Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 11271 tot 11275
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 21 september 2015

Gratis krediet EU faalt

Via allerlei fondsen en investeringsvehikels wil de Europese Unie het investeringsklimaat opkrikken. Sinds de crisis is het aantal bedrijfsinvesteringen namelijk sterk teruggelopen.

Onder andere het EFSI-fonds moet honderden miljarden euro beschikbaar stellen voor risicovolle projecten. Het is de belastingbetaler in de verschillende EU-landen die hiervoor mee garant zal moeten staan.

Ook de Europese Investeringsbank (EIB) gooit met geld. De EIB levert kredieten voor bedrijven die via de klassieke wegen slechts moeizaam aan geld geraken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 21 september 2015

Zachte of harde landing voor China?

Hoe erg is de Chinese economie er nu echt aan toe? Trends stelde de vraag aan George Magnus, economisch commentator en groeilandexpert.

Volgens Magnus, die vroeger nog werkte als hoofdeconoom bij de bank UBS, is de situatie ernstig maar verre van hopeloos. De Chinese overheid probeert al jaren de economische groeicijfers bijzonder hoog te houden.

Wat we vandaag zien is dat de overheidsstimuleringen via infrastructuurwerken en een losse monetaire politiek (geldcreatie en devaluatie), steeds minder effecten genereren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 21 september 2015

Zürich duurste stad ter wereld, Brussel op 26e plek

Uit het jaarlijkse rapport van investeringsbank UBS blijkt dat de prijs van levensonderhoud het duurst is in de Zwitserse stad Zürich. Genève en New York volgen daarna.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 september 2015

Tweespalt in bitcoinland

De voorbije weken vond een kleine revolutie plaats in de bitcoinwereld. Ontevreden softwareontwikkelaars, die willen dat de opmars van de virtuele munt sneller gaat, hebben een nieuwe versie van de kernsoftware gecreëerd. De bitcoingemeenschap is in tweeën gesplitst en het consensusmodel staat op de helling. Wat nu?

De bitcoinprijs staat onder lichte druk en verloor sinds midden augustus al zo’n 10 %. De bitcoingemeenschap maakt zich zorgen omdat het consensusmodel dat sinds de oprichting van de munt heerst, barsten vertoont.

Twee softwareontwikkelaars vinden immers dat de ontwikkeling van de munt sneller moet gaan en hebben een nieuwe versie van de originele software gelanceerd, de Bitcoin XT. Deze laatste biedt de mogelijkheid om de capaciteit van het aantal bitcointransacties, de zogenaamde blocksize, te vergroten.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 21 september 2015

Goudreserves Rusland groeien met 31 ton Goud

Goudreserves Rusland zijn in augustus met 31 ton toegenomen. Procentueel groeide de goudreserves met....