EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11306 tot 11310 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 27 januari 2016

Elektriciteitsverbruik in Nederland daalt geleidelijk

Volgens de cijfers van het CBS daalt het elektriciteitsverbruik in Nederland sinds 2011. Over de eerste drie kwartalen van 2011 bedroeg het totaal Nederlands elektriciteitsverbruik 89,11 miljard KWh. In 2015 werd over dezelfde periode 86,36 miljard KWh verbruikt: een daling van 3% over 4 jaar.

De daling kan veroorzaakt worden doordat Nederlanders gemiddeld steeds zuiniger geworden zijn met elektriciteit. Bij aanschaf van elektrische apparaten letten ze op het stroomverbruik en ze vervangen de laatste gloeilampen door energiezuinige spaarlampen of LED-verlichting. Elektriciteitsbedrijven voeren doorlopend campagnes op consumenten energiebewust te maken. Daarnaast kan ook de teruggang van economische activiteiten, die veel elektriciteit verbruiken (de bouw bijvoorbeeld) bijgedragen hebben aan de daling.

Lees verder op Cassandraclub
Geplaatst op: woensdag 27 januari 2016

Wie is nou die huizenkoper?

Cijfers liegen niet, stellen de statistiekliefhebbers. Klopt, zegt Jasper Du Pont, maar hun waarheid zie je soms pas goed na extra onderzoek. Zo vindt hij de conclusie dat de huizenprijzen stijgen omdat jongeren weer ‘durven’ kopen nogal voorbarig. Na een nadere analyse van de cijfers komt Du Pont met een verrassend alternatief.

Lees verder op Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst op: woensdag 27 januari 2016

De huizenprijzen in Londen exploderen

Als we terugdenken aan de financiële crisis die in 2008 uitbrak, dan zullen de meeste mensen vooral denken aan de zeepbel die was ontstaan in de huizenmarkt. Deze zeepbel wist als eerste te barsten in Amerika en die kwam vervolgens uiteindelijk ook tot uitbarsting in Europa.

Tijdens deze crisis daalden de huizenprijzen uiteindelijk flink in waarde en als gevolg daarvan kwamen sommige hypotheken zelfs onder water te staan. Wat veel mensen echter vergeten is dat de huizenprijzen op dit moment weer hetzelfde niveau bereiken als voor het uitbreken van de financiële crisis

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 27 januari 2016

Goud en zilver: er is toch iets vreemd aan de hand

Het eens zo machtige Comex is tegenwoordig nog maar een schim van zichzelf. Nadat de goudkluizen leeggezogen werden, ziet het er nu naar uit dat de zilverkluizen eenzelfde lot wacht. Al jaren vraagt men zich af hoe lang deze situatie houdbaar is. Mogelijk krijgen we in 2016 een antwoord.

Voor de financiële crisis lag er nog meer dan 5 miljoen ounces goud opgeslagen in de ‘registered’ kluizen van de Comex. In 2013 daalde deze goudvoorraad van meer dan 3 miljoen ounces naar minder dan 0,5 miljoen ounces op het moment dat de goudprijs van zijn voetstuk viel en $500 daalde op enkele maanden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 27 januari 2016

De 4 meest angstaanjagende grafieken voor de oliesector

Een grafiek zegt soms meer dan 1.000 woorden. Voor een keer verspillen we niet te veel inkt aan woorden maar laten we 4 grafieken voor zich spreken. De oliesector is nog steeds zo lek als een zeef en beleggers in olieaandelen moeten oppassen dat ze niet blijven uitglijden, want …

Een dalende olieprijs zorgt voor een lagere omzet en dus een lagere cash flow met als gevolg een hogere hefboom op de schulden …

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs