Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 11226 tot 11230
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

Bam, daar gaat de Chinese beurs weer… rijke beleggers pakken hun biezen

De beurs in China staat weer onder druk: 8 procent eraf in twee dagen. Rijke beleggers lijken beter te hebben geanticipeerd op de beursval dan kleine particulieren. Een teken dat de Chinese beurs te maken heeft met een klassieke zeepbel.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

Video: De VS gaat niet failliet

Ondanks de extreem hoge schuldenlast van de Verenigde Staten is er geen enkele kans dat het land failliet gaat. Dat zegt niet alleen voormalig Fed-voorzitter Alan Greenspan, maar ook econoom Joseph Stiglitz en waardebelegger Warren Buffett. Het is eigenlijk heel simpel. De verplichtingen die de Amerikaanse overheid heeft zijn allemaal uitgedrukt in dollars, geld dat het land zelf kan beheren en uitgeven.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

Dit stukje snelweg van 7 km is goed voor een derde van alle snelheidsboetes

De trajectcontroles op de A2 op punten Vinkeveen, Baambrugge en Breukelen leverden vorig jaar 48 miljoen euro aan boetes op vanwege snelheidsovertredingen. Dat is bijna een derde (31 procent) van alle snelheidsboetes op de Nederlandse snelwegen.

Daarmee is het traject Utrecht-Amsterdam drie jaar na invoering van de nieuwe controles nog de melkkoe van de overheid, concludeert de Volkskrant op basis van opgevraagde cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

Koper duikt onder $5000 per ton

De koperprijs daalde dinsdag onder de psychologische grens van $5.000 per ton op de metaalbeurs in London (LME). Opnieuw lagen zorgen over de groeivertraging van de Chinese economie hieraan ten grondslag. En volgens diverse analisten is het einde van de neergang nog niet in zicht.

“Vanuit psychologisch oogpunt is $5,000 een erg belangrijk getal,” aldus Stephen Briggs, analist bij BNP Paribas. “Indien de prijs echt onder de $5.000 blijft, dan is dat een voorbode voor een diepere val.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

Grondstoffen: negatieve tendens nog niet ten einde

Olie, aluminium, koper en diverse andere grondstoffen noteren momenteel aan historische lage prijzen. Waar er aan de ene kant mogelijks koopjes te doen zijn is de keerzijde van de medaille niet echt geruststellend. Zowel consumenten als spaarders moeten dan ook op hun hoede zijn dat dit alles het begin is van een nog grotere correctie in plaats van een beginnende opwaartse beweging.

In onderstaande grafiek welke de data van de gerenommeerde CRB commodity-index weergeeft is duidelijk te zien dat de negatieve tendens nog niet ten einde is. Deze zal quasi zeker nog verder moeten uitdiepen vooraleer er een stijging kan komen. In de grafiek zijn duidelijk enkele andere dieptepunten te zien met als absoluut dieptepunt de financiële crash van 2007-2008. Wat des te opmerkelijker is, is dat deze grens reeds gepasseerd is en volop op weg is om nog dieper te zakken.