Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 11251 tot 11255
Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

Market today woensdag 9 september

Damrak opent flink hoger

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

Column Kees de Kort | Ongelofelijke blunder van Chinese autoriteiten

De feiten op de wankele Chinese grond zijn wat weerbarstiger dan het officiële propagandaverhaal doet vermoeden. De import stort in elkaar en ook de export is veel lager dan een jaar geleden. En dat laat zich moeilijk rijmen met een zogenaamde groei van 7,5 procent, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

Zo is ook de autoverkoop van General Motors met 5 procent gedaald, inclusief alle kortingen en dat is wel de zoveelste indicatie dat het met de Chinese economie helemaal niet zo goed gaat. En dan is er ook nog het ongelofelijk rare verhaal van de Chinese toezichthouders: de beurs stijgt in een jaar met 150 procent. Dat kán, maar dan is de normaalste reactie dat die ook weer eens gaat dalen."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

Zelfs de papierpaus gelooft niet in papiergeld

Oekraïne staat onder curatele van het IMF. Het land kampt met een staatsschuld van de ruim 70 miljard dollar. De inflatie piekt, het werk is schaars, levensmiddelen zijn duur.

Kortom, Oekraïne zit compleet aan de grond en heeft weinig toekomstperspectief: het land geldt als één van de meest corrupte staten ter wereld, is politiek erg gecentraliseerd, en de politiek-etnische instabiliteit hangt als een molensteen om de hals van ’s lands economie.

Eén van de beloftes die president Poroshenko aanging betreft de federalisering van het land. Dat zou de etnische spanningen moeten ontmijnen en de corruptie tegengaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

Gary Shiller waarschuwt: verdere daling olieprijs kan wereldrecessie veroorzaken

Econoom Gary Shilling staat erom bekend zijn beleggingen rondom het thema schulddeflatie te bouwen. Hij meent dat in een tijdperk van deleveraging cash en lange staatsobligaties in dollars het goed zullen doen. Want andere activa zullen in prijs dalen. Ook olie.

Sinds dit voorjaar meent Shilling dat de olieprijs naar $ 10 tot $ 20 per vat kan dalen. Die call herhaalde hij onlangs. Het OPEC-kartel is ontbonden. En de marginale productiekosten, dus de kosten om een extra vat olie uit bestaande putten te halen, ligt volgens Shilling zowel in het Permian Basin in Texas als in de Perzische Golf op slechts $ 10 à $ 20 per vat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

IMF pleit voor absolute zekerheid voor renteverhoging

Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds waarschuwt de Amerikaanse centraal bankiers nog maar eens voor de gevaren van een te snelle renteverhoging.

Tijdens een bijeenkomst van de G20 benadrukte Lagarde nog eens dat het zeer belangrijk is dat de Amerikaanse economie echt op punt staat vooraleer tot een verhoging van de beleidsrente over te gaan. Twee zaken moeten op lange termijn, en dus niet tijdelijk aan de hand van cijfers voor één maand, positief zijn : de werkgelegenheid en de inflatie.

Het meest recente banencijfer gaf niet veel duidelijkheid. De werkloosheid daalde licht, het aantal nieuw gecreëerde banen, 173 000 voor augustus, was ongeveer naar verwachting. Echt dermate sterk om een renteverhoging in september volledig te onderstrepen was het cijfer niet!