EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11326 tot 11330 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 30 december 2015

Belgische schuldgraad voor eerste keer in acht jaar gekrompen

De schuldgraad van de Belgische overheid bedraagt nog 106,3 procent van het bruto binnenlandse product. Dat betekent een daling met 0,4 procent tegenover eind vorig jaar. Dat heeft de krant De Tijd berekend. Dankzij de recente daling is de Belgische overheid voor de eerste keer sinds de uitbraak van de financiƫle crisis acht jaar geleden erin geslaagd een schuldabouw boeken.

Die positieve evolutie is te danken aan de beslissing van KBC Groep om zijn resterende schuld van 3 miljard euro aan de Vlaamse overheid versneld terug te betalen. Acht jaar geleden was de Belgische overheidsschuld afgebouwd tot 86,9 procent, maar sindsdien werd - onder meer door de reddingsoperaties voor de banken Fortis, KBC en Dexia - een onafgebroken stijging opgetekend.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 30 december 2015

Willem Middelkoop (Deel 1): ā€œDe wereld bouwt aan een nieuwe goudstandaardā€

Achter de schermen van de wereld wordt er hard gewerkt aan een nieuwe goudstandaard, dat zegt Middelkoop. Willem Middelkoop denkt dat dit nog niet voor meteen is, maar dat het er gaat komen is een bijna mathematische zekerheid. Vandaag leest u deĀ  visie van Willem Middelkoop over de nieuwe goudstandaard, morgen over de ā€˜Big Resetā€™.

Rusland is momenteel de grootste ā€˜gold bugā€™ van de wereld. Een jaar na de val van Lehman Brothers begon het land van Vladimir Putin steeds sneller en steeds meer goud te kopen. Daarnaast verkoopt het ook steeds meer US Treasuries. En net als China sluiten de Russen steeds meer bilaterale handelsovereenkomsten zonder de Amerikaanse dollar.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 30 december 2015

Column Kees de Kort | Positief nieuws!

BNR's macro-econoom Kees de Kort is best te spreken over de CBS Conjuctuurklok van december. Maar laten we nou ook weer niet overdrijven.

BNR's macro-econoom Kees de Kort is best te spreken over de CBS Conjuctuurklok van december. Maar laten we nou ook weer niet overdrijven.

Net als in de voorgaande maanden staan bijna alle belangrijke seinen voor de stand van de Nederlandse economie op groen, meldt het CBS. De meeste indicatoren in de CBS Conjunctuurklok van december 2015 doen het beter dan hun langjarige trend.

"Je ziet al een tijdlang gewoon meer plusjes dan minnetjes", stelt De Kort vast. "Dus dat conjunctuurbeeld verbetert. Dat is een proces dat al een jaartje of anderhalf, twee, gaande is. Dat ziet er wel aardig uit."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: woensdag 30 december 2015

India komt met nieuwe World Silver Council

Vanaf volgend jaar krijgt India met de World Silver Council een nieuwe organisatie die de belangen van de zilvermarkt moet behartigen. De India Bullion and Jewellery Association (IBJA) is van mening dat er meer aandacht moet komen voor zilver en dat deze markt behoefte heeft aan standaardisatie.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: woensdag 30 december 2015

De tien best gelezen artikelen van 2015

Waar begin je als een overzicht wilt maken van de meest spraakmakende gebeurtenissen van het afgelopen jaar? Op financieel en geopolitiek gebied zijn er weer zoveel dingen gebeurd dat het moeilijk is een goede selectie te maken. We doken in het archief en verzamelden de tien best gelezen artikelen van het afgelopen jaar.

Lees verder op Marketupdate
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs