Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 11086 tot 11090
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 augustus 2015

Dit gaat de eeuw van China worden

Ian Bremmer van time.com is van mening dat dit hoe dan ook de eeuw van China gaat worden. Dit liet hij recent aan Businness Insider weten. Opmerkelijk is zijn uitspraak wel; de Chinese economie is namelijk in een vertraging gekomen en veel economen spreken juist hun twijfels over China uit. Ian Bremmer is er echter van overtuigd dat China vriend en vijand gaat verrassen. Hij geeft hier ook een aantal redenen voor.

Allereerst is Bremmer van mening dat de beleggers wellicht iets te streng voor China zijn geweest. Hij geeft toe dat de Chinese economie duidelijk te maken heeft met wat problemen, maar de crash op de Shanghai index is wellicht iets teveel van het goede. We moeten namelijk niet vergeten dat de Chinese economie nog steeds, ondanks alle problemen die er in de wereld te vinden zijn, aan een mooi tempo weet te groeien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 augustus 2015

Goldman Sachs: maak u gereed voor nog meer chaos

De Chinese markten wisten aan het begin van deze week de financiële markten opnieuw in rep en roer te brengen. De chaos onder de Chinese beleggers zorgde ervoor dat ook de beleggers in Europa en Amerika volledig in paniek raakten. Op dit moment staan de beurzen voor deze week opnieuw in het rood en de weg naar een groene notering is nog erg lang.

Ook de economen van Goldman Sachs waarschuwen voor meer chaos de komende weken. Zij zijn van mening dat de chaos op de Chinese beurzen nog wel een tijdje kan gaan aanhouden en dat daarom de andere financiële markten ook voor het ergste gevaar moeten vrezen. Goldman Sachs verwacht dat de huidige chaos nog minimaal 6 weken zal gaan aanhouden. In het uiterste geval kan deze chaos nog 2 maanden lang de bovenhand hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 augustus 2015

De groeilanden staan er beter voor dan in 1998

De afgelopen dagen hebben wij veel gelezen over de vergelijking tussen het jaar 1998 en 2015. Volgens de analisten van Goldman Sachs laten de beurzen hetzelfde patroon zien als we tijdens de late jaren ‘90 zagen. Volgens Goldman Sachs zouden we daarom de komende maanden ook rekening moeten houden met een nieuwe opwaartse beweging. Aneta Markowska is echter van mening dat we niet de vergelijking kunnen maken met het jaar 1998. Volgens haar is de situatie nu geheel anders dan toen.

Volgens de econoom van Societe Generale staan de groeilanden er op dit moment een stuk beter voor dan in 1998 het geval was. Volgens haar zullen de groeilanden nu niet opnieuw in een dramatische crisis terecht komen. Heel veel mensen zullen zich nog wel herinneren dat dit in het jaar 1998 wel anders was. De bekende Aziatische groeilanden werden toen hard geteisterd door een economische crisis.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 augustus 2015

De bewijzen nemen toe dat de wereld zijn limiet bereikt heeft

De olieprijs was een van de eerste bubbels die barstte, later volgde ook die van Junk Bonds en de laatste weken lijkt de lucht ook te ontsnappen uit de aandelenbubbel. Is dit een nieuwe cyclus of is er meer aan de hand? Gail Tverberg van ‘Our Finite World’ denkt alvast dat er meer aan de hand is.

Volgens Gail Tverberg nemen de bewijzen toe dat de wereld zijn limieten bereikt heeft. De aanhoudende lage olieprijs is daar het grootste bewijs van. De stijgende kost voor de productie van olie in combinatie met stagnerende lonen zorgt er voor dat we vast zitten in de groei van de globale economie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 27 augustus 2015

Het Nederlandse bedrijfsleven is nog lang niet van zijn bankverslaving af

Nederlandse bedrijven zijn voor kapitaal nog altijd afhankelijk van de banken. Alleen grote bedrijven lijken er een beetje in te slagen geld van elders aan te trekken.

De financiële crisis toonde aan hoe afhankelijk Nederlandse bedrijven van de banken zijn. Toen de banken vanaf 2009 langzaam de kredietkraan dichtdraaiden, werden veel ondernemingen beroofd van hun belangrijkste bron van kapitaal.

Dat moet anders. Nederlandse bedrijven moeten op zoek naar andere geldbronnen, zodat ze niet meteen in zuurstofnood komen bij een financiële crisis. In de Verenigde Staten, waar het gemakkelijker is voor bedrijven om geld op te halen op de beurs of bij private investeerders, zag je dat bedrijven eerder opkrabbelden na de crisis.