Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 11076 tot 11080
Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

Credit Suisse stapt uit Europese obligatiemarkt

De Zwitserse bank Credit Suisse wil niet langer meedoen aan de veiling van Europese en Britse staatsobligaties, zo schrijft Bloomberg. De bank verlegt haar focus en wil daarom niet meer als ‘primary dealer’ optreden op de obligatiemarkt. Ook zou de bank te weinig verdienen aan het inkopen en doorverkopen van het schuldpapier.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

ECB zorgt voor duidelijkheid in de goudmarkt

De President van de Europese Centrale Bank Mario Draghi gaf gisteren een sterker signaal dat de bank bereid is haar – reeds enorme – obligatie opkoopprogramma uit te breiden. Beleidsmakers zullen tijdens een volgende meeting in december beslissen of er sprake is van voldoende stimulus.

Tijdens een persconferentie benadrukte Draghi de neerwaartse risico’s voor zowel economische groei als inflatie door de huidige zwakkere grondstoffenprijzen en door de vertragende groei in China en andere grote opkomende economieën.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

Stewardess bij Ryanair: "5.000 uren gewerkt en maar 3.700 betaald"

Het leven van een stewardess bij Ryanair is een hel: ze moet altijd stand-by staan, wordt slecht betaald en riskeert voortdurend om ontslagen te worden. Dat zegt de Franse Sofia Lichani, die bijna 5 jaar bij de Ierse lowcostmaatschappij werkte. "Ik heb 5.000 uren geklopt, maar slechts 3.700 betaald gekregen."

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

IJsland stuurde al 26 bankiers naar gevangenis voor bankencrisis 2008

Hoewel de Britse en Amerikaanse bankiers die verantwoordelijk waren voor de financiële crisis van 2008 nauwelijks verantwoording moesten afleggen, maakt IJsland er een punt van om de schuldigen uit eigen land te laten boeten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

Russische heropleving gebaseerd op valse informatie?

De uitstroom van kapitaal uit Rusland lijkt voor het eerst een halt toegeroepen te zijn. Er is zelfs een inkomende geldstroom op gang gekomen vanuit het Westen waardoor de regering hoopt dat het land terug kan aankopen met (lichte) groei. Al lijkt deze kapitaalstroom minder positief te zijn dan deze op het eerste zicht lijkt.