Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 11181 tot 11185
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 september 2015

China doorbreekt het stilzwijgen en laat nogmaals van zich horen tijdens het World Economic Forum

De wereldwijde vraag naar duidelijkheid is de Chinese overheid klaarblijkelijk niet ontgaan. Eerder deze week liet minister van Financiën Lou Jiwei al van zich horen tijdens de G-20 vergadering in Ankara, Turkije.

Ook zijn collega premier Li Keqiang voelde zich woensdag 9 september genoodzaakt om duidelijkheid te scheppen omtrent de Chinese economie en gaf een korte maar krachtige en optimistische boodschap over de status van ’s werelds tweede grootste economie.

“De hervormingen veroorzaken pijnscheuten, maar onze doelstellingen zijn binnen handbereik. Het zal wel de nodige extra inspanningen kosten om dit jaar 7 procent groei te halen, maar de nieuwe groeimotoren beginnen op toeren te geraken”, zo zei Li Keqiang tijdens het World Economic Forum te Dalian, China.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 september 2015

Grootste goudbeurs ter wereld op rand van faillissement

Het belang van fysiek goud te kopen wordt meer dan eens in de verf gezet door specialisten, van Maarten Verheyen tot Peter Schiff. Vandaag wordt nog maar eens duidelijk waarom…

Want de fraude in de goudmarkt is hallucinant! Met zogenaamd papieren goud wordt gesjoemeld als nooit tevoren. Een misdaad die gebeurt bij klaarlichte dag, want de daders zetten alle details zomaar op hun website.

We hebben het over de COMEX, de grootste goudbeurs ter wereld. Deze beurs bewaart het goud van verschillende grote beleggers en terwijl het goud in de kluis ligt verhandelen deze beleggers de goudcertificaten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 september 2015

ECB heeft bijna 400 miljard euro besteed aan …. niets

De kans is opnieuw vergroot dat de ECB zijn obligatie-aankopen zal uitbreiden. Dit mede door het reeds geëffende pad door onder andere de centrale banken van China, de VS en Japan. Waar dit voor beleggers goed nieuws is, is dit voor de spaarders onder ons net het omgekeerde.

Waar strategen bij een mislukte strategie besluiten om de strategie aan te passen lijken de centrale bankiers net het omgekeerde te proberen. Niet minder maar net meer van de huidige strategie tot ze erbij neervallen…, dit lijkt toch de realiteit te worden. Waar het fameuze QE-programma van Draghi bedoeld was om tijdelijk te zijn lijkt men het opnieuw uit te breiden waarbij er nog amper gezegd wordt wanneer er daadwerkelijk een einde zal aan komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 september 2015

31 jaar geleden onthulde Warren Buffett zijn geheim … maar niemand luisterde

Wie 31 jaar geleden $1.000 investeerde in Warren Buffett had vandaag een fortuin van $155.000. Tijdens een speech in de Columbia Business School onthulde Warren Buffett in 1984 al het geheim van zijn succes. Spijtig genoeg luisterde er (bijna) niemand.

Buffett zei:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 10 september 2015

China wil olieprijs in yuan

China wil meer zeggenschap krijgen over de prijsvorming van olie en zal daarom naar verwachting volgende maand al een alternatief voor de gangbare WTI en Brent olie aanbieden. Deze nieuwe oliecontracten zijn genoteerd in Chinese yuan en zullen verhandeld worden op de Shanghai International Energy Exchange.