Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 11221 tot 11225
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

Ook dit is de EU... 2 Europese hoofdsteden worden door gangsters geregeerd

Op zijn minst 2 Europese hoofdsteden worden door gangsters beheerd: Rome en Boekarest. In de Roemeense hoofdstad werd afgelopen weekeinde burgemeester Sorin Oprescu door de anti-corruptiediensten gearresteerd. Hij wordt ervan verdacht de spil te zijn geweest in een netwerk dat openbare contracten beloofde in ruil voor smeergeld.

De openbaar aanklager van de stad omschreef het netwerk als niets minder dan ‘een georganiseerde gangsterbende,’ die tussen 2013 en 2015 de corruptie in het stadhuis hoogtij liet vieren door een weinig gesofisticeerd systeem waarbij regels werden ingevoerd die vastgestelde percentages commissies opleverden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

De 5 grootste mijnbedrijven verliezen $540 miljard in waarde

Komt het nog goed met de grondstoffen? Als je de krantenartikels leest niet. Als je denkt je het slechtste nieuws nu wel gezien hebt, stoot je weer op een triest feit: $540 miljard aan beurswaarde ging in rook op bij de top 5 mijnbouwbedrijven.

De waarde van de nummer één, BHP Billiton, is gehalveerd over de laatste 12 maanden. En als je kijkt naar de marktwaarde in 2011, dan schiet van de $270 miljard nog maar een derde van over.

Geen wonder, het bedrijf is erg afhankelijk van olie en ijzererts en dat zijn nu net de twee slechts presterende grondstoffen over de afgelopen 12 maanden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

Gezaag over belastingparadijzen: het geval Luxemburg

Heel wat mensen zien het Groot Hertogdom Luxemburg als een belastingparadijs. Vanaf nu is dit ook effectief zo, althans in de ogen van de Belgische wetgever.

In 2010 werd een wet ingevoerd die stelt dat België automatisch landen beschouwt als ‘belastingparadijs’, indien deze landen meer dan een jaar op de OESO-lijst van belastingpareltjes staat.

Voor de ministaat Luxemburg is het nu dus zover, aangezien ze al enkele jaren door de OESO als ‘belastingparadijs’ wordt gezien. Allemaal goed en wel, maar wat zijn nu precies de gevolgen van deze nieuwe regel?

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

Waarom elk weekend drie dagen zou moeten duren

Elke week een verlengd weekend, het klinkt als een utopie. Nochtans hebben verscheidene studies al aangetoond dat een verkorte werkweek een positieve invloed heeft op de gezondheid en tevredenheid van werknemers. In de VS zijn er al tal van bedrijven die wel oor hebben naar zo'n 'gecompresseerde werkweek'. We zetten de voordelen op een rijtje.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

Tekort platina in 2015 geschat op 445.000 troy ounce

De platinamarkt zal dit jaar voor het derde jaar op rij te maken hebben met een tekort, dat schrijft het World Platinum Investment Council (WPIC) in haar nieuwste rapport over het tweede kwartaal van 2015. Het verwachte tekort is naar boven bijgesteld, omdat men rekening houdt met een toename in de vraag naar platina als beleggingsobject.