Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 11366 tot 11370
Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 3 september 2015

Centrale banken bouwen valutareserves af

Centrale banken hebben het afgelopen jaar een deel van hun valutareserves van de hand gedaan, zo bericht Bloomberg. Hadden ze een jaar geleden nog $12 biljoen geparkeerd in staatsobligaties en schuldpapier, nu is dat $11,4 biljoen. De daling is het gevolg van een combinatie van factoren, zoals de wereldwijde groeivertraging, de daling van de olieprijs en het besluit van een aantal landen om niet langer te interveniëren op de valutamarkt.

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 3 september 2015

AEX opent hoger

Amsterdam, de aandelenbeurs in Amsterdam is donderdagochtend geopend met een plus van 1 procent. Niet alleen de beurs in Amsterdam is hoger geopend, ook de andere Europese beursgraadmeters openen hoger in navolging van het herstel op Wall Street.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

Column Kees de Kort | We hebben groei gekócht

De kern van de problemen die we nu hebben is terug te voeren op 2008, benadrukt BNR's macro-econoom Kees de Kort nog maar eens. "Uit dat diepe dal zijn we gekomen in 2010 en daarna is het op heel veel plaatsen een beetje blijven hangen."

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

Bankieren met Bitcoins wordt mogelijk

Als eerste grote Westerse bank zal de Barclays Bank nog dit jaar Bitcoins accepteren. Blijven zij de enige of zullen  meerdere banken  dit voorbeeld volgen.

Barclays, een van de grootste banken van het Verenigd Koninkrijk investeerde eerder dit jaar al in de Zweedse Bitcoin-startup , zo meld Artstechnica. Na deze investering wil de bank nu ook Bitcoins gaan accepteren.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

Duizenden kleine Griekse bedrijfjes staan op de rand van het bankroet

Duizenden kleine Griekse bedrijfjes staan op de rand van het bankroet als gevolg van de eind juni ingevoerde kapitaalcontroles. De voorbije maanden zagen ze hun - al karige - omzet nog eens met 70% dalen. Volgens de krant Imerisia moeten die controles dan ook onmiddellijk worden stopgezet:

‘Velen denken dat deze controles ook de volgende maanden nog gewoon van kracht zullen blijven, tot eind 2016 zelfs. Dat zou zeer negatieve gevolgen hebben die de ganse economie en elke gezond bedrijf in Griekenland zwaar zullen treffen.

Het opheffen van kapitaalcontroles moet de inzet worden van de volgende verkiezingen. Ook het hervormingsprogramma moet dringend worden geïmplementeerd. Terzelfdertijd moet het vertrouwen in banken en de economie worden versterkt.’