Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 11171 tot 11175
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 13 september 2015

Hypotheekrente zakt toch weer: laagste punt in vijftig jaar

De hypotheekrente is op het laagste punt in vijftig jaar beland. De rente bij een rentevaste periode van 5 jaar bedraagt nu gemiddeld 2,12 procent, blijkt uit gegevens van De Hypotheekshop. Ook de rentes voor andere rentevaste periodes bevinden zich op een uitzonderlijk laag niveau.

Huizenkopers kunnen bij het afsluiten van hun hypotheek al een hele tijd profiteren zeer lage rentelasten. Dat komt omdat de rentes op de kapitaalmarkt de laatste tijd historisch laag zijn.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 13 september 2015

Cyprus krijgt nieuwe schijf EU-steun

Cyprus kan rekenen op uitbetaling van een nieuwe schijf steun. De ministers van Financiën van de eurolanden (eurogroep) hebben daarmee zaterdag ingestemd. Als alle procedures zijn doorlopen, zal de uitbetaling in de eerste helft van oktober plaatsvinden.

Het gaat om een bedrag van 500 miljoen euro. Daarnaast ligt er ook geld op de plank van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), daar gaat het om 125 miljoen euro. Dat alles maakt onderdeel van het steunpakket van de geldschieters van in totaal 10 miljard euro voor Cyprus.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 13 september 2015

Warren Buffett gelooft er nog steeds in!

Na de recente onrust op de financiële markten, vooral in China, begint menig belegger te twijfelen aan het wereldwijde economische herstel. De groeimarkten willen niet echt meer mee. China, Rusland en Brazilië bijvoorbeeld, toch wel drie zwaargewichten, zenden de laatste tijd almaar meer negatieve berichten uit. De volatiliteit op de beurzen is navenant.

Toch gelooft Warren Buffett er duidelijk nog in. De bekendste belegger ter wereld is bullish op aandelen en zeker ook voor wat betreft China. De recente berichten van een lagere economische groei en beurzen die scherpe dalingen lieten zien hebben zijn langetermijnvisie niet gewijzigd. Het land heeft veel potentie. Hij heeft gelijk. De relatief kleine groeivertraging neemt niet weg dat China nog altijd een veel grotere economische groei kent dan de ontwikkelende landen. De groeiende middenklasse zal daar bovendien steeds een grotere vraag naar (luxe)goederen laten zien.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 13 september 2015

Europa waarschuwt Athene voor heronderhandeling hulppakket

Europese politici hebben Griekenland gewaarschuwd voor nieuwe onderhandelingen over het derde hulppakket. Athene moet de hervormingen doorvoeren en verder besparen, ook onder een nieuwe regering, zo zei eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem vandaag bij de vergadering van de Europese ministers van Financiën in Luxemburg. "Het werk moet zo veel mogelijk voortgaan", ook in de momenteel onduidelijke politieke situatie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 13 september 2015

"Werken om te leven, niet omgekeerd"

De werk-privébalans is een begrip dat de laatste jaren stevig opgang maakte. Steeds meer werknemers besteden bijzondere aandacht aan een goed evenwicht tussen hun werk en vrije tijd. Tekent die tendens zich ook af bij de studenten van vandaag?