EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
34
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11151 tot 11155 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 12 januari 2016

Column Kees de Kort | Spiraal van verdriet

Faillissementen liggen op de loer in de oliesector, nu de olieprijs is gedaald naar 30 euro. En dat zijn niet alleen maar de oliebedrijven, waarschuwt BNR-macro-econoom Kees de Kort. Vooral schaliegasbedrijven die gefinancierd zijn met veel geleend geld staan 'op het punt van kiepen'. En de vraag is: wie gaat die verliezen dragen?

De spiraal van verdriet begint zo langzaam aan bedenkelijke vormen aan te nemen, meent De Kort. "Ook de kolenindustrie in de VS lijdt, en wat betekent dat voor de werknemers? Kunnen ze aan ander werk komen? In de aluminium, kolen, ijzererts en koper zijn de prijsdalingen minstens net zo groot. En ook daar komen allerlei bedrijven in de problemen, met te veel geleend geld en te grote verliezen. Dus: wat gebeurt er met het sentiment als we ineens worden geconfronteerd met: 'Rien ne va plus, het geld is niet meer van u!'."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 12 januari 2016

Zilverproductie VS duikt omlaag

De zilverproductie in de VS is drastisch aan het dalen. De daling komt....

Lees verder op The Bullion House
Geplaatst op: dinsdag 12 januari 2016

Het meest vermadelijke "goedje"

‘Gold looses luster for third straight year as investors sell’. Dat stond op 31 december j.l. op Bloomberg te lezen. De schrijver was kennelijk vergeten dat de goudprijs zich al sinds september 2011 in een neerwaartse spiraal bevindt en bepaald niet omdat beleggers verkopen! Voorts werd gemeld dat het goud zich sinds het jaar 2000 in de langste glijvlucht beweegt. Ook dat is niet juist want de langste glijvlucht deed zich voor na het hoogtepunt van $856 in januari 1980 en duurde tot het jaar 2000 toen de goudprijs was teruggevallen tot het bedenkelijke niveau rond $250 gelijk aan een val van ruim 70%.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 12 januari 2016

BP schrapt nog eens vierduizend banen

Olieconcern BP gaat nog eens vierduizend banen schrappen. De alsmaar dalende olieprijs dwingt het concern de kosten verder te verlagen.

Olieconcern BP gaat nog eens vierduizend banen schrappen. De alsmaar dalende olieprijs dwingt het concern de kosten verder te verlagen.

Dit heeft een woordvoerder van BP dinsdag gemeld aan persbureau Reuters.

Zo worden er de komende twee jaar zeshonderd banen geschrapt bij de activiteiten van BP in de Noordzee. Het grootste deel van deze banen verdwijnt dit jaar.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 12 januari 2016

Helima Croft: “Alleen dit nieuws kan daling olieprijs snel stoppen”

We leven momenteel in unieke tijden als het gaat om de bewegingen in de oliemarkt. Ondanks toenemende sektarische spanningen in het Midden-Oosten, blijven de olieprijzen dalen. Een dergelijk sentiment in de markt komt zelden tot nooit voor. De belangrijkste reden is het enorme voorraadoverschot, waar geen einde aan lijkt te komen.

Helima Croft, commodity-strateeg bij RBC Capital, kijkt met verbazing naar de huidige prijsdalingen in de markt. Ze wijst erop dat we momenteel in een unieke tijd leven:

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs