EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
44
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
40
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11066 tot 11070
Geplaatst op: vrijdag 13 november 2015

'Nieuwe biljet van 20 euro vrijwel onvervalsbaar'

Het nieuwe biljet van 20 euro dat op 25 november in omloop wordt gebracht, is vrijwel niet te vervalsen. 

Het nieuwe biljet van 20 euro dat op 25 november in omloop wordt gebracht, is vrijwel niet te vervalsen. 

Een van de aangebrachte veiligheidskenmerken is geheel vernieuwd en de techniek ervan is op nog geen enkel bankbiljet in de wereld toegepast, zei de directeur van Duitse Bundesbank donderdag.

Het 20 eurobiljet is het derde dat sinds de introductie van de euro in 2002 wordt vernieuwd. De biljetten van 5 en 10 gingen hem voor. Op de opgedrukte zilverstrook op het biljet is het hologram te vinden. Wie dat tegen het licht houdt, ziet in het plots doorzichtige hologramvenster het portret van de mythische figuur Europa.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 13 november 2015

Fed-bestuurders blijven verdeeld over verhogen van de rente

De beleidsbepalers van de Federal Reserve blijven verdeeld over het moment waarop de Amerikaanse centrale bank de eerste renteverhoging sinds 2006 moet doorvoeren. Van de vijf bestuurders die donderdag een toespraak gaven, pleitten er drie voor een verhoging op korte termijn.

Fed-president Janet Yellen gaf vorige week expliciet aan dat een verhoging dit jaar tot de mogelijkheden behoort. De bank vergadert in december. Charles Evans, de baas van de Federal Reserve Bank of Chicago, wil eerst meer bewijs zien dat de inflatie oploopt naar het gewenste niveau van 2 procent voordat het tarief wordt opgekrikt van het huidige niveau van 0 tot 0,25 procent.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: vrijdag 13 november 2015

Alibaba verdient op 8 minuten $1 miljard

Als u nog niet wist welk land de grootste e-commercemarkt ter wereld heeft, dan is het na gisteren zeker duidelijk dat dit China is. Op 11 november kende China “Singles’ Day”, ’s werelds grootste 1-dag shopping event. Alibaba verkocht gisteren gedurende de eerste 8 minuten voor meer dan $1 miljard goederen.

Vorig jaar duurde het nog 1 uur om 11 miljard Yuan of $1,8 miljard aan goederen te verkopen, nu werd dit al bereikt na iets meer dan een kwartier. Het is een sterke illustratie dat de Chinese onlinemarkt veel groter is dan de Amerikaanse.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 13 november 2015

IEA: Olieprijs naar $80 in 2020

Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) verwacht dat de olieprijs de komende jaren langzaam zal herstellen tot hooguit $80 per vat in 2020. Dat de olieprijs nog jaren rond de $50 per vat blijft schommelen is volgens Fatih Birol van het IEA een minder waarschijnlijk scenario, al is het ook niet uit te sluiten.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: vrijdag 13 november 2015

Duitsland leent twee jaar voor -0,37%

De rente op Duitse staatsleningen met een looptijd van twee jaar is naar een nieuw dieptepunt gezakt. De zeer lage inflatie en de vlucht naar veilige havens drukt de rente op alle Europese staatsleningen omlaag, vooral die van Duitsland. Daar komt bij dat de ECB met haar stimuleringsprogramma maandelijks ongeveer €10 miljard aan Duits schuldpapier moet opkopen.

Lees verder op Marketupdate

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs