Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 11146 tot 11150
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

Portugese bom ontploft, opgelegde bezuinigingen niet langer houdbaar

Een tijdje geleden zaten we in een eurocrisis waarbij verschillende landen uit de eurozone dreigden te vallen omwille van ontspoorde begrotingen en immense schulden. Na enkele tussenkomsten van het IMF en de ECB was het gevaar geweken, ook Europa legde voor de lidstaten specifieke begrotingsregels op, maar daar wilt Portugal nu niks meer van weten.

“Genoeg is genoeg”, zo zullen de Portugezen denken. Het begrotingsbeleid, dat werd opgelegd door Duitsland aan Zuid-Europa, zal in Portugal waarschijnlijk niet meer worden gevolgd. Dit is nu al het tweede land dat in opstand komt tegen de bezuinigingen.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

Beleggers voegen $393 miljoen toe aan goud-ETF's

Door de stijging van de goudprijs tonen Amerikaanse beleggers weer belangstelling voor het gele metaal, want in de eerste twintig dagen van oktober voegden zij in totaal $393 miljoen aan hun positie in goud-ETF’s toe. Dat is de grootste toename sinds februari, toen beleggers voor ongeveer $700 miljoen goud kochten via zogeheten exchange traded funds.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

Credit Suisse stapt uit Europese obligatiemarkt

De Zwitserse bank Credit Suisse wil niet langer meedoen aan de veiling van Europese en Britse staatsobligaties, zo schrijft Bloomberg. De bank verlegt haar focus en wil daarom niet meer als ‘primary dealer’ optreden op de obligatiemarkt. Ook zou de bank te weinig verdienen aan het inkopen en doorverkopen van het schuldpapier.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

ECB zorgt voor duidelijkheid in de goudmarkt

De President van de Europese Centrale Bank Mario Draghi gaf gisteren een sterker signaal dat de bank bereid is haar – reeds enorme – obligatie opkoopprogramma uit te breiden. Beleidsmakers zullen tijdens een volgende meeting in december beslissen of er sprake is van voldoende stimulus.

Tijdens een persconferentie benadrukte Draghi de neerwaartse risico’s voor zowel economische groei als inflatie door de huidige zwakkere grondstoffenprijzen en door de vertragende groei in China en andere grote opkomende economieën.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

Stewardess bij Ryanair: "5.000 uren gewerkt en maar 3.700 betaald"

Het leven van een stewardess bij Ryanair is een hel: ze moet altijd stand-by staan, wordt slecht betaald en riskeert voortdurend om ontslagen te worden. Dat zegt de Franse Sofia Lichani, die bijna 5 jaar bij de Ierse lowcostmaatschappij werkte. "Ik heb 5.000 uren geklopt, maar slechts 3.700 betaald gekregen."