Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 11116 tot 11120
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 augustus 2015

ECB maakt zich zorgen over inflatie, hint op meer stimulus

De hele wereld bleek maandag long dollar en short euro te zitten. In een angstaanjagend snelle short squeeze tikte de euro heel even even de $ 1.171 aan. Maar we noteren nu alweer onder de $ 1,14, onder meer door commentaar van de hoofdeconoom van de ECB Peter Praet.

Volgens Praet zijn de risico’s dat de eurozone de inflatieverwachtingen mist toegenomen. De inflatie kwam in juli uit op slechts 0,2%, ruim onder de doelstelling van tegen de 2%. En daarom staat de ECB klaar om de opkoopprogramma’s uit te breiden. Praet:

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: woensdag 26 augustus 2015

Rajan: Het is onterecht alleen China de schuld te geven

Volgens Raghuram Rajan, gouverneur van de Indiase centrale bank, is het onterecht om alle wereldwijde economische problemen op China af te schuiven. Hij erkent dat er veel zorgen zijn om China, maar voegt eraan toe dat er meer problemen in de wereld zijn die bijdragen aan de nervositeit op de financiële markten.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: woensdag 26 augustus 2015

Euro wint aan populariteit als veilige haven

De gedachte dat de euro een veilige haven zou worden in tijden van onzekerheid is iets waar veel beleggers nog aan moeten wennen. Het is immers nog niet zo lang geleden dat de Griekse schuldencrisis de koers van de munt onder druk zette en beleggers speculeerden over een pariteit tussen de euro en de dollar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 26 augustus 2015

Dirk Scheringa start nieuw bedrijf

Voormalig topman Dirk Scheringa van DSB-bank begint een nieuw bedrijf. Het betreft een organisatiebureau dat sprekers, presentators en dagvoorzitters regelt voor uiteenlopende gelegenheden.

"Het is bijna zover: morgen lanceer ik mijn nieuwe onderneming", twittert de gevallen bankier.

De oud-bankier lanceert het bedrijf Sprekersbureau Homerus donderdag.

In de tweet refereert Scheringa aan de val van DSB, nu 15 maanden geleden. In september vorig jaar verklaarde Scheringa nog gevraagd te zijn om te komen werken voor een internetbank.

Bron: Zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 26 augustus 2015

Wereldhandel in vrije val: Containerprijzen Azië naar Europa in 3 weken 60% gedaald

Media en politiek proberen ons nog steeds een economisch herstel op de mouw te spelden. De statistieken laten echter een totaal andere, keiharde werkelijkheid zien. Zo zijn de containervervoerprijzen van Azië naar Europa in slechts 3 weken tijd met maar liefst 60% gedaald. Vorige week vrijdag was een 20 voet container van China naar Rotterdam sinds de maandag ervoor 26,7% goedkoper geworden.

[...]