Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 11066 tot 11070
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Finnen staken tegen bezuinigingen

In Finland wordt vandaag gestaakt tegen de bezuinigingsplannen van de regering, die met pijnlijke ingrepen de economie uit het slop wil halen. De Finse economie kent al drie jaren van recessie.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Column Kees de Kort | Orgie van schuld, krediet en God weet wat

Onrust op de emerging markets en de financiële markten was de voornaamste reden voor de Fed om de rente niet te verhogen. Dat zou kunnen, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort, maar dat impliceert dat de rente ook de komende jaren niet verhoogd zal worden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Grafiek: dit wordt het beste jaar voor de woningverkopen in 7 jaar

In de eerste zeven maanden van het jaar registreerde het Kadaster 109.534 verkochte woningen. Dat is het hoogste aantal sinds de crisis.

2008 was het laatste echt goede jaar voor makelaars. In dat jaar wisselden in totaal meer dan 180.000 woningen van eigenaar. Daarna brak de crisis uit en duikelden de woningverkopen omlaag, tot een dieptepunt van net iets meer dan 110.000 twee jaar geleden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Europese Commissie maakt 10 miljard vrij voor langdurig werklozen

Europees commissaris Marianne Thyssen van Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Arbeidsmobiliteit lanceerde donderdag een plan dat 1,3 miljoen banen moet creëren. Daar wordt €10 miljard beschikbaar voor gesteld. Maar het daadwerkelijke probleem wordt daar niet mee opgelost.

Zelfs wanneer nieuwe banen worden gecreëerd hebben langdurig werklozen het vaak erg moeilijk om opnieuw werk te vinden. Het door de Commissie gepresenteerde voorstel pleit ervoor alle werkzoekenden die langer dan 12 maanden werkloos zijn, individueel te beoordelen en ze voor ze 18 maanden werkloos zijn een re-integratieovereenkomst aan te bieden met een concreet en individueel plan om weer werk te vinden. Probleem is echter dat niet duidelijk is of re-integratie werkt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

18 september: zelfs centrale bank VS doet aan China-bashing en 6 andere dingen die je moet weten

Somberheid over de stuurmanskunst van de leiders in China bekruipt ook Amerikaanse centrale bankiers en dat zit aandelenbeleggers niet lekker. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.