Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 11281 tot 11285
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 7 september 2015

Vijf fouten die veel beleggers maken…

Amper 10% van de beleggers weet de beurs te verslaan. Dit blijkt uit een studie van de Universiteit van Maastricht van enkele jaren geleden onder ruim 68.000 klanten van beleggersbank Alex. We vermoeden dat veel van de beleggers die de beurs niet weten te verslaan zich nauwelijks bewust zijn van de fouten die daaraan ten grondslag liggen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 7 september 2015

Gapend pensioengat na de crisis: wees niet verbaasd als je ton minder krijgt

De kredietcrisis heeft een enorm gat geslagen in de pensioenopbouw van werknemers. De aantasting van de koopkracht van werkgeverspensioenen kan een gemiddelde werknemer om en nabij een vijfde van zijn aanvullende pensioen kosten. Gedurende de pensioenleeftijd gaat het om gederfde bedragen die dik boven de 100 duizend euro uitkomen.

Gelukkig, pensioenfondsen hoeven de komende jaren niet meer te ‘korten’. Met die geruststellende boodschap kwam toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) afgelopen week naar buiten, na beoordeling van herstelplannen van pensioenfondsen die financieel in de problemen zijn gekomen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 7 september 2015

7 september: ECB zet drukpers toch nog niet harder en 6 andere dingen die je moet weten

Zelfs de Italiaan in het ECB-bestuur blijkt nog niet bereid is om de drukpers verder aan te zetten en 6 ander dingen die je vandaag moeten weten. Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beurs in Amsterdam.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 7 september 2015

Turkse onrust zet lira op laagste niveau ooit

De aanslag van de Koerdische Arbeiders Partij (PKK) op soldaten in het zuidoosten van Turkije zorgde maandag voor veel onrust op de financiële markten van het land.

De waarde van de Turkse munt daalde daarbij naar het laagste niveau ooit. De lira zakte maandagochtend naar 3,04 per dollar en leverde daarmee ruim 1 procent aan waarde in.

De Turkse munt verloor dit jaar al bijna een kwart van zijn waarde, onder meer door de aanhoudende politieke onrust in Turkije. Die laaide maandag verder op door de aanslag van de PKK, waarbij vijftien Turkse soldaten om het leven kwamen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 7 september 2015

Volgt China een Japans scenario om te ontsnappen aan depressie ?

Waar China’s economie momenteel volop vertraagt lijkt dit fenomeen nooit eerder op een dergelijke schaal gebeurd te zijn, dit aldus de algemene opinie. Bekijken we het Chinese fenomeen vanuit een meer historische oogpunt dan valt de grote gelijkenis met dit andere ooit zo beloftevolle land in Azië enorm op. 

Waar Japan na de oorlog een grote puinhoop was zonder hoogtechnologische industrietakken maakt het tot de jaren ’90 een enorme groei door. Dit beginnend bij de basisindustrie om door te groeien tot wereldleider in hoogtechnologische productie. Het werd dan ook vaak aangeprezen als voorbeeld voor vele landen in welke korte tijd een land vorderingen kan maken. Dit helaas tot de economie in Japan een harde landing maakte en in een spiraal belandde van stagnatie en deflatie ondanks de gigantische bedragen die de overheid injecteerde in de economie.