Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 11286 tot 11290
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 september 2015

G-20 sluit vredespact om onrust op valutamarkten te bezweren

Veel beleggers focussen zich op de ontwikkelingen in de aandelenmarkten. Het is echter belangrijk om ook de bewegingen in de valutamarkten goed te volgen. Volatiliteit bij wisselkoersen is namelijk een goede voorspeller van onrust op de aandelenbeurzen. Reden te meer voor de G-20 om dit weekend een ‘valuta-vredespact’ te sluiten.

Onverwachte ontwikkelingen op de valutamarkten zorgen vaak voor onrust op de beurzen. Dat zagen we dit jaar eerder bij de ontkoppeling van de Zwitserse Frank en bij de devaluatie van de yuan. Die laatste gebeurtenis was de trigger voor een periode van onzekerheid die nog altijd voortduurt.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: maandag 7 september 2015

G20 leiders zweren valutaoorlog af

De ministers van Financiën en centraal bankiers van de G20 hebben zaterdag gezamenlijk besloten zich te onthouden van competitieve devaluaties. Dat was een van de belangrijkste uitkomsten van het tweedaags overleg van de G20-landen in de Turkse hoofdstad Ankara. Het is voor het eerst sinds 2013 dat de wereldwijde valutacrisis weer zo hoog op de agenda staat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 7 september 2015

Marc Faber: de ECB en Bank of Japan storten ons in een wereldwijde crisis

Marc Faber is sinds 2008 nog nooit zo negatief geweest. De volgende crisis wordt veel erger, aldus de beursgoeroe. Hij geeft drie redenen in zijn laatste interview.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 7 september 2015

De doodse stilte in de mijnen is oorverdovend

De dollar blijft sterk. Afgelopen jaar dikte haar waarde zelfs 16 % aan. Goed voor de Amerikanen, maar een sterke dollar maakt dollar denominated commodities ook duurder in perifere landen, zoals bijvoorbeeld China.

Dat is één van de redenen waarom Rusland en haar partners weldra de dollar en euro laten vallen als belangrijkste handelsmunt.

Een belangrijk gevolg van de sterke dollar is dat die commodities de vraag drukken. Zo bereikte de vraag naar koper in primaire afnemer China een absoluut dieptepunt. De prijs zakte daarom dit jaar alleen al met ruim 19%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 7 september 2015

Wat te verwachten komende weken, maanden, jaren?

Zijn we aan de start beland van een lange neerwaartse trend op de financiële markten? Krijgen we te maken met een heuse recessie? Zeker niet volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Fortis. De voorwaarden voor een neerwaartse trend op lange termijn zijn niet vervuld.

De centrale banken zullen omzichtig te werk gaan en indien nodig zeker ingrijpen.

Daarbij zal de Federal Reserve een meer afwachtende houding aannemen wat betreft renteverhogingen. Een éénmalige verhoging van de beleidsrente is best mogelijk. Men kondigt al lang aan dat deze er zit aan te komen. Een kleine symbolische ‘rate hike’ zou dan een teken geven van vertrouwen in de goede evolutie van de Amerikaanse economie. Daarna zou het echter zeer traag kunnen gaan om de economie voldoende zuurstof te geven.