Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 11221 tot 11225
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Column Kees de Kort | Meer smaken zijn er niet

Een nieuw steunpakket voor de Grieken, ditmaal van 86 miljard euro. Is dat genoeg om Griekenland uit het slop te trekken? "Alles hangt af van de Grieken", zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

"De grote vraag is of het Griekse publiek vertrouwen heeft in de toekomst", zegt De Kort. "Gaan zij zich zo met elkaar gedragen dat het herstel op gang kan komen? Dat waag ik nog wel te betwijfelen." Want, zo zegt De Kort: "De grote, cruciale factor was, is en blijft de banken. Als de Grieken hun banken gaan vertrouwen, dan kan het wel goed komen met de Griekse economie. Zonder vertrouwen gaat het Griekse herstelverhaal niet op gang komen en worden de problemen in de loop van de tijd alleen maar groter. Dan winnen we wel tijd, maar wordt er niets opgelost. Vertrouwen in de banken, meer smaken zijn er niet, dan komt het wel goed."

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Zo willen gemeentes leegstand bestrijden: winkelruimte gratis weggeven

De gemeentes Vlissingen en Hengelo geven winkelruimte gratis weg aan ondernemers. Zo willen ze de leegstand tegengaan en de binnenstad nieuw elan geven. Kan deze strategie werken?

Grote winkelketens die hun huren proberen te verlagen kennen we inmiddels wel. Van V&D tot HEMA en van D-reizen tot Macintosh Retail Group, de grote jongens weten stuk voor stuk de weg naar hun verhuurder te vinden. Doordat de omzet in de winkelstraat terugloopt, slokt de huur immers een steeds groter deel van de omzet op en dat kan niet de bedoeling zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

De huizenmarkt in Amerika is weer gezond

We weten allemaal nog wel hoe de laatste grote crisis tot stand is gekomen. In Amerika werden zogenaamde ‘subprime’ hypotheken verkocht en deze werden vervolgens verpakt en doorverkocht aan banken over de hele wereld. Als gevolg van deze globalisatie kreeg de hele wereld uiteindelijk te maken met de grote risico’s die deze subprime hypotheken met zich meedroegen.

We zijn inmiddels een aantal jaren verder en de Amerikaanse huizenmarkt lijkt eindelijk weer goed te presteren. In een brief liet David Rosenberg weten dat de Amerikaanse huizenmarkt hem positief heeft weten te verrassen. De huizencijfers bleven de afgelopen jaren duidelijk achter op de andere Amerikaanse macrocijfers, maar daar is recent een verandering in gekomen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

CEO Goldcorp: "Goud verschuift van West naar Oost"

Bloomberg sprak met Chuck Jeannes, de directeur van Goldcorp, over de ontwikkelingen in de goudmarkt en de goudmijnsector. Goldcorp bouwde voor $2 miljard in de Canadese staat Quebec een nieuwe goudmijn, waar men de komende decennia nog goud zal winnen. Wat verwacht Jeannes van de goudmarkt en had hij deze investering ook gedaan als hij wist waar de goudprijs vandaag zou staan?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

CEO Glencore: “Niemand weet hoe China ervoor staat.”

Glencore’s CEO Ivan Glasenberg zegt in een toelichting op de gepresenteerde cijfers, dat niemand weet hoe de Chinese economie ervoor staat.

“China heeft het eerste halfjaar veel zwakker gepresteerd dan iedereen had verwacht. Het wordt steeds lastiger om de Chinese vraag naar metalen te voorspellen.”

China is de mondiale grootverbruiker van grondstoffen, dus een groeivertraging in het land drukt de prijzen flink naar beneden. Zo staan de prijzen van olie en koper op het laagste niveau sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008.