Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 11271 tot 11275
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Liquidatieheffing zorgt al voor 10.000 faillissementen

Graydon, een leverancier van handelsinformatie, komt met vernietigende cijfers op de proppen. De toegenomen taks op het liquideren van bedrijven, heeft ervoor gezorgd dat in België al tienduizend ondernemingen werden opgedoekt, aldus Trends.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Crimineel gaat mee met zijn tijd: hij wil bitcoins

Digitale innovaties zoals de bitcoin hebben aan de criminele wereld een aantal nieuwe mogelijkheden aangeboden. Dat schrijven de journalisten Dorinde Meuzelaar en Mick van Wely in de Nederlandse krant De Telegraaf. Onder meer voor bankrovers, kidnappers of afpersers krijgen door online platformen volgens de journalisten interessante opportuniteiten aangeboden.

Meuzelaar en van Wely wijzen erop dat vooral de anonimiteit van de online platformen een grote aantrekkingskracht uitoefent op de criminelen. Onder meer wordt gewezen op de activiteit van een Nederlandse bende, die drie jaar geleden vanuit Westerbork een wereldwijde xtc-handel had opgezet. De drugs werden te koop aangeboden op de online marktplaats Silk Road.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Trending: Duitsland neemt dit jaar 750.000 vluchtelingen op, 300.000 meer dan gepland

Het Duitse Bureau voor Migratie en Vluchtelingen trekt zijn verwachtingen voor het aantal asielzoekers dat dit jaar in Duitsland zal arriveren ‘drastisch’ op, van 450.000 naar 750.000. Dat schrijft de krant Handelsblatt op basis van regeringsbronnen. Het is de tweede maal dat het cijfer wordt bijgesteld, want begin dit jaar werd op zo'n 250.000 vluchtelingen gerekend.

Volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung kunnen vluchtelingen die in Italië aankomen, makkelijk Duitsland bereiken via Oostenrijk omdat daar geen controles zijn. Dagelijks arriveren langs de ‘Middellandse Zee-route’ ruim 900 vluchtelingen, terwijl er elke dag slechts 300 gebruik maken van de zogenaamde ‘Balkanroute’, die langs Hongarije loopt. 

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

HSBC verwacht nog dit jaar stijging goudprijs naar $1.225

Volgens HSBC kan de goudprijs dit jaar nog stijgen naar $1.200 tot $1.225 per troy ounce, een stijging van bijna tien procent ten opzichte van de goudkoers van $1.119 per troy ounce op het moment van schrijven. In een nieuw rapport dat afgelopen vrijdag werd uitgebracht voeren analisten van de bank vijf argumenten aan waarom we tegen het einde van dit jaar een hogere goudkoers mogen verwachten. We hebben de vijf punten voor u samengevat:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Is dit de tijd om olie te kopen?

De olieprijs is, ondanks de flinke daling van het afgelopen jaar, ook dit jaar weer op negatieve wijze in het nieuws gekomen. Zo heeft de oliesector ook de afgelopen maanden weer flink waarde moeten inleveren, en deze daling heeft voor heel wat pessimisme onder de beleggers weten te zorgen. Er zijn op dit moment maar weinig mensen die aandelen uit de oliesector durven te kopen.

Toch leert het verleden ons dat we op sommige momenten juist tegen de stroom in moeten gaan. Ook beurslegende Warren Buffett is van mening dat beleggers moeten kopen wanneer andere mensen verkopen, en moeten verkopen wanneer andere mensen kopen.