Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 11191 tot 11195
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

Rusland voegt 12,5 ton goud aan reserves toe

De centrale bank van Rusland blijft goud kopen ter diversificatie van de valutareserves. Cijfers van de centrale bank laten zien dat er in juli 12,5 ton goud bij gekomen is, waarmee de totale goudreserve naar 1.287,7 ton groeide. Alleen dit jaar heeft Rusland al 80 ton goud gekocht, terwijl er sinds 2009 al 680 ton goud aan de reserves is toegevoegd. Dat is meer dan de 604 ton die de centrale bank van China in dezelfde periode aan haar goudreserve toevoegde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

Greenspan waarschuwt voor bubbel in obligatiemarkt

Alan Greenspan luidt de alarmbel. De wereldwijde obligatiemarkt is tot een enorme bubbel opgebouwd en staat op knappen, waarschuwt de voormalig Federal Reserve-voorzitter.

In een recent televisieoptreden zegt Greenspan dat de rente omhoog kan schieten, zodra de obligatiebubbel knapt. En als de rente plots stijgt, zal dat de economie flink ontwrichten.

Greenspan, momenteel voorzitter van Greenspan Associates LLC, stelt dat de huidige situatie op de obligatiemarkt vergelijkbaar is met wat er gebeurt bij een bubbel in de aandelenmarkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

Griekenland heeft het spel slim gespeeld

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat premier Tsipras nieuwe verkiezingen heeft aangekondigd. Volgens de berichtgevingen zouden de Grieken in september opnieuw naar de stembus kunnen gaan. En daarmee lijkt Griekenland opnieuw de woede van heel Europa op zich te krijgen. Europa lijkt namelijk geschrokt te zijn door deze beslissing.

Recent werd het nieuwe steunpakket voor de Grieken nog goed gekeurd in diverse Europese landen. Ook in Griekenland ging de regering akkoord met de nieuwe hervormingen die Europa aan Griekenland heeft opgelegd. Een Grieks akkoord was nodig om het nieuwe steunpakket te verlenen. Door de berichtgeving van gisteren is het nog maar de vraag of de Grieken in de toekomst zich gaan houden aan de strenge hervormingen die Europa hen heeft opgelegd.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

Chinese beurs opnieuw hard onderuit

De aandelenmarkt van China is deze week opnieuw hard onderuit gegaan. Eerder deze week ging de Shanghai Stock Exchange al met meer dan zes procent onderuit en vandaag stonden er opnieuw rode cijfers op de borden. De beurs sloot vandaag 4,27% lager op een niveau van 3.507 punten, lager dan de vorige bodem van begin augustus.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

Olie naar haar laagste pijl sinds 2009

De olieprijs is goed op weg naar een achtste wekelijkse daling op rij, de langste dalende koers op wekelijkse basis sinds 1986. Zowel op korte als op lange termijn zien we maar weinig verandering in die trend. Er wordt verwacht dat de prijs van “het zwarte goud” terug zal vallen naar haar niveau van de crisisprijs van eind 2008 toen 1 vat slechts 35 dollar bedroeg.

‘Op basis van de huidige marktsituatie is er een kans van 90 procent dat de olieprijs terugkeert naar een prijs tussen 30 en 40 dollar’, aldus Chris Main, de oliestrateeg van Citigroup.