Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 11311 tot 11315
Bron: sargasso.nl
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

$60 biljoen aan schuld wereldwijd in kaart gebracht

lle landen in de wereld hebben bijna $60 biljoen aan schulden. Deze infographic laat zien wie de grootste schuldenaars zijn en hoe donkerder de tint, hoe groter het deel van de schuld t.o.v. het BNP van dat land.

Verbaas je over de plaats die landen als Japan en de VS innemen. En hoe groot is de schuld nu in Griekenland echt?

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Lagarde vraagt eurolanden opnieuw Griekse schulden kwijt te schelden

Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vraagt de eurolanden opnieuw om schulden van Griekenland kwijt te schelden. Dat blijkt uit een verklaring van Lagarde naar aanleiding van het akkoord over een nieuw steunpakket voor Griekenland.

Vrijdagavond stemden de ministers van Financiën van de eurozone in met een hulppakket van 86 miljard euro. Lagarde zegt blij te zijn met dat akkoord, maar benadrukt dat de Griekse schulden onhoudbaar zijn. De Grieken zijn niet in staat om op eigen kracht financieel gezond te worden, denkt Lagarde, en daarom is schuldverlichting nodig.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Deze Nederlandse baby is al directeur, de reden heeft uiteráárd met geld te maken

Pim van Rijswijk junior uit Utrecht is amper 3 weken oud maar heeft nu al zijn eigen zaak. Zijn vader maakte hem de jongste ondernemer van Nederland met maar één doel: voorkomen dat zijn zoon ooit de door hem zo gehate erfbelasting moet betalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Deze grafiek laat een ander beeld zien van de Yuan

Het grote verhaal van deze week was toch wel de devaluatie van de Chinese nationale munt. De Yuan werd gedevalueerd ten opzichte van de dollar, en die gebeurtenis wist heel wat teweeg te brengen op de markten. Want niet alleen de valutamarkt stond in rep en roer, ook de meeste financiële markten konden het nieuws niet op een positieve manier verwerken. Zo daalden de Europese beurzen deze week flink in waarde. De Amerikaanse beurzen wisten echter nog net wel in het groen te sluiten.

Mike Bird van Business Insider is van mening dat we nu alles even in het grote geheel moeten gaan bekijken. De Yuan mag dan deze week wel met 3 procent zijn gedaald, het plaatje op de lange termijn ziet er heel anders uit. Sinds de bodem bij de dollar in het jaar 2011 is de Chinese valutamunt een van de enige munten die niet in waarde is gedaald ten opzichte van de dollar. We weten dat veel andere munten, onder andere de euro, wel de afgelopen jaren waarde moesten inleveren ten opzichte van de dollar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Deze landen hebben de meeste schulden

Bank of America heeft recent een rapport gepubliceerd waarin te lezen is welke landen risico lopen wat betreft hun schuldenlast. In sommige landen zijn de schulden de afgelopen jaren flink opgelopen, en dat kan in de toekomst niet zo doorgaan. Het is daarom ook interessant om eens te gaan bekijken welke landen op dit moment het meeste risico lopen.

Op de grafiek hierboven zien we de wereldkaart. Daarbij zien we de staafgrafiek waarop de landen staan die beschikken over de meeste schulden. Zo zien we dat Duitsland een plek helemaal onderin veroverd heeft en dat houdt in dat de schulden van de Duitsers relatief gezien laag zijn.