Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 11256 tot 11260
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 oktober 2015

“De volgende financiële crisis komt eraan, en we zijn nog niet hersteld van de vorige”

Het Internationaal Monetair Fonds schat de kans hoog in dat we afstevenen op een nieuwe financiële crisis. Het is slechts een kwestie van tijd. Maar het grote probleem is dat de wereld nog niet hersteld is van de vorige crisis. Dat blijkt uit het stabiliteitsrapport van het IMF.

Massale monetaire stimulus zorgde er voor dat de economieën in de ontwikkelde landen nog amper groeien. Ontwikkelde landen slagen er niet in over te schakelen naar een standvastige economische groei zonder monetaire stimulus.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 14 oktober 2015

Voor het eerst bezit de rijkste 1 procent de helft van alle rijkdom

De rijkste één procent van de wereldbevolking bezit 50,01 procent van alle rijkdom. Dat blijkt uit het Global Wealth Report 2015 van kredietverlener Credit Suisse, dat de vermogens van de hele wereld in kaart brengt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 14 oktober 2015

ABN verwacht toenemende vraag naar grondstoffen

De vraag naar veel grondstoffen neemt verder toe na het dieptepunt in augustus door de ingezakte vraag vanuit China.

Dat stelt ABN Amro in een woensdag gepubliceerde prognose over grondstoffen.

Door de voorlopig uitgestelde renteverhoging van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, blijft het verdere herstel van de dollar uit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 14 oktober 2015

Leden Federal Reserve zien verhoging dit jaar toch niet zitten

Het is me een heus welles-nietes verhaal aan het worden. Eerder hoorden we van verschillende leden van de Federal Reserve dat de ‘rate hike’ dit jaar zeker en vast doorgevoerd ging worden. Zelfs Fed-voorzitter Janet Yellen was ervan overtuigd dat dit ging lukken tegen eind 2015. Maar het lijkt erop dat die wind nu 180 graden aan het draaien is.

2015 is bijna om… en dus ook de tijd voor de Federal Reserve om te rente na zoveel jaren opnieuw te verhogen dit jaar. Uit vorige berichten bleek dat deze ‘rate hike’ er dit jaar zeker ging komen omwille van meevallende macro-economische cijfers.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 14 oktober 2015

‘Rabobank staat voor grote saneringsoperatie, mogelijk duizenden banen weg’

Topman Wiebe Draijer van Rabobank broedt op een nieuwe strategie voor de komende jaren. Een forse omwenteling komt eraan.

In december presenteert Rabobank zijn nieuwe strategie voor de komende jaren. Om die te bepalen is onder meer adviesbureau McKinsey ingehuurd. En de eerste contouren van het nieuwe masterplan komen al naar buiten: Het Financieele Dagblad schetst woensdag waar Rabobank naartoe wil, zich baserend op bronnen binnen de bank en een conceptversie van het document ‘Op weg naar Strategisch Kader 2016-2020′.