EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11211 tot 11215 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 7 januari 2016

Aandelen mijnbouwconcerns hard onderuit op onrust in China

De huidige situatie op de financiële markten doet denken aan augustus vorig jaar. Ook toen gingen de aandelenbeurzen hard onderuit na een onverwachte devaluatie van de Chinese centrale bank. En ook toen raakten de valutamarkten van slag en kelderden de commodity-prijzen. Al die ontwikkelingen leidden in die periode tot grote onrust bij grondstoffenbeleggers, en dat is nu niet anders.

Zo daalden de koersen van Anglo American en Glencore Plct vandaag tot het laagste niveau sinds tien jaar. Beleggers maken zich grote zorgen om de financiële huishouding van mijnbouwconcerns, nu de onrust in China toeneemt en de vraag naar commodities nog meer wegzakt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 7 januari 2016

Europese beurzen duiken diep in het rood na Chinese malaise

Na een nieuwe duik van de Chinese beurzen, die opnieuw opgeschort zijn na een maximaal verlies van 7 procent, duikelen ook de Europese aandelenmarkten diep in het rood. De Bel20 verliest dik 2 procent, de Europese Stoxx50 zelfs 2,25 procent.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 7 januari 2016

In deze valuta staat de goudprijs op recordhoogte

De goudprijs is de laatste dagen behoorlijk gestegen, maar in euro’s en dollars staat de koers nog steeds een stuk lager dan het recordniveau van een aantal jaar geleden. Toch zijn er ook valuta waarin goud op dit moment nieuwe records neerzet...

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: donderdag 7 januari 2016

Zwitserland exporteerde in november veel goud naar Azië

India en Hong Kong hebben in november weer een enorme hoeveelheid goud uit Zwitserland gehaald, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Zwitserse douane. India importeerde in deze maand 81,5 ton goud, terwijl Hong Kong bijna 52,3 ton binnenhaalde. In totaal heeft Zwitserland dit jaar al meer dan 1.200 ton goud naar Azië geëxporteerd.

Lees verder op Hollandgold
Geplaatst op: donderdag 7 januari 2016

Olieprijzen kelderen opnieuw, 30 dollar komt steeds dichterbij

De oliemarkt is het nieuwe jaar tumultueus gestart. Een ommekeer van de dalende trend uit 2015 is vooralsnog niet aan de orde. Sterker nog, de olieprijzen zijn in de eerste handelsweek van 2016 opnieuw fors gedaald.

De oliemarkt is het nieuwe jaar tumultueus gestart. Een ommekeer van de dalende trend uit 2015 is vooralsnog niet aan de orde. Sterker nog, de olieprijzen zijn in de eerste handelsweek van 2016 opnieuw fors gedaald.

De prijs van een vat Amerikaanse olie stond donderdag tussentijds bijna 5 procent in de min op 32,44 dollar. Brent-olie werd eveneens circa 5 procent goedkoper en kostte 32,61 dollar per vat. Daarmee stonden de prijzen op de laagste niveaus sinds 2003.

De prijsdaling wordt veroorzaak door het feit dat het aanbod nog steeds veel groter is dan de vraag. Het voorraadoverschot in de markt werd woensdag onderstreept door de melding dat de benzinevoorraden in de VS nu tot het hoogste peil zijn gestegen sinds 1993.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs