Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 11091 tot 11095
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

Aantal faillissementen daalt in negen maanden met 27 procent

Een schoen bij Van Dalen, het moederbedrijf van de bekende keten werd failliet verklaard en het was zeker niet het enige bedrijf in de branche dat het loodje legde in 2015. Daarmee waren schoenenzaken de uitzondering op de regel. Foto ANP

De Nederlandse economie trekt aan, en dat valt ook af te lezen uit het feit dat veel minder bedrijven over de kop gaan dan vorig jaar. In de eerste negen maanden van 2015 gingen er 27 procent minder bedrijven onderuit dan in dezelfde periode in 2014.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

Ben Bernanke wilde meer Wall Street bankiers in de gevangenis

Oud Federal Reserve voorzitter Bernanke pleitte voor de bail-out van Wall Street in 2008 tijdens de financiële crisis. Nu, 7 jaar later, denkt hij nog steeds dat de reddingsoperatie de juiste keuze is geweest. Maar terugkijkend op die periode had hij meer corrupte Wall Street bankiers in de gevangenis willen zien belanden.

Gisteren verdedigde Bernanke zijn bail-out beslissing:

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

"Duizend grootste bedrijven betalen 7,9 procent belastingen"

De duizend vennootschappen in ons land die vorig jaar de grootste winsten hebben opgetekend, betalen gemiddeld 7,9 procent belastingen. Dat becijferde de PVDA. Ten opzichte van het wettelijke tarief van 33,99 procent in de vennootschapsbelasting genoten ze een fiscale korting van 12,6 miljard euro.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

Wereldbank laat extreme armoede onder 10 procent zakken

De extreme armoede in de wereld daalt dit jaar voor het eerst onder de tienprocentsdrempel. Dat moet blijken uit een vandaag gepubliceerd rapport van de Wereldbank. Maar de toestand in "zwart Afrika" (de landen onder de Saharawoestijn) blijft "uiterst zorgwekkend".

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

Kompels Zuid-Afrika leggen het werk neer

Tienduizenden mijnwerkers van kolenproducenten in Zuid-Afrika hebben zondag het werk neergelegd. Met de staking proberen ze een doorbraak te forceren in de vastgelopen onderhandelingen over betere arbeidsvoorwaarden en meer loon. 

Een woordvoerder van vakbond NUM heeft bevestigd dat de acties zijn begonnen.