Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 11206 tot 11210
Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Bitcoin beleeft koerscorrectie van 10%, blocksize debat of gewoon speculatie?

Gister ging de Bitcoin koers meer dan 10% naar beneden om weer te stabiliseren rond de 210 euro. Velen hadden het idee dat dit wel te maken zou hebben met het blocksize debat wat de gemoederen flink bezig houdt en een hoop onrust veroorzaakt. Bronnen op reddit echter geven aan dat de prijsdaling werd veroorzaakt door handelaren met diepe zakken op de Bitfinex Bitcoin exchange. En waar de prijs hierna weer heen gaat? Wie het weet mag het zeggen. De enige constante is voorlopig waarschijnlijk volatiliteit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Zijn de BRIC landen nog wel geloofwaardig?

Iedereen kent vast wel de landen die samen de naam ‘BRIC’ vormen. We hebben het namelijk over de groeilanden Brazilië, Rusland, India en China. Op dit moment is echter de grote vraag of deze landen nog wel geloofwaardig zijn als groeilanden. Wij zetten voor u op een rijtje wat voor problemen er spelen in deze zogenoemde BRIC landen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Inflatiezorgen schoven rentebesluit vooruit

Het scheelde niet veel of de beleidsmakers bij het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve (Fed), hadden het belangrijkste rentetarief in de VS in juli al verhoogd. Dat blijkt uit de notulen van de beleidsvergadering van vorige maand die woensdag openbaar werden. Wel nadert het moment waarop de rente omhoog zal gaan, zo valt te lezen.

Met name de verbetering van de arbeidsmarkt was voor de Fed reden een renteverhoging te overwegen. Er bleven tegelijkertijd echter zorgen bestaan over de achterblijvende inflatie en de zwakke toestand van wereldeconomie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Eurozone geeft eerste schijf hulp vrij aan Griekenland

De ministers van Financiën van de eurogroep hebben het licht op groen gezet voor het vrijgeven van een eerste schijf van 26 miljard euro aan Griekenland in het kader van het derde hulppakket voor dat land. Dat hebben Europese diplomaten gezegd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Olieprijs onder druk

De olieprijs stond woensdag stevig onder druk. De prijs voor een vat ruwe Amerikaanse olie (WTI) daalde tot onder de 41 dollar, de laagste stand in zes jaar tijd.

Uit cijfers van het Amerikaanse energiebureau bleken de olievoorraden in de Verenigde Staten vorige week onverwachts te zijn gestegen. Daarmee namen ook de zorgen over de omvang van de reserves en de wereldwijde overvloed toe. Volgens marktanalisten behoort een verdere prijsval tot circa 32 dollar per vat, een niveau dat tijdens de crisis in 2008 werd bereikt, tot de mogelijkheden.