Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 11161 tot 11165
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015

Gaat uw job binnenkort ook verdwijnen?

De technologie gaat steeds sneller vooruit. Robotisering maakt het mogelijk om meer en goedkoper te produceren. Steeds meer jobs verdwijnen ten koste van automatisering. Onderstaande jobs zullen de komende jaren stilaan verdwijnen volgens experts. Zit uw job er ook tussen?

Door middel van robotisering is het mogelijk om jobs over te nemen van mensen aan een goedkopere prijs. Robots werken niet alleen sneller dan mensen, ze werken ook 24 op 7, zonder pauze en zonder stakingen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015

'Rentestap Fed kan onzekerheid reduceren'

De Federal Reserve zou met een renteverhoging de onzekerheid die de financiële markten al maanden overheerst deels wegnemen.

Dat zegt bestuursvoorzitter Jamie Dimon van JPMorgan Chase maandag.

De Amerikaanse centrale bank besloot in september toch nog maar te wachten met de eerste verhoging sinds 2006 vanwege de economische malaise buiten de VS, met name in China. Sindsdien is het aantal signalen dat de grootste economie ter wereld last krijgt van die zwakke marktomstandigheden toegenomen.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 19 oktober 2015

Nederlandse aardgaswinning 18% lager dan vorig jaar

Over de eerste 8 maanden van 2015 werd er uit Nederlandse bodem 36,5 miljard m³ aardgas gewonnen. Dat is 17,8% minder dan in dezelfde periode van 2014: 44,4 miljard m³.

De import van aardgas (uit Noorwegen en Rusland) bedroeg over de eerste 8 maanden van dit jaar 24,1 miljard m³, een stijging met 25% t.o.v. vorig jaar, toen er over dezelfde periode 19,3 miljard m³.

In de grafiek hieronder is de maandelijkse gaswinning en gasimport sinds 2012 uitgezet. De data is afkomstig uit de JODI World Gas-database.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 19 oktober 2015

S&P ziet Oekraïne niet langer als wanbetaler

Standard & Poor's (S&P) heeft zijn rating voor Oekraïne verhoogd naar B-, waarmee het land door de kredietbeoordelaar niet langer als wanbetaler wordt gezien.

De stap volgt op de afronding van een schuldenakkoord tussen Oekraïne en een groep internationale schuldeisers.

De overeenkomst behelst onder meer een afschrijving van 20 procent op 18 miljard dollar aan obligaties en een verlenging van looptijden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 19 oktober 2015

'Opec houdt voet bij stuk ondanks lage prijs'

Iran rekent er op dat de Organisatie van Olie Exporterende Landen (Opec) zijn productieplafond handhaaft ondanks de lage olieprijs.

Het land, dat zelf tot het oliekartel behoort, roept andere leden desondanks op minder olie te pompen. Zo kan de prijs oplopen tot 70 à 80 dollar.

''Niemand is gelukkig bij het huidige prijsniveau'', zegt de Iraanse minister voor Olie Bijan Namdar Zanganeh. ''Opec moet overwegen de markt beheersbaar te maken door de productie te verlagen omdat de prijs bij de huidige overproductie onder druk zal blijven''.