Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 11241 tot 11245
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

De Duitse industrie blijft draaien

De Duitse economie wordt vaak gezien als de motor van de Europese economie. De afgelopen jaren heeft Duitsland namelijk bewezen dat het ondanks de wereldwijde economische strubbelingen goed kan blijven presteren. Maar, de Duitse economie heeft de afgelopen maanden ook wat steekjes laten vallen. Zo wist de industriële productie de afgelopen tijd minder goed te presteren dan vooraf werd gehoopt. Gelukkig is Duitsland nu naar buiten getreden met licht optimistische cijfers over haar industrie.

Op maandag liet het ministerie van economie in een verklaring weten dat de Duitse industrie ten opzichte van een maand geleden met 0,7 procent is gegroeid. Reuters wist hier echter wel aan toe te voegen dat dit minder goed was dan waar de analisten op hadden gerekend. Het onderzoek van Reuters wijst namelijk uit dat de analisten hadden gerekend op een groei van 1 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

“Goud is het centrum van de monetaire wereld waar alle andere munten rond bewegen”

Het idee dat de prijs van goud enkel wordt uitgedrukt in Amerikaanse dollar, is verkeerd. Dit is een van de grootste monetaire globale misvattingen. Goud is namelijk het goed waar de meeste vraag naar is in heel de wereld. Iedere gram goud die er bestaat, behoort toe tot iemands bezit ongeacht de munt waarmee deze persoon betaalt. Goud is universeel onmisbaar, aldus Hugo Salinas.

Iedere gram goud die wordt gemijnd, vindt direct een koper. Zo zou er reeds 175.000 ton goud gemijnd zijn doorheen de geschiedenis en al dit goud behoort toe aan iemand, iemand die dit goud ook echt wil bezitten.

Zo zegt Salinas:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

5 redenen waarom de toekomst er beter uitziet dan je denkt

Eerder vandaag bespraken we Gary Shilling’s visie op de olieprijs. Zijn pessimistische vooruitzicht van $ 10 tot $ 20 per vat kan een wereldrecessie inluiden, zo laat de econoom weten. En dat past allemaal binnen zijn grote langetermijnplaatje van schulddeflatie, ofwel deleveraging. Daarmee lijkt hij zich stevig in het bear-kamp te hebben gevestigd.

Des te opmerkelijker is het dat Shiller optimistisch is over de economische groei op langere termijn. Ja, de reële Amerikaanse groei kwam sinds medio-2009 uit op slechts 2,2% op jaarbasis. En dat beeld zien we inderdaad wereldwijd. De eurozone doet het nog steeds matig, terwijl China ook lijkt te vertragen. Daarom maken sommigen, zoals econoom en voormalig Minister van Financiën Larry Summers, zich zorgen over ‘seculaire stagnatie’. Zij zien historisch hoge schuldenlasten, vergrijzing en minder mogelijkheden voor technologische revoluties tot ver in de toekomst wereldwijd lage groei veroorzaken.

Zo niet Shiller. Tijdens schulddeflatie zal de groei volgens de econoom inderdaad niet veel meer dan 2% bedragen. Zo’n periode duurt gemiddeld tien jaar. De schulden van Amerikaanse huishoudens ten opzichte van netto-inkomens zijn van 130% naar 102% gedaald. Dat is nog een eind van de vroegere norm van 65%.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

Ook dit is de EU... 2 Europese hoofdsteden worden door gangsters geregeerd

Op zijn minst 2 Europese hoofdsteden worden door gangsters beheerd: Rome en Boekarest. In de Roemeense hoofdstad werd afgelopen weekeinde burgemeester Sorin Oprescu door de anti-corruptiediensten gearresteerd. Hij wordt ervan verdacht de spil te zijn geweest in een netwerk dat openbare contracten beloofde in ruil voor smeergeld.

De openbaar aanklager van de stad omschreef het netwerk als niets minder dan ‘een georganiseerde gangsterbende,’ die tussen 2013 en 2015 de corruptie in het stadhuis hoogtij liet vieren door een weinig gesofisticeerd systeem waarbij regels werden ingevoerd die vastgestelde percentages commissies opleverden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

De 5 grootste mijnbedrijven verliezen $540 miljard in waarde

Komt het nog goed met de grondstoffen? Als je de krantenartikels leest niet. Als je denkt je het slechtste nieuws nu wel gezien hebt, stoot je weer op een triest feit: $540 miljard aan beurswaarde ging in rook op bij de top 5 mijnbouwbedrijven.

De waarde van de nummer één, BHP Billiton, is gehalveerd over de laatste 12 maanden. En als je kijkt naar de marktwaarde in 2011, dan schiet van de $270 miljard nog maar een derde van over.

Geen wonder, het bedrijf is erg afhankelijk van olie en ijzererts en dat zijn nu net de twee slechts presterende grondstoffen over de afgelopen 12 maanden.