Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 11071 tot 11075
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 7 oktober 2015

Verenigde Staten en elf andere landen sluiten grootschalig vrijhandelsakkoord

Twaalf landen rond de Stille Oceaan hebben een akkoord bereikt over het Trans-Pacific Partnership (TPP), een vrijhandelsakkoord dat volgens de ontwerpers voor de wereldhandel enorme strategische gevolgen zal hebben. Volgens voorstanders is de overeenkomst de eerste keer dat er verregaande beschermingsregels voor het milieu en arbeidsomstandigheden in een handelsakkoord zijn opgenomen

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 7 oktober 2015

IMF constateert vertraging groei wereldeconomie, Europa ontspringt de dans

Afgelopen dinsdag heeft het Internationaal Monetair Fonds een rapport gepresenteerd waarin het de stand van de wereldeconomie onder de loep houdt. Globaal gezien gaat de groei achteruit, maar in Europa zijn er enkele sterkhouders die mogelijk de groeivertraging kunnen tegengaan.

Voor Europa op zich, ziet het er eigenlijk goed uit. De Europese economie groeit zelfs sterker dan eerst werd verwacht mede dankzij sterkhouders zoals bv. Nederland en Duitsland.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 7 oktober 2015

Bank of Japan handhaaft omvang steunbeleid

De Japanse centrale bank handhaaft de omvang van zijn monetaire stimuleringsbeleid. Dat maakte de Bank of Japan (BoJ) woensdag bekend.

De BoJ pompt jaarlijks 80 biljoen yen (zo’n 586 miljard euro) aan extra liquiditeit in de markt door onder meer staatspapier op te kopen. Het besluit om het steunbeleid onveranderd te houden, was algemeen verwacht door economen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 7 oktober 2015

Grote verschuivingen komende tussen politieke machtsblokken door (te) snelle energierevolutie

Een decennia geleden leek het volgende scenario nog onmogelijk en enkel een droom in de gedachten van menig milieuactivist maar tegenwoordig is milieuvriendelijke energie big business geworden. Windkracht is dit jaar in zowel Duitsland als het Verenigd Koninkrijk de goedkoopste vorm van elektriciteit geworden zelfs na aftrek van eventuele subsidies.

Dit is niet minder dan een historisch maar ook een economisch kantelpunt aangezien het de eerste maal is dat dit het geval is voor een G7 land. Deze resultaten werden bekomen na analyse door de Bloomberg New Energy Finance (BNEF) en niet door een politiek getinte groepering. Het bewijst eveneens dat het kapitalisme het vanaf nu aan over zal beginnen nemen van de overheid om wind-en zonne-energie  verder uit te bouwen.

Capacity factor

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: dinsdag 6 oktober 2015

De belofte van de Blockchain: de techniek achter Bitcoin

Wij van Bitcoinspot.nl zijn, zoals je ondertussen misschien wel weet, erg enthousiast over de Blockchain en gelukkig zijn we daarin niet alleen. Ook Peter de Ruiter is al enige tijd gefascineerd door de blockchain-technologie die de financiële sector zeer ingrijpend kan veranderen. Hij vraagt zich onder andere af in hoeverre Nederlandse banken er mee bezig zijn. Hij heeft hierover een artikel geschreven op Follow the money, het artikel kan je hier vinden.