Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 11326 tot 11330
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 4 september 2015

BASF sluit alsnog grote gasdeal met Gazprom

Het Duitse chemieconcern BASF en het Russische staatsgasbedrijf Gazprom hebben na lang onderhandelen alsnog overeenstemming bereikt over een grote ruil van bezittingen. Met de deal zijn miljarden euro's aan omzet gemoeid.

De Russen krijgen de activiteiten van BASF's Nederlandse dochter Wintershall op het gebied van handel in en opslag van gas in handen. In ruil daarvoor ontvangen de Duitsers een belang van ruim een kwart in enkele lucratieve gasvelden in Siberiƫ.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 4 september 2015

Perth Mint verkoopt in augustus opnieuw veel goud en zilver

Het Australische munthuis heeft in augustus opnieuw veel goud en zilver verkocht. Weliswaar daalde de verkoop ten opzichte van een maand eerder, maar de verkoop ligt nog steeds boven het maandelijkse gemiddelde over heel 2015. De Perth Mint verkoopt wereldwijd diverse gouden en zilveren munten.

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 4 september 2015

Deal ter waarde van 500 miljard tussen Rusland en China

Energie overeenkomsten tussen het grote Russische olie bedrijf Rosneft en zijn Chinese partners zullen meer dan 500 miljard dollar waard zijn. De deal is afgesloten voor een looptijd van 20 jaar aldus Rosneft CEO Igor Sechin

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 4 september 2015

Lex Hoogduin verbaasd over benoeming Klaas Knot

Lex Hoogduin, voormalig directielid bij de Nederlandsche Bank, was verbaasd toen hij in 2011 hoorde dat Klaas Knot de nieuwe president zou worden van de DNB. Dat zei Hoogduin in een gesprek met Willem Middelkoop voor Café Weltschmerz.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 4 september 2015

Marketupdate in gesprek met 'Koos Jansen'

Uw redacteur sprak onlangs met Koos Jansen, goudanalist bij BullionStar. Tijdens het eten spraken we over de Chinese goudmarkt en over de rol van goud in het monetaire systeem. En hoe kijkt hij naar de ontwikkeling van de goudprijs? Lees het gesprek met de goudanalist die in korte tijd een autoriteit werd op het gebied van edelmetalen.