Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 11251 tot 11255
Bron: Elsevier.nl
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Het debat over de Griekse schulden is één grote schijnvertoning

 De roep om kwijtschelding van Griekse schulden zal nog wel even blijven klinken. Maar de leenvoorwaarden van het nieuwe steunpakket aan Griekenland zijn al boterzacht.

Eurolanden moeten Griekse schuld kwijtschelden, wordt steeds luider geroepen. Alleen zo kunnen de Grieken weer investeren, geld verdienen en hun economie weer laten groeien.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wil alleen meedoen aan het nieuwste steunpakket als eurolanden een streep zetten door een deel van hun eerdere leningen aan Griekenland.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Vergeet die 'wereld zonder cash'... 80% van de wereldhandel gebeurt nog steeds in baar geld

‘In crisistijden stijgt de vraag naar cash. Omdat mensen nog altijd vertrouwen hebben in baar geld.’

Ondanks dat we met zijn allen steeds minder zaken met cash geld betalen, zullen dit jaar 5% meer bankbiljetten worden gedrukt dan vorig jaar. Dat zegt Ralf Wintergerst, een bestuurslid van het Duitse bedrijf Giesecke & Devrient, dat bankbiljetten drukt voor zo’n 100 landen. De reden is niet ver te zoeken: mensen zien, ondanks de dubbelcijferige groei van elektronische betalingen, cash nog steeds als een buffer tegen de globale economische crisis die maar niet opgelost raakt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Man verdient 10.000 dollar per maand met een zak aardappelen en een pen

Tegenwoordig zijn er voldoende digitale manieren om een boodschap over te brengen, zou je denken. Toch maakt één man torenhoge winsten met een op het eerste gezicht bizarre wijze om een bericht te sturen naar je vriend of vijand: Alex Craig gaat aan de slag met aardappelen en een pen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Deze drie Oost-Europese landen halen voordeel uit de economische turbulentie

Waar moet je dezer dagen naartoe met je geld? Het lijkt wel of er in elke regio ter wereld problemen zijn.

China doet het slecht en trekt heel Azië mee naar beneden. Niet alleen Azië, maar ook de regio’s die grondstoffen uitvoeren zoals gans Zuid-America, Australië en Canada.

De Griekse schuldencrisis heeft dan weer een negatieve impact op de eurozone.

Lage olieprijzen zijn nefast voor het Midden Oosten en Rusland en de schalieoliesector in de VS. De VS waar aandelen al jaren duur gewaardeerd zijn.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

3 zaken die goedkoper worden dankzij crisis in Brazilië, Rusland en China

Recessie in Brazilië en Rusland, ernstige groeivertraging in China. Het is slecht nieuws voor de wereldeconomie, maar de Nederlandse consument levert het ook voordelen op.

De Russische economie kromp in het tweede kwartaal van dit jaar met 4,6 procent, de Braziliaanse met 1,6 procent. In China groeide de economie met 7 procent, maar dat cijfer wordt waarschijnlijk door Beijing kunstmatig hoog gehouden.

Het waren juist die landen die de afgelopen jaren de wereldeconomie een beetje gaande hielden, terwijl de Verenigde Staten en Europa zich maar moeizaam herstelden van de door de financiële crisis veroorzaakte recessie.