Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 11311 tot 11315
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Fitch waarschuwt: renteverhogingsplan Fed riskeert schok in emerging markets

We hadden met de BIS, het IMF en obligatiekoning Jeff Gundlach al een illuster rijtje zwaargewichten die er bij Fed-voorzitter Janet Yellen sterk op aandringen de rente voorlopig nog niet te verhogen. Daar voegt nu ook kredietbeoordelaar Fitch zich bij.

De reden hiervoor is simpel: in de opkomende markten staan er inmiddels $ 7,5 biljoen aan schulden aan buitenlandse crediteuren uit. Een enorme stijging vanaf de $ 4,7 biljoen van voor de Lehman-crisis. Latijns-Amerika spant de kroon qua leengedrag. Daar stegen de externe schulden in de afgelopen zeven jaar met maar liefst 118%. Een renteverhoging betekent hogere kosten voor debiteuren. En dat op een moment dat veel landen het al niet makkelijk hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Analisten: “Inflatie blijft zorgenkind van de Fed”

De Federal Reserve wacht nog met het verhogen van de belangrijkste rentetarieven. De rente blijft onveranderd op 0 tot 0,25 procent. In een eerste reactie stellen diverse analisten dat inflatie het grote zorgenkind blijft van de Fed.  

Fed-voorzitter Janet Yellen zei gisteravond in een toelichting “dat recente economische en financiële ontwikkelingen de economische groei kunnen dempen”. Ook is het mogelijk dat er meer neerwaartse druk ontstaat op de inflatie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Nu voorspelt ook JP Morgan de bodem bij grondstofaandelen

JP Morgan vervoegt het rijtje met grote beleggers die hun slag willen slaan in de mijnbouwsector. JP Morgen laat in een nota deze week weten dat het durft inzetten op een bodem van de sector. De situatie is niet zo erg als ze lijkt en daarom zijn er nu koopjes te doen.

De laatste weken stappen grote namen uit de beleggerswereld steeds vaker in de zwaar getroffen mijnbouwsector. Zo nam Carl Ichan een belang van 8% in Freeport McMoRan. Deze mijnbouwgroep sukkelt met een hoge schuldenlast, maar heeft ook enkele topmijnen onder beheer. Georges Soros nam dan weer een aanzienlijke participatie in Barrick Gold.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Webwinkels kosten België bijna 30.000 jobs

Door e-commerce verdwijnen de komende tien jaar om en nabij de 53.000 jobs in de klassieke winkels en supermarkten. Internethandel creëert ook 25.000 nieuwe jobs, maar het saldo is toch negatief. Dat blijkt uit een studie van ING waar de Standaard vandaag over bericht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Goud stijgt direct na uitstellen renteverhoging FED

De voorzitster van de Amerikaanse Federal Reserve durfde het niet en laat het belangrijkste rentetarief vlak boven de nullijn. Niet alleen wordt de noodtoestand waarin de wereldeconomie reeds diverse jaren zit omgevormd tot het nieuwe normaal maar ook in de Verenigde Staten zelf komt haar positie onder druk.

De wereldwijde financiële markten hebben de tweede machtigste vrouw op aarde, Jane Yellen, op de knieën gedwongen . Dit lijkt het alvast de conclusie te worden na het niet aandurven om de rente verhogen. Enkel Angela Merkel heeft wereldwijd nog meer invloed dan de voorzitster van de Amerikaanse Centrale Bank.