Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 11316 tot 11320
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 15 augustus 2015

Slechts nieuws voor Europa…

Ongeveer een jaar geleden liet Mario Draghi tijdens het maandelijkse rentebesluit weten dat de ECB aanvullende maatregelen zou gaan nemen om de Europese economie te ondersteunen. Wij zeggen ‘aanvullende maatregelen’ omdat de president van de Europese centrale bank ook al de rente naar een absoluut dieptepunt had teruggebracht. Maar deze lage rente kreeg het niet voor elkaar om de Europese economie weer in het zadel te helpen. Aan aanvullende maatregelen konden we volgens Draghi dus niet ontkomen.

Vlak na deze beslissing barstte er in Europa al flink wat twijfels los. Veel mensen waren namelijk tegen de plannen van de ECB, die volgens hen de Europese economie alleen maar verder omlaag zou gaan helpen. Veel mensen zagen liever dat landen de strenge hervormingen zouden doorvoeren, zoals Duitsland dat graag zou willen zien.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 15 augustus 2015

Augustus = crisismaand

Er heerst paniek sinds de Chinezen begonnen zijn aan hun devaluatie. Maken we ons op voor een valutaoorlog? Het is niet eenvoudig om het ‘waarom’ te achterhalen, maar vast staat dat financiële crises zich vaak voordoen in de zomermaanden. In ‘t Pallieterke verscheen een interessant artikel hierover.

“Grote financieel-economische schokken en veranderingen doen zich vaak in de zomermaanden voor”, aldus Angelique Vanderstraeten. Wanneer we een historisch overzicht opvragen van de beurzen en crises, wordt duidelijk dat augustus vaak een rampmaand is. Tegelijk plaats een overzicht van de huidige gebeurtenissen op de beurzen – met China voorop – de zaken in een genuanceerd perspectief. Wat we in 2015 meemaken is historisch gezien slechts een kleine schok.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 15 augustus 2015

Franse economie valt stil

Volgens cijfers van het INSEE gaat het niet zo al te best met de economische groei van de tweede grootste economie van Europa. Na een zeldzame ‘groeispurt’ van 0,7 procent, is de Franse economie in het tweede kwartaal tot stilstand gekomen.

In het tweede kwartaal werd dit al snel duidelijk, de toename van de gezinsconsumptie ging achteruit van 0,9 naar 0,1 procent door deze wegvallende factoren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 15 augustus 2015

14 augustus: economie even groot als voor de crisis en 6 andere dingen die je moet weten

De Nederlandse economie is eindelijk terug op het niveau van vlak voor de crisis. En juist nu tekenen zich weer slechte voortekenen af: het economisch herstel in veel eurolanden valt tegen. Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 15 augustus 2015

Op deze grafiek ziet goud er zwak uit

Niet alleen de goudprijs zelf staat de afgelopen jaren onder druk, ook de populariteit van het gele edelmetaal lijkt wat af te zwakken. Zo verschenen er recent cijfers over het gebruik van goud, en die cijfers waren op zijn minst ‘zorgwekkend’ te noemen.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de vraag naar goud ten opzichte van een jaar geleden flink is afgenomen. Zo valt op dat de vraag naar goudenjuwelen met 14 procent is gezakt. Ook centrale banken hebben het afgelopen jaar minder gebruik gemaakt van de relatief lage goudprijs; de totale vraag daalde immers met 13 procent.