Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 11356 tot 11360
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Krijgen we een opleving bij de euro?

De euro heeft het de afgelopen anderhalf jaar niet gemakkelijk gehad. Zo heeft de Europese munt veel terrein moeten inleveren toen de Europese Centrale Bank (ECB) in actie kwam. De ECB, onder leiding van Mario Draghi, heeft de rente de afgelopen anderhalf jaar verlaagd naar een nieuw dieptepunt, en daarnaast werden er ook aanvullende stimuleringsmaatregelen genomen.

Zo is de ECB op dit moment bezig met het opkopen van diverse staats- en bedrijfsobligaties. Dit alles moet er voor zorgen dat de Europese economie weer begint aan te trekken. Het bijwerk is echter dat de Europese munt flink onder druk is komen te staan. Overigens is dit niet heel erg; in tijden van recessie helpt een zwakke munt de export een handje. Voor het buitenland is het immers goedkoper geworden om producten vanuit de Eurozone te halen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Charts: yuan valt verder, risk-off zet door

De yuan ging gister min 2% tegen de dollar en dat was de limit-down. Stephen Roach, bekend van Morgan Stanley, liet al weten dat de kans klein was dat het hierbij zou blijven. En dat blijkt. De yuan daalt vandaag opnieuw. Ditmaal met 1%, dus niet helemaal limit-down. De munt was al even 6,44.

De dollar stijgt dus tegen de yuan. Maar de dollar index daalt. De euro stijgt bijna een procent tot $ 1,113. Normaal gesproken stijgt de dollar bij flight to safety. We kunnen vandaag goed zien hoe de markt gepositioneerd zit. En dat lijkt onder meer short dollar. Dit alles betekent ook dat de euro nog sneller stijgt tegen de yuan dan de dollar. Een tik voor met name exportkampioen Duitsland.

Dan aandelen. De Duitse DAX index valt met 2,6%. De S&P futures staan ruim een procent in de min.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

‘Aanbod van olie blijft ook volgend jaar flink groter dan de vraag’

Het aanbod aan olie blijft ook volgend jaar aanzienlijk groter dan de vraag naar de grondstof. Dat voorspelt het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in een woensdag gepubliceerd rapport.

Volgens het IEA neemt het gebruik van olie dit jaar in het sterkste tempo van de afgelopen vijf jaar toe. Daarnaast zwakt de productie in landen buiten oliekartel OPEC af.

Die ontwikkelingen kunnen echter niet voorkomen dat de internationale olievoorraad voorlopig blijft groeien. Het overaanbod is een van de belangrijkste redenen voor de scherpe daling van de olieprijs in het afgelopen jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Hedgefondsen: “Daling koperprijs zet door”

Hedgefondsen zetten hun geld op een verdere prijsdaling van koper. Volgens een bericht van Bloomberg blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid dat de netto shortpositie sinds april 2013 niet meer zo groot is geweest.

Vooralsnog hebben de hedgefondsen het gelijk aan hun zijde. De devaluatie van de yuan zorgt begin deze week voor een flinke daling van de koperprijs. Ook het huidige overschot op de markt drukt op de prijs. Analisten van Morgan Stanley verwachten dat de koperproductie dit jaar met 5 procent zal stijgen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Sterk dalende belastinginkomsten verergeren Griekse financiële noodtoestand

n de eerste zes maanden van dit jaar liepen de belastinginkomsten voor de Griekse staat met 8,5 procent terug tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat cijfer is een signaal dat de Griekse economie steeds slechter functioneert en de situatie is er voorbije maand, met de gedeeltelijke sluiting van de banken, wellicht ook niet op verbeterd.

[...]