EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
71
kliks
37
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11101 tot 11105
Geplaatst op: woensdag 11 november 2015

Ook Zweden worstelt met stijgende huizenprijzen

De huizenmarkt van Zweden lijkt in veel opzichten op die van Nederland. Net als in ons land zijn de huizenprijzen daar enorm opgedreven door een tekort aan woningen, een slecht functionerende huursector en banken die (te) veel kredieten verstrekken aan huishoudens. De afgelopen tien jaar verdubbelden de gemiddelde huizenprijzen, terwijl appartementen zelfs 150% duurder werden.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: woensdag 11 november 2015

Deze roze diamant is geveild voor 26 miljoen euro

Een roze diamant heeft dinsdagavond op een veiling in Genève een recordbedrag van omgerekend 26,6 miljoen euro opgebracht. De steen van 16,08 karaat kwam in handen van een anoniem gebleven bieder, aldus veilinghuis Christie’s.

De edelsteen was gevat in een ring en geslepen in de bekende kussenvorm, een rechthoek met afgeronde hoeken. De opbrengst van het kleinood lag een half miljoen boven de geschatte waarde. De diamant was te koop aangeboden door een Amerikaanse familie.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 11 november 2015

Deense brouwer Carlsberg schrapt tweeduizend banen

De Deense brouwer Carlsberg haalt de bezem door zijn organisatie om de winstgevendheid op te krikken, te midden van aanhoudend moeilijke marktomstandigheden. 

De ingrepen leiden tot een reductie van tweeduizend kantoorbanen, ofwel 15 procent van de functies die niet direct te maken hebben met de bierproductie.

Het reorganisatieprogramma, dat de naam 'Funding the Journey' heeft gekregen, leidt in de periode 2015 tot en met 2017 tot 10 miljard Deense kroon (ruim 1,3 miljard euro) aan kosten.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 11 november 2015

3 krachten waar centrale banken nauwelijks tegenop kunnen

Dat centrale banken inmiddels in het duister tasten komt voor niemand meer als een verrassing. Inflatie of deflatie, stabiele of fragiele groei, nulrente of niet: het is onduidelijk wat nog werkt en hoe duurzaam het herstel is. Econoom Ed Yardeni weet met een paar grafieken en observaties helder het grote plaatje te schetsen.

Zelf zijn centrale bankiers vol vertrouwen. Dat moet natuurlijk ook wel. Psychologie is een belangrijk middel om de doelstellingen van een ‘duurzame economische groei’ en een ‘inflatie van tegen de 2%’ te bereiken. Maar Yardeni wijst er op dat centrale banken met hun macrobeleid krachtige structurele ontwikkelingen bevechten die ze maar amper zelf lijken te onderkennen. En hun beleid heeft ook ongewenste bijwerkingen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 11 november 2015

Duitsland verliest bondgenoot in Portugal: bezuinigingen op de schop

Een paar weken geleden won links de meerderheid in de Portugese parlementaire verkiezingen met beloftes om de bezuinigingen terug te draaien. De Socialistische Partij, de Communisten en het radicale Linkse Blok legden hun onderlinge vetes bij. Ze waren klaar om het roer van de centrumrechtse coalitie over te nemen. Alleen de rechtse president Aníbal Cavaro Silva kon nog een stokje voor steken voor een linkse regeringscoalitie. Wat hij, tot ontzetting van velen, ook deed. Maar dat plannetje is nu opgeblazen.

De linkse partijen hebben een definitieve deal gesmeed, zo meldt commentator Ambrose Evans-Pritchard. En dat kon ook eigenlijk niet anders. Catarina Martins, leider van het Linkse Blok, stelt:

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs