Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 11171 tot 11175
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

Rijkste Indiër in de VS redt de wereld

Hij vergaarde zijn fortuin door het maken van energiedrankjes. Zijn creatie – de ‘5-Hour Energy shot’ – is een van de meest populaire energy drinks in Amerika. Vooral bij vrachtwagenchauffeurs is het immens populair. Bijna elk tankstation in Amerika heeft het product in assortiment en aangezien het merk bijna 90% marktaandeel heeft blijven de verkoopcijfers maar stijgen.

Bhargava is ondertussen zo’n $4 miljard waard en dat maakt hem waarschijnlijk de rijkste Indiër in de VS.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

Nieuwe beurskrach onvermijdelijk

Iedere productiefase, of iedere maatschappij of ander menselijk verschijnsel, doorloopt een zogenaamd transformatieproces. Transities zijn maatschappelijke transformatieprocessen, die tenminste één generatie beslaan. In dit artikel wil ik aan de hand van zo’n transitie aangeven, waar we met onze huidige maatschappij staan en dat een nieuwe beurskrach onontkoombaar is.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

Column Kees de Kort | Recht op gouden tijden

Banken en de ECB zijn heel streng geworden met het uitlenen van geld. Toch denken bedrijven en publiek dat het nog steeds 2008 is, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

Krijgt de EU ook een eigen minister van Financiën? De eerste stap is gezet

De eurolanden moeten nog nauwer samenwerken en naar buiten toe met één stem spreken. De Europese Commissie stelde dat woensdag voor. Op de langere termijn zou dat kunnen leiden tot een Europees ministerie van Financiën.

De Europese Commissie stelt voor dat de voorzitter van de eurogroep de belangen van de eurozone op termijn vertegenwoordigd bij internationale onderhandelingen. De plannen zouden betekenen dat de eurogroepvoorzitter, nu minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, het woord voert namens alle eurolanden bij bijvoorbeeld vergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

De lidstaten laten nu verschillende geluiden horen en dat strookt niet met het toegenomen economische gewicht van de eurozone, aldus Brussel. Op de langere termijn zou dat kunnen leiden tot een Europees ministerie van Financiën.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

'Griekse economie gaat 1,4 procent krimpen dit jaar'

De Griekse economie gaat dit jaar met 1,4 procent krimpen, minder dan verwacht. Eerdere schattingen gingen uit van een krimp van 2,3 procent.

Dit meldt persbureau Reuters woensdag op basis van anonieme bronnen. Schuldeisers van Griekenland zouden de berekeningen hebben goedgekeurd.