EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
29
kliks
24
kliks
20
kliks
14
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11346 tot 11350 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 29 december 2015

Valutahandelaren verwachten daling Britse pond in 2016

Het is een opvallend fenomeen: de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk behoren beiden tot de beter presterende Westerse economieën. Desondanks verschilt het beleid van de Fed significant ten opzichte van de Bank of England. De laatste heeft namelijk nog geen signaal afgegeven aan de markt dat er een renteverhoging aankomt. Valutahandelaren verwachten dan ook een daling van de Britse pond in 2016.

Normaalgesproken volgt de BoE een renteverhoging van de Fed binnen 3 maanden. Maar eerder bleek al dat analisten ervan uitgaan dat de Britse rente niet voor januari 2017 zal worden verhoogd.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 29 december 2015

PBOC belooft stabiele yuan in 2016

Eén van de opvallendste gebeurtenissen in 2015 was de onverwachte devaluatie van de Chinese yuan. Dit besluit van de Chinese centrale bank (PBOC) leidde tot flinke onrust in de financiële markten. Beleggers zijn dan ook bezorgd over een mogelijke verdere devaluatie van de yuan. Gisteren trachtte de PBOC die zorgen weg te nemen na afloop van de laatste kwartaalvergadering van 2015.

Volgens de bankbestuurders is het doel van de PBOC om de noodzakelijke hervormingen te continueren, zonder de stabiliteit van de yuan te ondermijnen. Dit betekent onder meer dat de centrale bank zal zorgen voor voldoende liquiditeit in het systeem. Tevens zullen de kredietvoorzieningen geleidelijk blijven groeien om de broodnodige economische ontwikkeling te faciliteren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 29 december 2015

Grafiek: Peak valutareserves

Centrale banken wereldwijd hebben het afgelopen jaar een deel van hun valutareserves moeten aanspreken om de waardedaling van hun munt op te vangen of hun koppeling aan de dollar vast te houden. Landen als China, Rusland, Saoedi-Arabië, Turkije en Mexico zagen hun valutareserves het afgelopen jaar met meer dan tien procent dalen.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: dinsdag 29 december 2015

Inflatie wordt het onderwerp van 2016

Econoom Paul Krugman is er van overtuigd dat het volgend jaar voornamelijk zal gaan over de Amerikaanse inflatie. Hij ziet op dit moment immers een divergentie die in het verleden maar zelden lang heeft standgehouden.

Econoom Paul Krugman is er van overtuigd dat het volgend jaar voornamelijk zal gaan over de Amerikaanse inflatie. Hij ziet op dit moment immers een divergentie die in het verleden maar zelden lang heeft standgehouden.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat er op dit moment een duidelijk verschil is tussen de ‘CPI for All Items’ en de ‘CPI for All Items Less Food and Energy’.  Deze grafiek laat dus zien dat de olieprijs er het afgelopen jaar voornamelijk voor heeft gezorgd dat de inflatie rond de 0-lijn bleef bewegen. Krugman waarschuwt ons echter voor het feit dat de energieprijzen in de nabije toekomst wel eens zouden kunnen gaan stijgen. En mocht dit daadwerkelijk het geval zijn, dan zal de Amerikaanse inflatie ook flink toenemen. Op dit moment zorgen de lage energieprijzen immers voor een lage inflatie, terwijl dit beeld gezien de grafiek niet helemaal correct is.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 29 december 2015

Graham Summers: Goud kan naar $8.000

Volgens Graham Summers van onderzoeksbureau Phoenix Capital Research kan de goudprijs in de volgende opwaartse beweging naar meer dan $8.000 per troy ounce stijgen. Summers merkt op dat grote correcties van alle tijden zijn en dat ook de daling van de goudkoers van de afgelopen jaren weer een keer zal omslaan in een stijging.

Lees verder op Goudstandaard
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs