Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 11156 tot 11160
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 15 september 2015

Het gouden momentum van de commodity meltdown

Commodities krijgen al maanden rake klappen en breken historische diepterecords. Sterker nog, de bodem lijkt nog lang niet bereikt.

Dat heeft twee voordelen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 15 september 2015

Goldman Sachs: “Europese en Japanse QE zal dollar in waarde doen stijgen”

Wie had het durven denken dat de euro en de yen in de afgelopen maanden een heropleving zouden meemaken. De dollar leek onhoudbaar in waarde te blijven stijgen, door het geldverruimingsbeleid van zowel Japan als Europa, maar daar is in maart abrupt een einde aan gekomen.

De vraag bij vele analisten en experts is nu welke richting de dollar zal uitgaan. Volgens Goldman Sachs hebben we de laatste maanden slechts te maken met een adempauze vooraleer de dollar weer terug op gang trekt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 15 september 2015

Bank of Japan handhaaft monetair beleid

De Japanse centrale bank heeft dinsdag geen wijzigingen doorgevoerd in zijn monetaire beleid. De Bank of Japan gokt er op dat de inflatie wordt aangewakkerd zodra de economie verder groeit. Daarmee ligt de druk bij de regering om een pakket stimuleringsmaatregelen op te tuigen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 15 september 2015

De Franse uitzondering: 'Van de overheid eisen we niets, van de burger alles'

Van de 11 OESO-landen die de grootste inspanningen deden om hun budgettekorten na het begin van de financiële crisis in 2007 terug te dringen is er één land dat geen enkele inspanning van het overheidsapparaat eiste: Frankrijk.

Geld om het budgettekort terug te dringen kwam daar volledig uit het verhogen van de belastingen.   'Van de overheid eisen we niets, van de burger alles,’  lijkt het adagium van de Franse politici te zijn geworden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 15 september 2015

Braziliaanse regering gaat 15 miljard euro besparen

Brazilië kampt met de zwaarste financiële crisis in jaren en dus heeft de regering aangekondigd dat ze voor 64,9 miljard real (bijna 15 miljard euro) wil saneren in de begroting van volgend jaar. Er wordt gesnoeid in de uitgaven en een belasting op financiële transacties wordt opnieuw ingevoerd. De maatregelen werden maandagavond aangekondigd door minister van Financiën Joaquim Levy en minister van Planning Nelson Barbosa.