Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 11071 tot 11075
Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 29 augustus 2015

Botswana is niet langer de grootste diamantproducent van de wereld

Rusland heeft het voorbije jaar Botswana verdrongen als grootste diamantproducent van de wereld. Dat blijkt uit een rapport van het Kimberley Process Certification Scheme (KPCS), de internationale autoriteit die de herkomst van diamanten controleert. Canada eindigde op een derde plaats, gevolgd door Angola en Zuid-Afrika.

De wereldwijde productie kende volgens het rapport het voorbije jaar een groei met 4 procent tot 14,5 miljard dollar. De gemiddelde prijs per karaat steeg met 8 procent tot 116,17 dollar. In volumes daalde de wereldwijde productie met 4 procent tot 124,778 miljoen karaat. Lesotho ontving het voorbije jaar per volume de beste prijs voor zijn diamantproductie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 29 augustus 2015

Waarom de Chinese stimulering tevergeefs kan zijn

Stuck between a rock and hard place. Mick Jagger zong het al en China kan er nu ook over meepraten. De kapitaalvlucht nam in het voorjaar al forse vormen aan. En lijkt nu verder toe te nemen na de devaluatie van de yuan. Het toelaten van ‘meer marktwerking’ leidde volgens SocGen al tot ruim $ 100 miljard aan Chinese verkopen van Amerikaanse staatsobligaties om de yuan te stabiliseren. En dat is net zoveel als in het hele eerste halfjaar.

Met die stabilisatie ontstaat er een probleem. Want terwijl de Chinezen hun dollars verkopen om yuans te kopen, neemt de monetaire liquiditeit af. De centrale bank haalt immers yuans uit de markt. En verkrapping van de liquiditeit is wel het laatste wat je als land wilt als je economie aan het verzwakken is.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 28 augustus 2015

China verkoopt Amerikaanse staatsobligaties

China heeft in de afgelopen twee weken tenminste $106 miljard aan valutareserves verkocht, waaronder langlopende Amerikaanse staatsobligaties. China verkoopt Amerikaans schuldpapier om de waarde van de munt te stabiliseren, na de devaluatie van twee weken geleden. Chinezen en Russen verschuiven hun voorkeur van dollarreserves naar fysiek goud. Beide landen hebben de afgelopen jaren honderden tonnen goud aan hun reserves toegevoegd, terwijl ze hun blootstelling aan dollars verkleinden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 augustus 2015

Pas op: een Death Cross!

De daling van de afgelopen weken heeft er voor gezorgd dat we op dit moment op een zeer belangrijk punt zijn aanbeland. Veel technische analisten houden zich vast aan de zogenaamde ‘Death Cross’. Deze Death Cross vindt plaats als de 50 Moving Averages lijn kruist met de 200 Moving Averages lijn. Deze meting wordt gedaan op basis van de daggrafiek. En op dit moment lijkt de S&P 500 index opnieuw te maken te krijgen met een dergelijke kruising.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 28 augustus 2015

Column Kees de Kort | Fanboys en pr-chickies

De kwartaalcijfers in de VS waren nog beter dan de meest optimistische optimist had durven dromen. Maar ja, helaas: het is onzin, zegt macro-econoom Kees de Kort. Goed, er is sprake van een verbetering, maar hoe een lichte verbetering vanaf half mei kan leiden tot een enorme stijging van de groei, dat is een raadsel.

Een bijstelling kan dan ook niet uitblijven, zegt Kees de Kort. "Dat gaat in de loop van de tijd wel gebeuren, maar die bijstellingen worden gewoon genegeerd. En zo creëer je gewoon goed nieuws. Laat ik het zo zeggen: het cijfer staat er, voor de bulk was het allemaal fantastisch en meer hoeven we niet te weten."