Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 11076 tot 11080
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

‘Positieve’ signalen uit de grondstoffensector, bodemvorming in zicht

De Amerikaanse zakenbank JP Morgan heeft zich, net zoals een aantal andere grote spelers, ook uitgesproken over de huidige situatie in de grondstoffensector. De analisten van JP Morgan zijn van mening dat er momenteel een grote kans bestaat dat er in deze sector de komende maanden een stevige bodem gevormd zal worden.

Zoals eerder vermeld in dit artikel gaat het er hard aan toe op de grondstoffenmarkt. Allerhande mijnbouw- en grondstoffenaandelen hebben de afgelopen maanden/jaren zware klappen gekregen en verloren tussen de 60 en 85 procent van hun beurswaarde.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Zilveren munten nog steeds slecht leverbaar

Een maand geleden schreven we al over de lange levertijd op zilveren munten. De verschillende munthuizen hebben sindsdien hun uiterste best gedaan om de productie op te schroeven, maar daarmee zijn de problemen nog niet verholpen. Veel munten zijn op dit moment niet meer te bestellen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Groot banenverlies bij platinabedrijf Impala

Het Zuid-Afrikaanse platinaconcern Impala Platinum is van plan 1600 banen te schrappen vanwege de sterk gedaalde prijs van het edelmetaal. Het banenverlies onderstreept de moeilijke omstandigheden voor mijnbouwers in Zuid-Afrika als gevolg van de scherp lagere grondstoffenprijzen.

De banen verdwijnen bij de Rustenburg-mijn van Impala, de op één na grootste platinaproducent van de wereld. De prijs van platina is naar het laagste niveau in zes jaar gedaald. Zuid-Afrika is goed voor ruim 70 procent van de wereldwijde platinareserves.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

De Amerikaanse renteverhoging: we'll believe it when we see it

Voor het zevende jaar op rij laat de Amerikaanse Federale Bank (FED) de rentevoet ongewijzigd op 0%. Velen hadden donderdag een renteverhoging verwacht, maar blijven voor de zoveelste keer op hun honger zitten. Volgens de topvrouw van de Fed, Janet Yellen, blijft de inflatie te laag om tot een renteverhoging over te gaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Fitch waarschuwt: renteverhogingsplan Fed riskeert schok in emerging markets

We hadden met de BIS, het IMF en obligatiekoning Jeff Gundlach al een illuster rijtje zwaargewichten die er bij Fed-voorzitter Janet Yellen sterk op aandringen de rente voorlopig nog niet te verhogen. Daar voegt nu ook kredietbeoordelaar Fitch zich bij.

De reden hiervoor is simpel: in de opkomende markten staan er inmiddels $ 7,5 biljoen aan schulden aan buitenlandse crediteuren uit. Een enorme stijging vanaf de $ 4,7 biljoen van voor de Lehman-crisis. Latijns-Amerika spant de kroon qua leengedrag. Daar stegen de externe schulden in de afgelopen zeven jaar met maar liefst 118%. Een renteverhoging betekent hogere kosten voor debiteuren. En dat op een moment dat veel landen het al niet makkelijk hebben.