Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 11281 tot 11285
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Export van eurolanden neemt fors toe

De eurolanden hebben hun export naar landen buiten de muntunie in juni stevig weten op te voeren. De verzwakking van de euro ten opzichte van bijvoorbeeld de dollar hielp de uitvoer vooruit.

[...]

De export naar landen buiten de eurozone lag in juni 12 procent hoger dan een jaar eerder. De invoer nam met 7 procent toe. Het handelsoverschot van de eurolanden groeide daardoor met ruim 10 miljard euro ten opzichte van juni 2014, tot 26,4 miljard euro.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Deze grafiek laat ons schrikken

De Amerikaanse beurzen wisten, ondanks de devaluatie van de Chinese nationale munt, de afgelopen week in het groen te sluiten. De Europese beurzen konden helaas het voorbeeld van hun Amerikaanse vriendjes niet opvolgen. Ondanks de kleine stijging die de Amerikaanse beurzen wisten neer te zetten, ziet het plaatje er niet meer zo rooskleurig uit.

Wij hebben namelijk de grafiek van de S&P 500 index onder de loep genomen, en deze grafiek liet ons behoorlijk schrikken. Zo heeft de S&P 500 index de steunlijn gebroken die al sinds het jaar 2009 actief is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Einde van de goudprijsmanipulatie in zicht?

Zoals u wellicht weet houdt een machtig bankenkartel de goudprijs artificieel laag om zo het vertrouwen in de dollar aan te zwengelen.

Door massaal te speculeren met ongedekte goudcertificaten, fraudulente kredietbeoordelingen en Libor-manipulaties, slagen een zestal banken er wonderwel in om de status van de dollar als wereldreservemunt te handhaven. Zo behoudt de VS haar greep op de wereldmarkten aan minimale kostprijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Marc Faber: “devaluatie yuan betekenisloos”

Vorige week waren de financiële markten in rep en roer vanwege de devaluatie van de yuan. Eén persoon is echter totaal niet onder de indruk van de Chinese beleidswijziging. Marc Faber, uitgever van het Gloom, Bloom & Doom Report, vindt de waardevermindering “volledig betekenisloos”.

“Je moet naar de Chinese munt kijken in de context van alle andere valuta’s”, zo stelt Faber tegenover CNBC. Volgens de pessimistische belegger is de devaluatie van de yuan relatief klein.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Inflatie in Europa op omslagpunt?

Het leven is vorige maand in bijna alle eurolanden duurder geworden ten opzichte van een jaar eerder. De jarenlange periode van lage en zelfs negatieve inflatie binnen de eurozone, heeft zijn omslagpunt bereikt.

Dat meldt de Europese Centrale Bank (ECB) in een donderdag gepubliceerd bericht naar aanleiding van de beleidsvergadering halverwege juli.