Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 11081 tot 11085
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Analisten: “Inflatie blijft zorgenkind van de Fed”

De Federal Reserve wacht nog met het verhogen van de belangrijkste rentetarieven. De rente blijft onveranderd op 0 tot 0,25 procent. In een eerste reactie stellen diverse analisten dat inflatie het grote zorgenkind blijft van de Fed.  

Fed-voorzitter Janet Yellen zei gisteravond in een toelichting “dat recente economische en financiële ontwikkelingen de economische groei kunnen dempen”. Ook is het mogelijk dat er meer neerwaartse druk ontstaat op de inflatie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Nu voorspelt ook JP Morgan de bodem bij grondstofaandelen

JP Morgan vervoegt het rijtje met grote beleggers die hun slag willen slaan in de mijnbouwsector. JP Morgen laat in een nota deze week weten dat het durft inzetten op een bodem van de sector. De situatie is niet zo erg als ze lijkt en daarom zijn er nu koopjes te doen.

De laatste weken stappen grote namen uit de beleggerswereld steeds vaker in de zwaar getroffen mijnbouwsector. Zo nam Carl Ichan een belang van 8% in Freeport McMoRan. Deze mijnbouwgroep sukkelt met een hoge schuldenlast, maar heeft ook enkele topmijnen onder beheer. Georges Soros nam dan weer een aanzienlijke participatie in Barrick Gold.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Webwinkels kosten België bijna 30.000 jobs

Door e-commerce verdwijnen de komende tien jaar om en nabij de 53.000 jobs in de klassieke winkels en supermarkten. Internethandel creëert ook 25.000 nieuwe jobs, maar het saldo is toch negatief. Dat blijkt uit een studie van ING waar de Standaard vandaag over bericht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Goud stijgt direct na uitstellen renteverhoging FED

De voorzitster van de Amerikaanse Federal Reserve durfde het niet en laat het belangrijkste rentetarief vlak boven de nullijn. Niet alleen wordt de noodtoestand waarin de wereldeconomie reeds diverse jaren zit omgevormd tot het nieuwe normaal maar ook in de Verenigde Staten zelf komt haar positie onder druk.

De wereldwijde financiële markten hebben de tweede machtigste vrouw op aarde, Jane Yellen, op de knieën gedwongen . Dit lijkt het alvast de conclusie te worden na het niet aandurven om de rente verhogen. Enkel Angela Merkel heeft wereldwijd nog meer invloed dan de voorzitster van de Amerikaanse Centrale Bank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Evans-Pritchard: ‘helikoptergeld’ enige optie bij nieuwe wereldrecessie

De kwantitatieve verruiming van de centrale banken, ofwel QE, heeft vooral de beurskoersen omhoog laten schieten. Waarvan de vermogenden profiteerden. Het plan van de Britse Labour-leider Jeremy Carbyn om de QE-spuit de volgende keer rechtstreeks in de echte economie te zetten kan dan ook de goedkeuring wegdragen van financieel commentator Ambrose Evans-Pritchard.

Deze ‘volks-QE’ zou neerkomen op het opschroeven van de overheidsuitgaven om de economie aan te zwengelen, gefinancierd met vers geld gedrukt door de centrale bank. Dat is fundamenteel anders dan wanneer de staat simpelweg meer geld op de geldmarkt zou lenen, waarmee dat geld zou worden weggezogen voor andere doeleinden.