Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 11286 tot 11290
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

Fed geeft geen indicatie van rentestap

De Federal Reserve gaf in de donderdag gepubliceerde notulen van de vergadering op 16 en 17 september geen indicatie of de rente in de VS nog dit jaar wordt verhoogd. Het beleidsbepalende orgaan van de centrale bank vond de economische zwakte buiten de VS een te groot punt van zorg om de rente voor het eerst sinds 2006 op te krikken.

Bij de bekendmaking van het rentebesluit, drie weken geleden, gaf president Janet Yellen al aan zich met name zorgen te maken over de afkoeling van China en, in het kielzog, andere opkomende landen. ,,Beleidsmakers voorzagen dat de recente ontwikkeling van de wereldeconomie zou leiden tot een verdere daling van de inflatie”, aldus de Fed. De Amerikaanse inflatie was in augustus slechts 0,2 procent, terwijl de Fed streeft naar 2 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

'Deutsche Bahn schrapt duizenden banen'

Duits spoorbedrijf Deutsche Bahn staat op het punt duizenden banen te schrappen om zo forse bezuinigingen door te voeren.

Dat meldt persbureau Reuters donderdag op basis van anonieme bronnen.

Er zou vooral worden gesneden in het goederenvervoer. Alleen daar al zouden vijfduizend banen verdwijnen.

Deutsche Bahn, dat volledig in handen is van de Duitse staat, zou samen met consultancybureau McKinsey de reorganisatie voorbereiden die eind december klaar moet zijn. De directie zou al akkoord zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

Vraagt u zicht ook af wat ECB zal doen?

Vandaag kwamen de notulen van de laatste ECB-rentevergadering naar buiten. Veel nieuws stond er niet in. Enkel het toch wel, voor beleggers, hoopvolle bericht dat extra stimulus, een uitbreiding van de huidige QE, tot de mogelijkheden behoort. Deze uitbreiding kan zowel in tijd zijn als qua grootte van maandelijkse injectie. Mario Draghi liet dit in talrijke persconferenties al uitschijnen.

De ECB liet na haar laatste bijeenkomst weten het beleid voorlopig ongewijzigd te laten. De rente blijft bijna nul en maandelijks koopt de ECB voor 60 miljard euro obligaties aan. Ze hoopt dat er op die manier meer geld kan doorvloeien naar de reële economie en er bijgevolg een stijgende inflatie en groei ontstaat in Europa.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

Deze grafiek toont aan waarom u eerder QE4 mag verwachten dan een renteverhoging

'De Amerikaanse centrale bank FED zit opnieuw gevangen tussen hamer en aambeeld. De inflatieverwachtingen voor de volgende vijf jaar bevinden zich op het laagste niveau sinds de Grote Recessie. Normaal gezien geven zulke lage inflatieverwachtingen het startschot voor verdere monetaire stimulus, eerder dan renteverhogingen (zie grafiek)... Naast de FED hebben verschillende centrale banken (Bank of Japan, ECB) monetaire stimulus beloofd of verdere renteverlagingen doorgevoerd om het deflatiespook te bestrijden. 

Aan de andere kant is er duidelijk de wens van de FED om deze nulrentepolitiek (Zero interest-rate policy (ZIRP)) te verlaten, maar weigeren de markten elke medewerking. Dat mag niet verwonderen, want beleggers zijn verslaafd aan de voortdurende stimulus van goedkoop geld. Desondanks hebben Pavloviaanse investeerders steeds grotere dosissen nodig telkens de zaken niet gaan zoals ze wensen.'

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

Lagarde wil IMF blijven leiden

Christine Lagarde blijft ook na afloop van haar huidige termijn graag aan als hoogste baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat zei ze donderdag bij de aftrap van de jaarvergadering van het IMF, in de Peruaanse hoofdstad Lima.

,,Ik ben bereid om het IMF te blijven dienen”, zei Lagarde, wiens eerste termijn van vijf jaar als ‘managing director’ van het IMF in juli verstrijkt. ,,Maar het is niet aan mij. De leden moeten een besluit nemen.” Vorige maand zei de Franse voormalige minister van Financiën op de Franse radio dat zij nog geen besluit had genomen over een nieuwe termijn aan het roer van het IMF.