Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 11211 tot 11215
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Soros voormalig rechterhand zet vol in op goud

Op de miljardairs lijst van Forbes staat op nummer #577 Stanley Druckenmiller. Investeerder Druckenmiller was George Soros rechterhand bij Quantum – Soros’ hedge fund. Vooral Soros staat bekend als degene die met zijn shortpositie in het pond de Bank of England in een lastig parket bracht.

Maar wat velen niet weten is dat het Druckenmiller’s idee is geweest om short te gaan op het Britse pond in 1992. Samen verdienden Druckenmiller en Soros $1 miljard aan de zet, die bekend staat als:

Stan Druckenmiller lijkt nu zo’n zelfde stunt uit te halen. Druckenmiller’s fonds zette onlangs flink in op de SPDR Gold Trust (GLD) – een ETF die de prijs van goud volgt. Druckenmiller kocht 2,9 miljoen GLD ETF aandelen, die een waarde vertegenwoordigen van $300 miljoen. Een enorm bedrag, zelfs voor big shot Druckenmiller. Aan het einde van Q2 bleek dat hij 20% van zijn fonds belegde in de GLD, gelijk zijn grootste positie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Turkse munt opnieuw fors onder druk

De waarde van de Turkse lira is donderdag voor de vierde achtereenvolgende dag met ruim 1 procent gedaald ten opzichte van de dollar. Daardoor bereikte de Turkse munt de laagste waarde ooit.

Net als de valuta's van andere opkomende economieën staat de lira al lange tijd onder druk door het vooruitzicht van een renteverhoging in de Verenigde Staten.

Daardoor stroomt veel kapitaal uit de opkomende markten naar de VS. De lira heeft het echter ook zwaar te verduren door de aanhoudende politieke onrust in Turkije, waar voorlopig geen einde aan lijkt te komen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Duikers vinden grote goudschat in Florida

Een groep duikers heeft onlangs voor de kust van Florida een grote schat met gouden munten ter waarde van $4,5 miljoen gevonden. Het zijn munten die precies 300 jaar geleden op de zeebodem zijn terechtgekomen. De duikers hadden een actiecamera bij het verzamelen van de schat. Op de video is te zien hoe de duikers in ondiep water de ene na de andere gouden munt tussen het zand en de schelpen vandaan halen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Kazachstan devalueert munt met 23%

Kazachstan heeft haar munt met 23% gedevalueerd ten opzichte van de dollar, zo schrijft Bloomberg. Door deze devaluatie zakte de wisselkoers van de Kazakse tenge naar een historisch dieptepunt van 257,21 ten opzichte van de dollar. Het land heeft veel last van de dalende olieprijs en de lage grondstofprijzen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Column Kees de Kort | Meer smaken zijn er niet

Een nieuw steunpakket voor de Grieken, ditmaal van 86 miljard euro. Is dat genoeg om Griekenland uit het slop te trekken? "Alles hangt af van de Grieken", zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

"De grote vraag is of het Griekse publiek vertrouwen heeft in de toekomst", zegt De Kort. "Gaan zij zich zo met elkaar gedragen dat het herstel op gang kan komen? Dat waag ik nog wel te betwijfelen." Want, zo zegt De Kort: "De grote, cruciale factor was, is en blijft de banken. Als de Grieken hun banken gaan vertrouwen, dan kan het wel goed komen met de Griekse economie. Zonder vertrouwen gaat het Griekse herstelverhaal niet op gang komen en worden de problemen in de loop van de tijd alleen maar groter. Dan winnen we wel tijd, maar wordt er niets opgelost. Vertrouwen in de banken, meer smaken zijn er niet, dan komt het wel goed."