Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 11211 tot 11215
Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

The Bitcoin Report #16: Bitcoin als investering

In deze aflevering van The Bitcoin Report worden de risico's en voordelen van het investeren in Bitcoin besproken. Is Bitcoin een veilige investering om snel geld te verdienen? Of is het een investering met hoog risico? Dennis geeft uitleg over deze vraagstukken. Vragen over dit onderwerp? Bespreek ze gerust in de comments onder deze video. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

Bang! Nog maar 6 ton goud in de kluis van de Comex

Sinds augustus 2014 loopt de goudkluis van de Comex stilaan leeg. Maar met de laatste update wordt de situatie wel heel schrijnend. Er ligt nog maar 6 ton goud dat klaar is voor levering. Dit betekent dat er nu voor iedere ounce goud in de kluis 228 papieren claims zijn, een nieuw absoluut record.

Een maand geleden daalde de goudvoorraad in de Comex plots tot 10 ton waardoor de verhouding papier/fysiek steeg tot 124. In het verleden werden dergelijke dalingen snel terug aangevuld, al bleef de langetermijntrend in een dalende lijn. Maar deze keer bleef de voorraad dalen.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

Nederlandse aardgasreserves slinken snel

Volgens de berekeningen van het CBS werd er in 2014 ruim 113 miljard m³ aardgas onttrokken aan de Nederlandse aardgasreserves. Dat is flink meer dan de onttrekking in 2010 t/m 2013.

Volgens het CBS bedroegen de Nederlandse aardgasreserves op 1 januari 2014 nog 1044 miljard m³. De 113 miljard m³ die in 2014 uit de reserves werd opgestookt is ruim 10% van de resterende reserves. Dat is een flinke hap.

Als de gaswinning niet wordt beperkt en ieder jaar 113 miljard kuub aan de reserves wordt onttrokken: dan is Nederland over 9 jaar door zijn aardgas heen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

China heeft net de grootste indexfuteresmarkt lamgelegd

Sinds Deng Xiaoping heeft China grote stappen gezet richting een opener economie. Vooral sinds het begin van het millennium is China steeds kapitalistischer geworden. De markt kreeg steeds meer vrijheid en dat heeft een positief effect gehad op de Chinese economie.

Maar nu de Chinese beurs gecrasht is lijkt daarin verandering te komen. De Chinese overheid panikeert en grijpt terug naar oude recepten: overheidsinterventie.

Om de Chinese beurskoersen te stutten is al van alles geprobeerd. Niets lijkt te helpen, in tegendeel: het lijkt de situatie alleen maar te verergeren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

'Met goed bestuur kan Griekenland weer groeien'

Als Griekenland eenmaal weer op een goede en fatsoenlijke manier wordt bestuurd, kan het weer economische groei krijgen. 

Minister van Financiën en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem zei dat donderdag tijdens opnames van NRT College Tour.

Volgens Dijsselbloem is Griekenland decennialang slecht bestuurd en was er corruptie, geen integere overheid en werkte de publieke sector niet.