Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 11151 tot 11155
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 augustus 2015

Murdoch waarschuwt voor een crisis

De financiële markten kregen de afgelopen week te maken met heel wat tegenslag. Zo daalden de Europese beurzen opnieuw flink in waarde, en ook de Amerikaanse beurzen kon het niet droog houden. Belangrijke steunniveaus zijn inmiddels gesneuveld en veel mensen twijfelen of we nog wel binnen een Bull Market bewegen. Ook Rupert Murdoch maakt zich grote zorgen over de markten.

Op de Tweets hierboven is duidelijk te lezen dat Murdoch zich afvraagt of dit slechts een correctie is, of dat we in de toekomst te maken gaan krijgen met een nieuwe crisis.  Mochten we in een nieuwe crisis belanden, dan kan deze crisis wel eens groter zijn dan ooit. Murdoch beschrijft namelijk dat de centrale banken al hun middelen al hebben ingezet. De Amerikaanse centrale bank heeft jarenlang de markten bevloeid met gratis geld en ook de Europese centrale bank is op dit moment hetzelfde aan het doen.

Volgens Murdoch staan de centrale banken dus straks machteloos als er een eventuele nieuwe crisis zou gaan uitbreken. Volgens hem zijn we nu in een hele spannende tijd terecht gekomen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 24 augustus 2015

‘China wil kredietruimte banken vergroten’

De Volksbank van China werkt aan maatregelen die banken in staat moeten stellen meer geld uit te lenen aan het bedrijfsleven. Zo wil de centrale bank voorkomen dat de scherpe waardedaling van de yuan, die het land minder aantrekkelijk maakt voor buitenlandse investeerders, een zware rem zet op de economische groei.

Dat berichtte zondag de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal, op gezag van niet nader genoemde bronnen rond de Volksbank. Een van de onderzochte ingrepen zou een verlaging zijn van de kapitaalreserves die banken verplicht zijn aan te houden. Daarmee zou ruimte worden vrijgespeeld om de kredietverlening met tot omgerekend ruim 93 miljard euro op te voeren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 24 augustus 2015

Grondstoffen naar laagste prijsniveau sinds 1999

De prijs van grondstoffen is deze eeuw nog nooit zo laag geweest als nu. De Bloomberg grondstoffenindex zakte tot onder de 87 punten, het laagste niveau sinds 1999! De grondstoffenprijzen dalen omdat beleggers wereldwijd minder economische groei verwachten. Ook de daling van de olieprijs is een belangrijke factor.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 24 augustus 2015

Staatspensioenfonds China mag in aandelen beleggen

Het belangrijkste staatspensioenfonds van China mag vanaf nu ook op de Chinese aandelenmarkt beleggen, zo meldt het Chinese persbureau Xinhua. De Chinese overheid hoopt met deze nieuwe maatregel een verdere daling van de Chinese beurs tegen te houden. Vorige week daalde de Shanghai Stock Exchange met bijna 12% en vandaag ging de index opnieuw met ongeveer acht procent onderuit.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 24 augustus 2015

Goud en zilver report (Week 33)

De goudprijs steeg de afgelopen week van €1.003,28 naar €1.019,03 per troy ounce (+1,57%), terwijl de prijs van een kilo zilver van €441,55 naar €432,75 zakte (-2%). Goud lijkt te profiteren van de wereldwijde vlucht naar veilige havens, terwijl zilver de afgelopen week net als andere grondstoffen juist in prijs daalde.