Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 11346 tot 11350
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 september 2015

ECB minder optimistisch over economische groei

De Europese economie groeit nog steeds, maar dat gebeurde in het tweede kwartaal van 2015 wel langzamer dan verwacht.

Dat zegt president van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi donderdag. De onrust in de opkomende markten drukt het economisch herstel. 

De voorspelde inflatie voor 2015 is naar beneden bijgesteld, naar 0,1 procent. Eerder werd er nog een inflatie van 0,3 procent verwacht. Dat wordt volgens Draghi grotendeels veroorzaakt door de lagere olieprijs.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 3 september 2015

Video: Hoeveel goud moet je in de portfolio hebben?

Fox Business behandelde deze week een vraagstuk waar veel beleggers mee worstelen: Hoeveel goud is het beste voor je beleggingsportefeuille? Fox Business vroeg het aan Jim Rickards, auteur van de boeken ‘Currency Wars’ en ‘Death of Money’ en deskundige op het gebied van goud en geld. Volgens Rickards is 10% een goed uitgangspunt, omdat goud vooral gezien moet worden als een vorm van verzekering van het vermogen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 3 september 2015

Gouden munten en adelaar bij nazitrein gevonden

Schatzoekers die opzoek zijn naar de nazitrein, die volgens sommige vol met edelmetalen zou zitten, hebben een adelaar en diverse gouden munten gevonden. De Daily Mail plaatste foto’s van de gevonden gouden munten en de adelaar. Het is nog niet bekend of deze foto’s authentiek zijn.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 3 september 2015

Griekse verkiezingen op 20 september: een verrassing lijkt in de maak

De Griekse oppositiepartij Nea Dimokratia haalt in een peiling van Mega TV met betrekking tot de verkiezingen van 20 september meer stemmen dan Syriza. De partij van ex-premier Samaras zou 25,3% van de kiezers kunnen overtuigen, tegen 25% voor het Syriza van huidig premier Alexis Tsipras.

In een andere peiling van Action 24 TV blijven de huidige machthebbers van Syriza wel aan de winnende hand. Ze krijgen daar 26% van de stemmen toebedeeld, tegen 25% voor Syriza. De stembusslag lijkt dus steeds meer op een nek-aan-nekrace te zullen uitdraaien.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 september 2015

ECB houdt rente ongewijzigd op 0,05 procent

De Europese Centrale Bank (ECB) laat de belangrijkste rentetarieven in de eurozone ongewijzigd.

Dat is donderdag bekendgemaakt. De herfinancieringsrente wordt gehandhaafd op het historisch lage niveau van 0,05 procent. 

Ook de depositorente blijft gelijk op 0,2 procent negatief. Dit betekent dat banken dat percentage aan rente moeten betalen om tegoeden bij de ECB onder te brengen.