Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 11101 tot 11105
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Webwinkels kosten België bijna 30.000 jobs

Door e-commerce verdwijnen de komende tien jaar om en nabij de 53.000 jobs in de klassieke winkels en supermarkten. Internethandel creëert ook 25.000 nieuwe jobs, maar het saldo is toch negatief. Dat blijkt uit een studie van ING waar de Standaard vandaag over bericht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Goud stijgt direct na uitstellen renteverhoging FED

De voorzitster van de Amerikaanse Federal Reserve durfde het niet en laat het belangrijkste rentetarief vlak boven de nullijn. Niet alleen wordt de noodtoestand waarin de wereldeconomie reeds diverse jaren zit omgevormd tot het nieuwe normaal maar ook in de Verenigde Staten zelf komt haar positie onder druk.

De wereldwijde financiële markten hebben de tweede machtigste vrouw op aarde, Jane Yellen, op de knieën gedwongen . Dit lijkt het alvast de conclusie te worden na het niet aandurven om de rente verhogen. Enkel Angela Merkel heeft wereldwijd nog meer invloed dan de voorzitster van de Amerikaanse Centrale Bank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Evans-Pritchard: ‘helikoptergeld’ enige optie bij nieuwe wereldrecessie

De kwantitatieve verruiming van de centrale banken, ofwel QE, heeft vooral de beurskoersen omhoog laten schieten. Waarvan de vermogenden profiteerden. Het plan van de Britse Labour-leider Jeremy Carbyn om de QE-spuit de volgende keer rechtstreeks in de echte economie te zetten kan dan ook de goedkeuring wegdragen van financieel commentator Ambrose Evans-Pritchard.

Deze ‘volks-QE’ zou neerkomen op het opschroeven van de overheidsuitgaven om de economie aan te zwengelen, gefinancierd met vers geld gedrukt door de centrale bank. Dat is fundamenteel anders dan wanneer de staat simpelweg meer geld op de geldmarkt zou lenen, waarmee dat geld zou worden weggezogen voor andere doeleinden.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Negen grote banken gaan aan de slag met de de blockchain, maar waarom eigenlijk?

Negen van 's werelds grootste banken, waaronder Goldman Sachs en Barclays hebben een partnerschap gevormd om verder te gaan samenwerken op het gebied van Blockchain technologie. Ze gaan met de firma R3 een model opzetten om te kijken hoe de blockchain technologie gebruikt kan gaan worden voor onder andere bankieren en de handel in aandelen. Maar u zult misschien denken: banken die investeren in Bitcoin en Blockchain?, waren deze technologieen juist niet bedoeld om de banken buitenspel te zetten?

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Fed stelt renteverhoging wéér uit

De Federal Reserve wacht toch nog met het verhogen van de belangrijkste rentetarieven.

President Janet Yellen deed gister om 20.30 uur Nederlandse tijd toelichten waarom de tijd nog niet rijp is voor de eerste verhoging sinds mei 2006.