EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11076 tot 11080 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 9 februari 2016

Deutsche Bank: Beleggers geloven niet meer in een goede afloop

Het aandeel Deutsche Bank staat op zijn laagste beurskoers uit zijn geschiedenis, dat gebeurt ook niet zomaar. Tegelijkertijd schiet de risicopremie de lucht in. Beleggers gaan uit van zwaar onweer voor de Duitse grootbank. Dit kan zware gevolgen hebben voor de Europese financiële sector.

In 2008 en 2009 waren Credit Default Swaps een dagelijks gespreksonderwerp. Een CDS is een soort barometer van financiële stress. Nadat de sluizen van de centrale banken open gingen, verdwenen Credit Default Swaps met de stille trom. Maar vandaag zijn ze terug en maken ze weer evenveel lawaai als 8 jaar geleden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 9 februari 2016

Europees bankdrama in vijf grafieken

De grootste verliezer van de recente beursinzinking is ongetwijfeld de Europese banksector. Beleggers vertrouwen de sector niet meer en verkopen massaal. Vijf grafieken illustreren de ernst van de zaak.

De grootste verliezer van de recente beursinzinking is ongetwijfeld de Europese banksector. Beleggers vertrouwen de sector niet meer en verkopen massaal. Vijf grafieken illustreren de ernst van de zaak.

Alle winst sinds 2012 heeft de banksector op enkele maanden tijd verspeeld. Sinds juli 2015 verloren de banken uit de Stoxx Europe 600 Index zo’n 40% van hun waarde. Italiaanse en Griekse banken zijn prominent aanwezig bij de verliezers. Maar ook grote namen zoals Credit Suisse, dat slechte resultaten opbiechtte, Deutsche Bank, Barclays en BNP Paribas bevinden zich in de hoek waar de klappen vallen.

De markt verwacht dat er nog meer volatiliteit (lees: prijsdalingen) zit aan te komen. De kost om zich in te dekken tegen verdere dalingen, is tot het hoogste niveau van de afgelopen drie jaar gestegen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 9 februari 2016

Zo brengt de crash van de olieprijs jouw spaargeld in gevaar

Als energie de wereld kracht geeft, dan heeft diegene die energie bezit, de macht over de wereld. Dit was zo de laatste decennia maar daar lijkt nu abrupt een einde aan te komen. De crash van de olieprijs heeft diepgaande gevolgen voor het wereldtoneel, veel meer dan je op het eerste zicht zou vermoeden.

John Mauldin legt de verbanden op een zeer mooi manier uit.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 9 februari 2016

Column Kees de Kort | Better safe than sorry

De beleggers leggen zich niet alleen neer bij het feit dat het economisch langzaam maar zeker iets minder gaat, ze verliezen daarnaast hun vertrouwen in de autoriteiten die de boel onder controle zouden moeten houden, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

De afgelopen jaren hadden we nog een groot vertrouwen in het establishment, dat die ons zou helpen, kijkt Kees de Kort terug. "Toen waren die problemen er ook, maar toen hadden we nog het volste vertrouwen dat de autoriteiten ons zouden helpen. Dat staat nu onder druk en dan gaan we allemaal dingen vinden die niet prettig zijn, met name in het financiële stelsel. Dan is het een kwestie van 'better safe than sorry' en dan wordt er verkocht."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 9 februari 2016

Goud schiet hoger! Dit is waarom …

De outperformance van goud ten opzichte van aandelen is in 2016 van die orde dat we stilaan kunnen spreken van een trendbreuk. Als belegger wil je tijdig in een nieuwe trend aanwezig zijn. Wanneer het van zeer slecht naar minder slecht gaat, vind je de grootste rendementen. Wacht niet tot het beter gaat of je bent gezien.

Dit is wat er nu gaande is op de goudmarkt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs