Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 11156 tot 11160
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 23 augustus 2015

Yuan wordt begin volgend jaar toegevoegd aan Special Drawing Rights

Afgelopen woensdag gaf het IMF in een statement aan dat het de aanbevelingen van een eerder rapport over de Special Drawing Rights (SDR) opvolgt om de huidige waardering te verlengen. Elke 5 jaar herziet zij de compositie wegens veranderende macro economische condities. In de verklaring gaf zij aan dat zij open staat voor de toevoeging van een andere munt – blijkbaar mag zij nog niet hinten naar de toevoeging van de Chinese yuan/renminbi (RMB). De verklaring suggereert een verlenging van zes tot negen maanden voordat de nieuwe samenstelling van de SDR’s van kracht wordt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 23 augustus 2015

Wie devalueert nu: Zuid-Afrika of Zuid-Korea?

De devaluatie van de Chinese yuan blijft niet zonder gevolgen. In heel Azië zakten de nationale munten omdat de markt schrik heeft dat China een herhaling van de Aziatische financiële crisis kan ontketend hebben.

Die angst is niet onterecht. Twee landen hebben de Chinese devaluatie met hun eigen ingrepen op de valutamarkt.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zondag 23 augustus 2015

Teerzandolie-exploitatie in Canada hapert door de lage olieprijs

Bij een olieprijs van $100 per vat of meer is het winstgevend om uit het teerzand in de Canadese provincie Alberta olie te winnen. Volgens Richard Heinberg wordt er bij een olieprijs van $60 per vat nog nauwelijks winst gemaakt op het winnen van olie uit teerzand. Bij de huidige olieprijs van minder dan $50 per vat is de winning van teerzandolie waarschijnlijk verliesgevend.

Begin dit jaar zagen deskundigen de bui al hangen. Na jaren van groei en economische voorspoed is het tij gekeerd. Voor het jaar 2015 verwachtte men een recessie met oplopende werkeloosheid, dalende koopkracht en afnemende investeringen. In mei becijferde de Conference Board van Canada dat de economie van Alberta met 0,7% zou krimpen in 2015. Voor het volgend jaar verwacht men weer een groei van 1,2%… nog maar even afwachten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 23 augustus 2015

Producenten mijnbouwmachines geven het op: contrair signaal?

Na jaren van dalende grondstofprijzen vraagt iedereen zicht af: “Wanneer wordt er een bodem gevormd?” Een artikel op de site van CNBC trok onze aandacht om twee redenen.

Eerst en vooral is eindelijk de fase aangebroken dat bedrijven in de grondstoffensector vechten om te overleven. Terwijl de mijnbedrijven al jaren aan het besparen zijn, is het nu de beurt aan de bedrijven die mijnbouwmachines verkopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 22 augustus 2015

Is de goudprijs aan haar opmars begonnen?

Donderdag schoot de goudprijs wakker. Eindelijk. Futures op september worden weer boven de 1150 dollar per ons verhandeld. Ruim 6 procent boven het absolute vriespunt van 5 augustus. Is de gouden winter definitief voorbij?

Nu de storm rond de Chinese devaluatie is gaan liggen laat de Fed weten dat de beloofde rate hike in september wellicht niet zal doorgaan. Anticiperend op een nieuwe currency war is de exodus uit de dollar ingezet. Daarvan lijkt goud nu te profiteren.