Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 11251 tot 11255
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 19 oktober 2015

Groei Chinese economie sinds financiële crisis niet zo laag

De groei van de Chinese economie is voor eerst sinds de financiële crisis niet zo laag geweest. Uit de laatste kwartaalcijfers die maandag bekend zijn gemaakt, blijkt dat de groei blijft steken op 6,9 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 19 oktober 2015

Duitse begroting in het rood door toestroom vluchtelingen

Het toenemende aantal vluchtelingen in Duitsland zorgt er waarschijnlijk voor dat de Duitse overheid in 2016 voor het eerst in jaren weer een tekort op haar begroting heeft. Daarop rekent de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble, stelde het Duitse tijdschrift Der Spiegel vandaag.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 19 oktober 2015

Goldman Sachs voorziet een derde crisis

Het is het intrappen van een open deur, maar toch: Het gaat niet goed met de wereldeconomie. Nog onlangs kwam het IMF bij monde van mevrouw Lagarde met alarmerende commentaren naar buiten. Een bijzonder punt van aandacht van mevrouw Lagarde waren de opkomende markten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 19 oktober 2015

'Investeringen in infrastructuur nodig om economie China te stabiliseren'

Er zijn meer investeringen in infrastructuur nodig om de Chinese economie te stabiliseren. De Chinese centrale bank moet de financieringskosten voor bedrijven daarvoor verlagen.

Dit stelt Yu Bin, hoofdonderzoeker bij het ontwikkelingsbureau van de regering, zo meldt persbureau Reuters.

Hij noemt bijvoorbeeld de 172 waterkrachtprojecten in ontwikkeling. De bouw hiervan moet worden versneld, aldus Bin. Verder kan er nog 53 miljoen hectare aan hoogwaardige landbouwgronden worden ontwikkeld en zijn er mogelijkheden om te investeren in lokale wegen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 oktober 2015

Goldman Sachs: “De top bij de dollar is bereikt”

De afgelopen jaren wist de dollar flink terrein te winnen. Dit had uiteraard te maken met de herleving van de Amerikaanse economie. Na de financiële crisis moest de dollar een pas op de plaats maken, maar die tijd ligt inmiddels alweer ver achter ons. De dollar is ten opzichte van de euro vooral de afgelopen twee jaar sterk gestegen. De oorzaak hiervan is ook erg voor de hand liggend. De Amerikaanse centrale bank wist een einde te maken aan de stimuleringsmaatregelen, terwijl de ECB er net mee begon. Iedereen weet vast wel dat ook in de valutamarkt de wetten van vraag en aanbod spelen. Door het printen van geld wordt het aanbod groter, terwijl de vraag in dit geval gelijk blijft. Uiteraard zorgt dit voor koersdruk bij de betreffende munteenheid.

Echter, zakenbank Goldman Sachs is de afgelopen tijd iets minder enthousiast geworden over de Amerikaanse dollar. In een verklaring laat het analistenteam van Goldman Sachs weten dat de top bij de dollar wellicht is bereikt. De analisten van de Amerikaanse zakenbank doen beroep op twee belangrijke grafieken.