EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11081 tot 11085 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 9 februari 2016

Nieuwe wereldwijde crisis officieel gestart? Nieuwe bankencrisis alvast een feit

De Europese aandelen beleefden opnieuw een zwarte dag en daalden voor de zevende dag op rij. Meer in het bijzonder waren opnieuw de bankaandelen de kop van jut met een daling tot het niveau van 2012 waarbij er tot op heden geen enkel zicht is op een stabilisatie en/of verbetering.

Bij de zwaarste bankverliezen was onder andere de Griekse Eurobank Ergasias SA welke 12% naar beneden tuimelde. Dit in hoofdzaak door de gestegen zorgen omtrent het al dan niet kunnen weerstaan aan een negatieve spiraal. Naast de kleinere Griekse Eurobank zagen ook enkele Europese giganten de verliezen sterk oplopen.  Credit Suisse Group AG zag de verliezen oplopen tot maar liefst 8,4% na de aankondiging van de Zwitserse Nationale Bank dat de negatieve rente mogelijks nog lager kan geplaatst worden. Deutsche Bank AG zag de koers daarentegen vallen met 4,3% tot het niveau van 1992 (!) ondanks de verzekering dat het genoeg geld aanwezig heeft om de schulden terug te betalen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 9 februari 2016

Goud staat al $129 hoger dit jaar

In de negen meest gebruikte valuta’s is goud dit jaar tussen 8,3% en 16,3% gestegen. In de Japanse Yen steeg goud 8,3%. De goudprijs steeg het hardst in de Australische Dollar. Deze stijging komt uit op 16,3%. Het trackrecord over de laatste 15 jaar van het rendement op goud is uitstekend. In de negen meeste gebruikte valuta’s ligt het jaarlijkse rendement tussen de 7,6% en de 13,1%.

[...]

Lees verder op GoudVergelijken.nl
Geplaatst op: dinsdag 9 februari 2016

Obama legt laatste begroting voor: 4,15 biljoen dollar

De Amerikaanse president Barack Obama heeft zijn laatste begroting voorgesteld. Het voorziet voor het financieel jaar 2017 een stijging van de uitgaven met bijna 5 procent naar in totaal 4,15 biljoen dollar. Omdat de begroting door het Congres moet goedgekeurd worden en Obama in januari 2017 het Witte Huis vaarwel zegt, maakt het ontwerp zo goed als geen kans op succes. In beide kamers van het parlement beschikken de Republikeinen over de meerderheid.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 9 februari 2016

Houd dit trendkanaal bij goud in de gaten…

De meeste aandelen hebben sinds het begin van dit jaar veel beurswaarde moeten inleveren, maar voor de goudmijnaandelen ziet dit plaatje er heel anders uit. Voor het eerst sinds lange tijd glanzen de goudmijnaandelen weer en dit heeft uiteraard te maken met de opleving van de goudprijs.

De goud- en zilverprijs zijn sinds het begin van dit jaar al enkele procenten in waarde gestegen en dit is een gevolg van de paniek die er heerst op de aandelenmarkten. De afgelopen jaren werd er meerdere malen gezegd dat goud haar status als ‘veilige haven’was kwijtgeraakt, maar het edelmetaal bewijst op dit moment het tegendeel.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 9 februari 2016

Arnold Heertje over het economieonderwijs in Nederland

In een uitgebreid interview praat ik met emeritus hoogleraar Arnold Heertje over het economieonderwijs in Nederland, de crisis, geld, bitcoin, de behoefte aan nieuwe architecturen en meer. Ondanks zijn hoge leeftijd (81) ontbreekt het Heertje het niet aan passie en werklust.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs