geen besluit genomen,” zo zei Coeure in een interview met Le Figaro. “De discussie is nog volop aan de gang.” Volgens de ECB-bestuurder gaat het herstel in de eurozone gepaard met horten en stoten: “De groei is zwak, maar versnelt wel.”

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs