Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 11356 tot 11360
Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

Verkoop Goud +70% en Zilver +14%

De verkoop van goud is in de eerste 8 maanden van dit jaar met 70% gestegen. Zilver steeg 14%. Op maandbasis was de stijging veel extremer met....

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

Nobelprijswinnaar: "Europa is zijn eigen toekomst aan het vernietigen"

Europa is zijn toekomst aan het vernietigen door zijn obsessie met strenge besparingen en zijn fobie voor staatsschuld. Dat zegt de Amerikaanse econoom Joseph Stiglitz, winnaar van de Nobelprijs voor Economie, in de Franse krant Le Monde.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

Barclays bank gaat Bitcoin betalingen accepteren

Barclays, één van de grootste banken in de UK, heeft aangegeven dat ze later dit jaar Bitcoin zullen accepteren als betaalmiddel. Voorlopig zullen alleen goede doelen gebruik kunnen maken van deze dienst. De bank zal niet zelf de bitcoins bewaren maar ze omzetten van bitcoin naar bijvoorbeeld euro's of dollars via een Bitcoin Exchange. Welke exchange dit gaat worden is nog onbekend. Barclays is hiermee de eerste bank in Europa en Amerika die bitcoin gaat accepteren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

Poetin wil dollar uitsluiten van Euraziatische handel

De Russische president Poetin wil de dollar en de euro uitsluiten van handel tussen Centraal-Aziatische landen, zo schrijft Russia Today. In een verklaring op de website van het Kremlin lezen we dat het gebruik van nationale valuta in de internationale handel gestimuleerd moet worden, zodat er meer liquiditeit in de binnenlandse valutamarkt komt en landen minder afhankelijk worden van de dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

Dit is de grondstof die het meest steeg de laatste jaren (en blijft stijgen ondanks de crisis)

De vraag naar de grondstof cacao blijft de afgelopen tijd maar stijgen. Mede door de stijgende middenklasse in landen als China komen meer en meer mensen in contact met luxegoederen zoals chocolade.  Aangezien de productie afhankelijk is van de verbouwde grondstof welke niet plots kan verdubbelen is een sterke prijsstijging het gevolg hiervan.

Niet enkel gebruikers maar ook speculanten hebben de cacao-markt ontdekt de afgelopen jaren. Waar in juli voor een ton cacao ongeveer 3325 USD betaald werd was dit reeds een verdubbeling vergeleken met enkel jaren geleden. In 2006 was de prijs nog slechts 1500 USD welke in minder dan 10 jaar een verdubbeling betekent. Daarbovenop wordt er de komende jaren een verdere stijging verwacht welke deze grondstof dan ook interessant maakt voor speculanten.