Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 11181 tot 11185
Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 16 oktober 2015

Verenigde Staten leent al ruim $1 biljoen gratis

De Amerikaanse overheid heeft op dit moment meer dan $1 biljoen aan kortlopende schulden uitstaan waar ze geen rente over hoeft te betalen. Door de financiële crisis is er een grote vlucht naar liquiditeit en veiligheid op gang gekomen, met als gevolg een run op Amerikaanse staatsobligaties en een rente die nu al jaren tegen de nul procent aan zit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 16 oktober 2015

“Als we in 2008 te veel schulden hadden, hebben we vandaag veel te veel schulden”

Weet u waar u kunt zien wanneer de aandelenmarkt in de problemen gaat komen? Nee? Op de obligatiemarkt, meer bepaald op de hoogrentende obligatiemarkt of de junk bonds. En de markt voor junk bonds staat zwaar onder druk. Specialisten voorspellen zelfs een vloedgolf aan faillissementen.

Steve Blumenthal volgt de markt voor hoogrentende obligaties al 20 jaar op de voet. Hij ziet opnieuw een periode waarin het steeds moeilijker wordt om krediet te krijgen. Dit is extra slecht nieuws voor een economie die al onder druk staat. Wanneer krediet moeilijk te verkrijgen is, remt dit de economische groei.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 16 oktober 2015

Goudprijs in India lager door zwakke vraag

De prijs voor een troy ounce goud in lag de afgelopen week in India $7 tot $11 lager dan de wereldwijde goudprijs en dat is volgens Reuters de grootste discount in drie maanden tijd. Door de stijging van de goudkoers kopen Indiërs wat minder goud dan verwacht, met als gevolg dat er bij distributeurs en handelaren voorraad is blijven liggen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 16 oktober 2015

Barclays: “De olieprijs gaat iedereen verrassen”

Het afgelopen jaar wist de olieprijs vriend en vijand te verrassen om in korte tijd flink in waarde te dalen. De olieprijs werd daarom in 2014 door veel mensen gezien als de verrassing van het jaar. Maar ook dit jaar heeft de olieprijs de nodige schade te verduren gehad. Het is daarom ook niet vreemd dat heel wat analisten pessimistisch zijn geworden over de kansen binnen de oliesector.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 16 oktober 2015

China in de problemen? “Daar klopt niets van”

Al enkele maanden heeft de economische groeivertraging van China een greep op de wereld en de financiële markten. Veel economen en experts doen uitschijnen dat het de verkeerde kant uitgaat met China. “Absolute onzin”, aldus Anatole Kaletsky, hoofdeconoom bij Gavekal Dragonomics. Naar zijn mening zijn de cijfers veel beter dan wordt voorgesteld.

Er heerst een soort van paniekgevoel omdat s’ werelds tweede grootste economie minder hard dreigt te groeien dan eerst werd voorspeld. Als je de financiële markten moet geloven, dan stevenen we af op een nieuwe wereldwijde crisis ‘getriggerd’ door China.