Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 11056 tot 11060
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 31 augustus 2015

8 dingen die (ook) minder kosten door de lage olieprijs: van autobanden tot aspirine

Bij een daling van olieprijzen is de eerste gedachte vaak: hoeveel scheelt dat in de prijzen van benzine en diesel? Maar naast motorbrandstoffen zijn er nog veel meer producten die deels gebaseerd zijn op ruwe olie. Z24 bespreekt de belangrijkste categorieën.

Augustus was geen fijne maand voor olieproducenten. De prijs van een vat Noordzee-olie belandde onder de 50 dollar, een ruime halvering vergeleken met 12 maanden geleden. Die daling was voor veel consumenten juist goed nieuws.

Bron: ninefornews.nl
Geplaatst: maandag 31 augustus 2015

Wat hebben Bilderberg, Guy Verhofstadt, Oekraïne en schaliegas met elkaar te maken?

Waarom moet Oekraïne in allerijl bij de Europese Unie? En waarom wordt er zo geheimzinnig gedaan over het vrijhandelsverdrag TTIP? Het Europese parlementslid Guy Verhofstadt krijgt elk jaar een paar ton gestort van twee miljardairs die graag in Oekraïne willen boren naar schaliegas. Daarnaast is fracking overal in Europa toegestaan als TTIP er komt.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 31 augustus 2015

Belgen bezitten samen een kwart meer dan voor de crisis

De Belgische gezinnen beschikten tijdens het eerste kwartaal dit jaar over een recordvermogen van ongeveer 2.400 miljard euro. Netto, zonder rekening te houden met vastgoed en na een verrekening van de schulden, is er sprake van een financieel vermogen van 972,5 miljard euro. Dat blijkt uit een rapport van de bank ING Groep. Tegenover het uitbreken van de financiële crisis zeven jaar geleden is het vermogen met een kwart gegroeid.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 31 augustus 2015

Goldman Sachs verliest veel geld

De zakenbank Goldman Sachs staat bij de meeste mensen bekend als een bank die op een risicovolle manier veel geld probeert te verdienen. Op basis van de laatste crisis mogen we inderdaad zeggen dat de zakenbanken vaak meer risico nemen dan we vooraf zouden bedenken. Het woord ‘bank’ riep eerder veel vertrouwen op, maar die tijd is inmiddels al lang achter de rug. De banken zijn de afgelopen jaren in het kwade daglicht gezet en veel van hen moesten uiteindelijk ook het toneel verlaten.

Ondanks alles is het uiterst interessant om te bekijken hoe de zakenbanken presteren. Voor vandaag wouden we graag de zakenbank Goldman Sachs uitlichten. Een recent verschenen rapport maakt immers duidelijk dat een team bij Goldman Sachs dit jaar ontzettend grote verliezen heeft geleden. Volgens betrouwbare bronnen zou dit team al 50 miljoen dollar armer zijn geworden.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 29 augustus 2015

Grootste Goudmijn dalen 21%

Aandelen van de grootste goudmijnen ter wereld zijn dit jaar met 21% gedaald. Deutsche Bank zette enkele weken twee goudmijnen op de kooplijst. De aandelen van deze twee mijnen stegen...