EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
27
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
24
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11261 tot 11265 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 28 januari 2016

OPEC zet Rusland in de wachtkamer

De Organisatie van Olie Exporterende Landen (OPEC) sloeg donderdag een aanbod van Rusland om te praten over de olieproductie af. Energieminister Alexander Novak zei dat zijn land bereid is volgende maand aan de vergadertafel te gaan zitten, maar vertegenwoordigers van het oliekartel liet weten dat er geen plannen zijn voor dergelijk overleg.

Vrijwel direct na de uitnodiging van Novak schoten de olieprijzen omhoog en tikte de prijs van Amerikaanse olie met 34,82 dollar per vat het hoogste niveau sinds 6 januari aan.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 28 januari 2016

Proficiat! Uw ‘hoog’ pensioen stijgt. Vanaf 2018…

Het is een treurige woordspeling. Volgens de federale regering zullen de ‘hoge’ pensioenen gaan stijgen. Om te beginnen geldt dit pas ten vroegste vanaf 2018.

Het is een treurige woordspeling. Volgens de federale regering zullen de ‘hoge’ pensioenen gaan stijgen. Om te beginnen geldt dit pas ten vroegste vanaf 2018.

Daarnaast is het natuurlijk ook allemaal wat subjectief, de term ‘hoog’ pensioen. De Belgische pensioenen zijn namelijk door de band genomen helemaal niet hoog. Zeker niet wanneer we kijken naar de bijdragen die we in de sociale zekerheid e.d. stoppen. Dan is de return on investment vrij pover te noemen.

De federale regering wil nu dus in 2018 (net voor de nationale verkiezingen, toevallig zeg) de toplaag van pensioenen optrekken. Dat zou dan de eerste keer zijn in meer dan twintig jaar dat zoiets in België nog gebeurt.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 28 januari 2016

€100.000 sparen moeilijk? 5 tips om er sneller te geraken

Charlie Munger zei ooit “De eerste €100.000 is het moeilijkste, daarna gaat alles steeds sneller.” Om een portefeuille van €100.000 op te bouwen, moet je je geld investeren in de aandelenmarkt. Maar de aandelenmarkt kan verraderlijk zijn. Dit zijn alvast vijf tips om sneller je doel van €100.000 te bereiken.

Veel beleggers weten dat ze moeten beleggen voor de lange termijn. Maar de huidige correctie brengt de schrik van een nieuwe beurscrash zoals in 2008 terug. Veel beleggers verkopen hun aandelen om hun winsten veilig te stellen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 28 januari 2016

Gaan we naar negatieve spaarrente?

Attente spaarders zal het zijn opgevallen dat de voorbije weken voor de zoveelste keer weer de spaarrente is verlaagd door vrijwel alle (systeem)banken. Het gaat nog altijd door. Telkens als Draaki weer heeft gesproken daalt de rente op de kapitaalmarkten. Uiteraard is dat de opzet van de ECB. De rente die moet worden voldaan voor alle uitstaande leningen moet eenvoudigweg omlaag om de nog altijd groeiende Europese schuldenberg betaalbaar te houden. Vanaf de ingezette crisis in 2009 is het beleid van de centrale banken er op gericht om inflatie te creëren. Puur alleen vanwege de hoge schuldenberg. De rente- en aflossingsverplichtingen zijn nu eenmaal beter op te brengen wanneer door inflatie de prijzen en lonen stijgen en daarmee het BBP. Het zogenaamde weg inflateren van de schuldenberg die juist niet met de inflatie mee omhoog gaat. Bij dalende inkomsten, en dus een lager BBP, drukt de staatsschuld in percentages uitgedrukt nu eenmaal hoger op het BBP.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 28 januari 2016

'Saudi-Arabië stelde verlaging olieproductie voor bij Rusland'

Volgens de Russische minister van Energie, Alexander Novak, heeft Saudi-Arabië voorgesteld bij beide landen de olieproductie met 5 procent te laten dalen.

Volgens de Russische minister van Energie, Alexander Novak, heeft Saudi-Arabië voorgesteld bij beide landen de olieproductie met 5 procent te laten dalen.

Dit meldt persbureau Reuters donderdag. De productieverlaging moet een daling van de olieprijs tegengaan.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs