Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 11341 tot 11345
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 4 september 2015

Werkloosheid in Wallonië daalt opnieuw op jaarbasis, voor de 14e maand op rij

De werkloosheid in Wallonië is in augustus opnieuw gedaald op jaarbasis, nu al voor de veertiende maand op rij. Dat meldt de Waalse arbeidsbemiddelingsdienst Forem.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 3 september 2015

Draghi staat klaar om geldkraan verder open te draaien

De onrust in verschillende opkomende landen drukt het economisch herstel in de eurozone. De Europese Centrale Bank is daarom bereid om het steunprogramma uit te breiden, mocht dat noodzakelijk blijken.

De Europese Centrale Bank (ECB) is een stukje somberder over de vooruitzichten voor de eurozone. De verwachtingen voor de economische groei zijn enkele tienden procentpunten teruggeschroefd, tot 1,4 procent voor dit jaar (was 1,5 procent), 1,7 procent in 2016 (was 1,9 procent) en 1,8 procent in 2017 (was 2,0 procent).

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 september 2015

Italiaanse bank Unicredit wil tienduizend banen schrappen

De Italiaanse bank Unicredit overweegt tienduizend banen te schrappen in een poging de winstgevendheid te vergroten.

De reorganisatie treft waarschijnlijk vooral personeel in Italië, maar gaat ook ten koste van werkgelegenheid in Duitsland en Oostenrijk, aldus de bronnen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 september 2015

Rick Santelli: alle wegen leiden naar QE

De ISM Index kwam eerder deze week uit op 51,1 tegen een verwachting van 52,6. Een domper die niet lekker viel in een markt gefocust op de Chinese vertraging. Volgens marktcommentator Rick Santelli valt dit allemaal in het thema ‘horten en stoten’.

Net als beleggers kijken ook bedrijfsmanagers naar economische cijfers, zo legt Santelli uit. Iedereen kijkt naar elkaar. De economische groei is niet stabiel, maar vliegt van kwartaal op kwartaal alle kanten op. En dat komt met name doordat de economische cyclus, die vroeger drie à vijf jaar duurde, tegenwoordig door centrale banken kunstmatig opgerekt wordt. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 september 2015

Overheid armer door afboeking op gasvoorraad

De overheid heeft haar vermogen vorig jaar fors zien slinken, met 63,4 miljard euro naar 273,5 miljard euro. Dat komt met name doordat de olie- en gasreserves voor minder geld in de boeken staan.

Niet alleen de sterk gedaalde marktprijzen zetten de waarde van de gasvoorraad onder druk, maar ook het terugschroeven van de gasproductie in Groningen. Dezelfde hoeveelheid gas wordt over een langere periode opgeboord. Daardoor zijn de minerale reserves volgens de huidige schattingen minder waard.