Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 11226 tot 11230
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 10 september 2015

10 september: renteverhoging Fed steeds onwaarschijnlijker en 7 andere dingen die je moet weten

Gaat de Amerikaanse Federal Reserve volgende week de rente eindelijk verhogen? Beleggers denken van niet, economen van wel. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 september 2015

We moeten ons zorgen maken over de hypotheken

Lianna Brinded heeft een onderzoek gedaan naar de hypothekenmarkt. En volgens haar moeten we ons grote zorgen maken over de hypothekenmarkt. Zo liet zij tegenover Business Insider weten dat de meeste mensen zich op dit moment rijk rekenen met de lage rente.  Want, wat veel mensen volgens haar vergeten is dat de rente vroeg of laat een keer zal gaan stijgen.

Daarnaast concludeert Lianna Brinded dat de huizenprijzen de afgelopen jaren sterk zijn gestegen en dat we op dit moment te maken hebben met niveaus zoals we die voor de crisis hebben gezien. Op de grafiek hierboven kunnen we dit sterke herstel in de huizensector zien. Het grote probleem is volgens haar dat de meeste huiseigenaren niet omkijken naar de risico’s die in de toekomst alleen maar groter kunnen gaan worden.

Lianna Brinded beschrijft in haar column dat veel huiseigenaren alleen rekening houden met de huidige rentelasten. Echter, het is belangrijk om genoeg marge over te houden voor het geval dat de rentelasten hoger worden. En volgens haar doen, vandaag de dag, maar weinig mensen dat.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 10 september 2015

Analyse: Leverage goud Comex naar nieuw record?

Wie de laatste berichten op Zero Hedge leest krijgt de indruk dat de Comex op instorten staat, omdat het aantal claims op goud ten opzichte van de fysieke goudvoorraad in de kluizen van de Comex in zeer korte tijd naar een recordhoogte gestegen is. Voor elke troy ounce fysiek goud circuleren inmiddels 228 claims op een troy ounce goud. Maar welke conclusies moeten we hieraan verbinden? Lees onze analyse op Hollandgold.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 september 2015

Grap van de week: Zilverfonds bij grootste staatsfondsen

Vreemd bericht. De consultancy firma Towers Watson heeft een navorsing gedaan aangaande de grootste staatsfondsen in de wereld. Wat blijkt? Het Zilverfonds zou volgens dat onderzoek meer 20 miljard euro bevatten.

Nu even ernstig graag. Zijn ze daar dronken bij Towers Watson? Hoezo er zit 20 miljard euro in het Zilverfonds? Het is maar hoe je het bekijkt.

Laten we even terug gaan in de tijd: Het Zilverfonds werd in 2001 opgericht, onder druk van Johan Vande Lanotte en SP.a. Bedoeling was het fonds te vullen doorheen de tijd om zo de pensioenen betaalbaar te houden in tijden van vergrijzing en dus stijgende kosten.

Het geld dat in het Zilverfonds zou gestoken worden, kwam er door overschotten op de begroting. De bedoeling was om het surplus steeds te storten in het fonds om zo een spaarpotje, een figuurlijk appeltje voor de dorst, aan te leggen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 10 september 2015

Inflatie zakt iets, maar eet nog steeds fors deel spaarrente op

Lagere benzineprijzen en goedkopere kleding zorgden in augustus voor een iets lagere inflatie. Maar omdat spaarrentes extreem laag zijn, blijft er weinig rendement over als je rekening houdt met de koopkracht van geld.

De onrust op financiële markten van afgelopen augustus ging gepaard met lagere olieprijzen. Aan de pomp daalden ook benzine- en dieselprijzen en dat is terug te zien in de inflatiecijfers.

De gemiddelde prijsstijging bedroeg in Nederland afgelopen maand 0,8 procent en dat is minder dan de inflatie van 1 procent in juli, zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.