Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 11166 tot 11170
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 september 2015

BIS: massale wereldwijde schuldenbubbel staat op knappen

De BIS, ofwel Bank voor Internationale Betalingen, waarschuwt voor een grote aardbeving in het financiële systeem door de wereldwijde schuldenbubbel. De in Zwitserland gevestigde ‘bank der centrale banken’ waarschuwt specifiek voor de impact van een mogelijke renteverhoging in de VS op een kwetsbaar systeem, zo schrijft Ambrose Evans-Pritchard in de Telegraph.

Luisteren loont. De BIS was het enige wereldwijde orgaan dat voor de Lehman-crisis meermaals luid en duidelijk waarschuwde dat het systeem gevaarlijk instabiel was. Volgens de bank zijn de wilde marktbewegingen van de afgelopen weken en de kapitaalvlucht uit China waarschuwingssignalen dat de grote schuldenopbouw nu zijn tol eist. De BIS uit ook bezorgdheid over beleidsmakers die moeite hebben om de zaak onder controle te houden. Hoofdeconoom Claudio Borio legt uit:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 september 2015

De simpelste manier voor jongeren om miljonair te worden

Op pensioen met 1 miljoen. Het klinkt mooi en het lijkt voor velen onmogelijk. Maar in feite is het simpel en veel jonge mensen zijn er nu al mee bezig. De oplossing: ouderwets spaargedrag. In de Verenigde Staten is het spaargedrag bij de ‘Millennials’ al opnieuw ingeburgerd. Hoe zit dat bij u?

De ‘Millennials’ zijn jongeren die begin deze eeuw op de arbeidsmarkt kwamen. Door de financiële crisis hebben deze jongeren ervaren dat sparen belangrijker is dan schulden maken. Ze hebben gezien hoe verwoestend overmatige schulden kunnen zijn. Veel van deze jongeren sparen nu 10% tot 15% van hun loon en dat maakt hen miljonair tegen de tijd dat ze op pensioen gaan.

De jongeren keren hiermee terug naar het financieel gedrag van hun grootouders. Ze beseffen opnieuw dat hoe vroeger u begint te sparen, hoe gemakkelijker het is om rijk te worden. De oudere die nu nog moeten beginnen sparen voor hun pensioen, moeten veel meer sparen om hetzelfde resultaat te bekomen. Zo beginnen de ‘Millennials’ gemiddeld al te sparen op hun 22e terwijl de baby boomers pas op hun 35e begonnen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 14 september 2015

Canadese regio betaalt met halve biljetten

In de Canadese stad Gaspé is het sinds enkele tijd mogelijk om een alternatief betalingsmiddel te werken. De lokale bevolking heeft een eigen munteenheid gecreëerd door de traditionele Canadese dollarbiljetten in twee delen te knippen. Deze halve biljetten worden bij de lokale handelaars aanvaard en vertegenwoordigen daarbij een geldsom die overeen komt met de helft van de waarde op het originele bilje

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 september 2015

S&P waardeert Brazilië af naar ‘junk’

Brazilië verliest de investment grade status. Kredietbeoordelaar S&P waardeert, na Rusland in januari, nu ook de staatsschuld van Brazilië af naar ‘junk’. Het land van de samba is daarmee het volgende slachtoffer van de afnemende Chinese honger naar grondstoffen. De inkomsten uit de export van ijzererts en andere grondstoffen zijn ingestort. Het Braziliaanse handelstekort is daardoor opgelopen tot 4% van het bbp.

De jarenlange daling van de Braziliaanse real kreeg na de downgrade een nieuwe impuls. De prijs van 1 Amerikaanse dollar is nu 3,88 real. Daarmee verloor de real sinds 2011 maar liefst 60% aan waarde. Volgens Win Thin van Brown Brothers Harriman kan de daling nog erger worden, mogelijk tot 4,50 real voor een dollar in het komende halfjaar:

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 14 september 2015

'Deutsche Bank wil kwart personeelsbestand schrappen'

Deutsche Bank wil het aantal werknemers met een kwart terugbrengen. De bank wil vooral af van personeel met ondersteunenden it-functies. Ook moet het PostBank-onderdeel worden afgestoten. 

Dit meldt persbureau Reuters maandag op basis van anonieme bronnen binnen het concern. 

In totaal zou het om een reductie gaan van 23.000 mensen. Hiermee komt het totale personeelsbestand op 75.000 te staan.