Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 11106 tot 11110
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 17 september 2015

Twee miljoen sollicitaties voor 368 vacatures voor loopjongen in India

Niet minder dan 2,3 miljoen mensen hebben in de stad Lucknow in het noorden van India gesolliciteerd voor 368 vacatures voor loopjongen. Onder de vele kandidaten zijn ook 222.000 ingenieurs en 225 houders van een doctoraat, meldde de Indiase krant The Hindu vandaag. De enige vereisten waren dat men de basisschool moest hebben afgemaakt en met de fiets moest kunnen rijden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 september 2015

Supersterren springen in op Bitcoin, BitPay betaald de prijs

Verschillende Bitcoin bedrijven proberen tegenwoordig met de hulp van beroemdheden hun Bitcoin diensten te promoten. Bitcoin kan die hulp goed gebruiken, de digitale munt noteert $230,- en dat is een daling van zo’n 50% ten opzichte van een jaar geleden. Bedrijven hopen dat de volgende grote namen de Bitcoin wat meer flair kunnen geven:

Voormalige bokser Mike Tyson leent zijn naam uit aan Bitcoin pinautomaten. De Mike Tyson Bitcoin ATM laat mensen Bitcoins kopen met behulp van hun mobiele apparaat. Bitcoin Direct – de uitbater van de machines – geeft aan dat de eerste ATM in Las Vegas in gebruik wordt genomen op 24 september.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 17 september 2015

'Olieprijs nog vijftien jaar op laag niveau'

De olieprijzen kunnen nog vijftien jaar op de huidige lage niveaus blijven en er bestaat zelfs een kans dat de prijzen dalen tot 20 dollar per vat.

Dat denkt de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs.

Goldman verwacht op langere termijn een olieprijs van 50 dollar per vat (van 159 liter), aldus het hoofd van de divisie voor grondstoffenonderzoek van het financiële concern.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 17 september 2015

Waarom werkloosheid maar niet verder omlaag gaat

Het percentage van de Nederlandse beroepsbevolking dat geen werk heeft schommelt al een jaar lang rond de 7 procent. Het aantal banen neemt weliswaar toe, maar meer mensen zijn ook op zoek naar werk.

De economie komt langzaam weer op stoom. In het tweede kwartaal van dit jaar was het nationaal inkomen 1,6 procent groter dan in dezelfde periode een jaar eerder, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat ondanks het gedeeltelijk dichtdraaien van de gaskraan in Groningen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 september 2015

Na Federal Reserve nu ook Bank of England ‘klaar’ voor renteverhoging

Deze avond om 20u zal er tijdens de beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank beslist worden of de rente al dan niet verhoogd kan worden. Ook korter bij huis staat er een renteverhoging op het schema, de bestuurders van de Bank of England zien dergelijke beleidsaanpassing ook wel zitten.

Momenteel handhaaft de Bank of England een rente van 0,5 procent. Het is ondertussen 9 jaar geleden dat de BoE de rente voor het laatst verhoogde, maar hier kan de komende maanden verandering in komen volgens de Britse gouverneur van de centrale bank, Mark Carney.