Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 1126 tot 1130
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

De media anno 2017: het managen van de achteruitgang?

“Ik kom uit een bedrijfstak waar de voorbije 20 jaar enkel is nagedacht over hoe we kunnen overleven.  Alle mediabedrijven die ik ken zijn enkel bezig met: “Hoe houden we onze merken zo lang mogelijk in de lucht?”

Dat zegt Derk Sauer in een interview net Ernst-Jan Pfauth (Media Nieuwsbrief). Volgens hem zal in de media alles wat generiek (algemeen) is verdwijnen en kan enkel specifiek (niche) overleven.

“Het is eigenlijk heel depressief werk. Er wordt enkel gesproken over rationalisatie, bezuinigingen…”

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

Zwak banencijfer stuwt goudprijs hoger

De goudprijs steeg vrijdagmiddag als gevolg van een teleurstellend banencijfer uit de Verenigde Staten. In de maand mei kwamen er slechts 138.000 nieuwe banen bij, terwijl analisten rekende op een banengroei van 181.000. De prijs van goud ging met 0,8% omhoog en staat op het moment van schrijven op $1.277 per troy ounce, het hoogste niveau in vijf weken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

Grote banken willen gezamenlijk netwerk van geldautomaten

ABN Amro, ING, Rabobank en Geldservice Nederland (GSN) werken aan een gezamenlijk netwerk van geldautomaten. Zo hopen ze dat contant geld toegankelijk, beschikbaar en veilig in gebruik blijft.

De banken willen het beheer van alle geldautomaten en de achterliggende processen onderbrengen bij GSN. Deze partij verwerkt en distribueert sinds 2011 het contante geld voor de genoemde banken. ABN Amro, ING en Rabobank zijn aandeelhouders van GSN.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

Russen heffen sancties tegen Turkije deels op

Een deel van de Russische economische sancties tegen Turkije wordt opgeheven. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin aangekondigd. De importrestrictie op tomaten - een erg belangrijk exportproduct voor Turkije - blijft voorlopig wel bestaan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

Werkloosheid in Duitsland neemt af naar recordlaagte

De werkloosheid in Duitsland is in mei gezakt naar 5,7 procent van de beroepsbevolking, het laagste niveau ooit. 

In april zat nog 5,8 procent van de Duitse beroepsbevolking ongewenst zonder werk. Het totaal aantal werklozen daalde in mei, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden, met negenduizend naar 2,54 miljoen, maakt het Duitse statistiekbureau woensdag bekend..