Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 1126 tot 1130
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 24 juli 2017

Helft Amerikanen heeft geen financiele buffer

Bijna de helft van alle Amerikanen houdt aan het einde van de maand niets over, omdat hun uitgaven groter zijn dan hun inkomen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van het het Center for Financial Services Innovation (CFSI), een onderzoeksbureau dat de financiële situatie van de Amerikaanse bevolking peilt. Uit het onderzoek blijkt dat de helft van de Amerikaanse huishoudens geen financiële buffer heeft om tegenslagen op te vangen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 24 juli 2017

EU zint op wraak bij nieuwe Amerikaanse sancties tegen Rusland

Brussel is bereid stappen te ondernemen als het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden deze week instemt met nieuwe sancties tegen Rusland, Iran en Noord-Korea. In een document van de Europese Commissie dat nu al handen is van de Financial Times staat dat Brussel nu al moet beginnen om voorbereidingen te treffen, zodat ze binnen enkele dagen kunnen reageren op nieuwe Amerikaanse sancties tegen Rusland.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 24 juli 2017

Werkloosheid in Nederland veel hoger dan gedacht

Het Centraal Bureau voor de Statistiek berichtte vorige week dat de werkloosheid in Nederland voor het eerst sinds de zomer van 2011 weer onder de 5% gedaald is. Dat lijkt misschien goed nieuws, maar achter deze cijfers gaat een enorme verborgen werkloosheid schuil. Volgens de officiële statistieken waren er in juni 446.000 personen werkloos, maar wat de cijfers niet vertellen is dat veel Nederlanders beneden hun opleidingsniveau werken of veel minder uren kunnen maken dan ze eigenlijk zouden willen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zondag 23 juli 2017

Sergey Karaganov over Rusland en het Westen

Arend Jan Boekestijn en Rob van Wijk bespreken de geopolitieke spanningen tussen Rusland en het Westen met Sergey Karaganov, de voormalige rechterhand van president Poetin. Dat levert een interessant gesprek op, dat zaterdagavond werd uitgezonden door het programma Weg van de Wereld van omroep WNL.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zondag 23 juli 2017

Syrie eist schadevergoeding van internationale coalitie

De regering van Syrië wil de internationale coalitie aansprakelijk stellen voor de schade die is aangericht met diverse luchtaanvallen. Dat staat in een brief die de Syrische ambassadeur van de Verenigde Naties onlangs heeft ingediend. Volgens de ambassadeur hebben de Verenigde Staten en haar bondgenoten binnen de zogeheten internationale coalitie illegaal bombardementen uitgevoerd op onder andere dorpen en op infrastructuur die hoort bij de productie van olie en gas.