Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 11091 tot 11095
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 augustus 2015

De bewijzen nemen toe dat de wereld zijn limiet bereikt heeft

De olieprijs was een van de eerste bubbels die barstte, later volgde ook die van Junk Bonds en de laatste weken lijkt de lucht ook te ontsnappen uit de aandelenbubbel. Is dit een nieuwe cyclus of is er meer aan de hand? Gail Tverberg van ‘Our Finite World’ denkt alvast dat er meer aan de hand is.

Volgens Gail Tverberg nemen de bewijzen toe dat de wereld zijn limieten bereikt heeft. De aanhoudende lage olieprijs is daar het grootste bewijs van. De stijgende kost voor de productie van olie in combinatie met stagnerende lonen zorgt er voor dat we vast zitten in de groei van de globale economie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 27 augustus 2015

Het Nederlandse bedrijfsleven is nog lang niet van zijn bankverslaving af

Nederlandse bedrijven zijn voor kapitaal nog altijd afhankelijk van de banken. Alleen grote bedrijven lijken er een beetje in te slagen geld van elders aan te trekken.

De financiële crisis toonde aan hoe afhankelijk Nederlandse bedrijven van de banken zijn. Toen de banken vanaf 2009 langzaam de kredietkraan dichtdraaiden, werden veel ondernemingen beroofd van hun belangrijkste bron van kapitaal.

Dat moet anders. Nederlandse bedrijven moeten op zoek naar andere geldbronnen, zodat ze niet meteen in zuurstofnood komen bij een financiële crisis. In de Verenigde Staten, waar het gemakkelijker is voor bedrijven om geld op te halen op de beurs of bij private investeerders, zag je dat bedrijven eerder opkrabbelden na de crisis.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 27 augustus 2015

Mondiale uraniumproduktie met 6% gedaald in 2014

In 2014 werd er wereldwijd 56,3 duizend ton uranium geproduceerd. Dat is 6% minder dan de 59,7 duizend ton die in 2013 werd gewonnen.

Tussen 2007 en 2012 steeg de uraniumproduktie gestaag, maar de laatste twee jaar is er een eind gekomen aan die groei.

De uraniumproduktie groeide tussen 2007 en 2012 omdat de prijs van uranium op de wereldmarkt na 2006 sterk gestegen is. In 2014 daalde de uraniumprijs terug naar het niveau van 2005. En die prijsdaling ging gepaard met een daling van de produktie.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 27 augustus 2015

China pompt 150 miljard yuan in bankensector

De Chinese centrale bank heeft donderdag opnieuw meer liquiditeit in de markt gepompt. Dinsdag werd er al 150 miljard yuan (€20,8 miljard) beschikbaar gesteld aan banken en vandaag werd daar nog eens 150 miljard yuan aan toegevoegd. De liquiditeit komt in de markt via zogeheten ‘repurchase agreements’, waarbij de centrale bank liquiditeit verstrekt aan banken in ruil voor Chinese aandelen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 27 augustus 2015

Jim Sinclair over Goud, Zilver en Aandelen (video)

Deze week was er weer een interview met Jim Sinclair. Mr. Gold hanteert nog steeds zijn koersdoel voor van...