Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 11161 tot 11165
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

Help! Brazilië verzuipt...

Met een verlaging van de Braziliaanse kredietwaardigheid heeft het ratingbureau Standard & Poor’s een nieuwe slag toegebracht aan de hype van de grote groeimarkten, die enkele tijd geleden nog als het grote voorbeeld voor de internationale economie naar voor werden geschoven. Dat staat in een opiniestuk van de financiële nieuwssite MonFinancier.com.

Het economisch nieuws van het voorbije decennium werd grotendeels gedomineerd door positieve berichtgeving over veelbelovende landen zoals Brazilië, Rusland, India en Rusland (BRIC), maar daarvan is op dit ogenblik volgens MonFinancier niet veel meer overgebleven.

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

Nieuwe tool DNB geeft je controle over de wereldeconomie

Het lijkt onmogelijk om zelf het juiste economische beleid te bepalen of om de werkloosheid terug te dringen, maar dat is nu niet meer zo. Met een nieuwe tool van de Nederlandsche Bank kun je vanaf nu zelf aan de knoppen draaien. Verhoog de olieprijs en laat de lonen stijgen en kijk wat er gebeurt!

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

11 september: De wereld komt om in olie en 6 andere dingen die je moet weten

De olieprijs zou wel eens kunnen zakken tot 20 dollar per vat, denken ze bij Goldman Sachs. Carlos Slim is ondertussen in rap tempo bezig zijn aandelen KPN te lozen. Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

Saudi-Arabië ziet geen reden voor nieuw overleg OPEC

Saudi-Arabië ziet geen reden om opnieuw om tafel te zitten met de vertegenwoordigers van de OPEC-landen, indien daar geen concrete plannen gemaakt worden over het handhaven van een hogere olieprijs. Op dit moment zou Saoedi-Arabië er geen belang bij hebben om de oliemarkt te ‘sturen’, zo verklaarde een insider donderdag tegenover persbureau Reuters.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

Grote beleggers verleggen hun focus naar grondstoffenaandelen en slaan hun slag

Zoals we ondertussen weten, is een contraire aanpak op de beurs dé manier om veel rendement te halen. Kopen als iedereen verkoopt en verkopen als iedereen koopt, maar deze manier van handelen is niet voor iedereen weggelegd.

De grote jongens onder ons, die hun emoties aan de kant kunnen schuiven dankzij hun stalen zenuwen, weten dit maar al te goed en verdienen hier fortuinen aan.

De grondstoffensector heeft de afgelopen jaren een flink pak rammel gekregen en is in elkaar gestort na het minder positieve nieuws over de Chinese groeivertraging. Hét moment voor grote beleggers om toe te slaan en aandelen te kopen tegen een spotprijs.