Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 11261 tot 11265
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 7 september 2015

Turkse onrust zet lira op laagste niveau ooit

De aanslag van de Koerdische Arbeiders Partij (PKK) op soldaten in het zuidoosten van Turkije zorgde maandag voor veel onrust op de financiële markten van het land.

De waarde van de Turkse munt daalde daarbij naar het laagste niveau ooit. De lira zakte maandagochtend naar 3,04 per dollar en leverde daarmee ruim 1 procent aan waarde in.

De Turkse munt verloor dit jaar al bijna een kwart van zijn waarde, onder meer door de aanhoudende politieke onrust in Turkije. Die laaide maandag verder op door de aanslag van de PKK, waarbij vijftien Turkse soldaten om het leven kwamen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 7 september 2015

Volgt China een Japans scenario om te ontsnappen aan depressie ?

Waar China’s economie momenteel volop vertraagt lijkt dit fenomeen nooit eerder op een dergelijke schaal gebeurd te zijn, dit aldus de algemene opinie. Bekijken we het Chinese fenomeen vanuit een meer historische oogpunt dan valt de grote gelijkenis met dit andere ooit zo beloftevolle land in Azië enorm op. 

Waar Japan na de oorlog een grote puinhoop was zonder hoogtechnologische industrietakken maakt het tot de jaren ’90 een enorme groei door. Dit beginnend bij de basisindustrie om door te groeien tot wereldleider in hoogtechnologische productie. Het werd dan ook vaak aangeprezen als voorbeeld voor vele landen in welke korte tijd een land vorderingen kan maken. Dit helaas tot de economie in Japan een harde landing maakte en in een spiraal belandde van stagnatie en deflatie ondanks de gigantische bedragen die de overheid injecteerde in de economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 september 2015

G-20 sluit vredespact om onrust op valutamarkten te bezweren

Veel beleggers focussen zich op de ontwikkelingen in de aandelenmarkten. Het is echter belangrijk om ook de bewegingen in de valutamarkten goed te volgen. Volatiliteit bij wisselkoersen is namelijk een goede voorspeller van onrust op de aandelenbeurzen. Reden te meer voor de G-20 om dit weekend een ‘valuta-vredespact’ te sluiten.

Onverwachte ontwikkelingen op de valutamarkten zorgen vaak voor onrust op de beurzen. Dat zagen we dit jaar eerder bij de ontkoppeling van de Zwitserse Frank en bij de devaluatie van de yuan. Die laatste gebeurtenis was de trigger voor een periode van onzekerheid die nog altijd voortduurt.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: maandag 7 september 2015

G20 leiders zweren valutaoorlog af

De ministers van Financiën en centraal bankiers van de G20 hebben zaterdag gezamenlijk besloten zich te onthouden van competitieve devaluaties. Dat was een van de belangrijkste uitkomsten van het tweedaags overleg van de G20-landen in de Turkse hoofdstad Ankara. Het is voor het eerst sinds 2013 dat de wereldwijde valutacrisis weer zo hoog op de agenda staat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 7 september 2015

Marc Faber: de ECB en Bank of Japan storten ons in een wereldwijde crisis

Marc Faber is sinds 2008 nog nooit zo negatief geweest. De volgende crisis wordt veel erger, aldus de beursgoeroe. Hij geeft drie redenen in zijn laatste interview.