Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 11371 tot 11375
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 6 oktober 2015

Italië eist schadevergoeding van kredietbeoordelaars voor financiële crisis

De meeste rechtszaken die wereldwijd in de nasleep van de financiële crisis werden ingesteld tegen de drie grote internationale ratingbureaus zijn ondertussen geseponeerd. Niet zo in Italië, want daar werden recent vijf medewerkers van Standard & Poor’s (S&P) en één collega van Fitch in staat van beschuldiging gesteld wegens hun rol in de afbouw van de Italiaanse kredietwaardigheid.

Bij Standard & Poor’s wordt echter opgemerkt dat de Italiaanse justitie een verkeerd beeld heeft van de rol die de kredietbeoordelaar in de economie heeft.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 oktober 2015

Drie redenen waarom Duitsland onder grote druk komt

Duitsland was in de afgelopen jaren de drijvende kracht achter het Europese herstel. Maar plotseling zijn daar drie ontwikkelingen die de kracht van de economie in de komende maanden flink op de proef zullen stellen.

Zo staat het imago van Duitsland als betrouwbare industriële grootmacht onder grote druk vanwege het Volkswagen emissieschandaal. Daarnaast bedreigt de vertraging in China en andere groeilanden de groei van de Duitse export. En tot slot legt de instroom van vluchtelingen een flinke druk op de weerbaarheid van het land, zowel vanuit financieel als politiek perspectief.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 6 oktober 2015

Starikov: ISIS is door Westen gecreëerd om Rusland en China te dwarsbomen

Volgens de Russische auteur, historicus en politicus Nikolai Starikov is de Islamitische Staat (ISIS) een instrument van de Verenigde Staten dat als doel heeft China, Rusland en Europa te destabiliseren. De Verenigde Staten hebben door de regio te destabiliseren en regeringen omver te werpen een voedingsbodem gecreëerd waarin deze terreurbeweging kon groeien. 

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 6 oktober 2015

Joris Luyendijk: Een bank is per definitie gericht op korte termijn

Joris Luyendijk was één van de sprekers op de reinvent.money conferentie, die op 26 september gehouden werd op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In een praatje van 20 minuten deelde hij de ervaringen die hij opdeed bij het schrijven van zijn boek ‘Dit kan niet waar zijn’. In opdracht van de Guardian sprak de journalist met ongeveer tweehonderd mensen die werkzaam zijn in de ‘City’, het financiële centrum van Londen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 6 oktober 2015

'Record graanoogst in de maak'

De wereldwijde graanoogst valt dit seizoen naar verwachting hoger uit dan ooit eerder in de geschiedenis. 

Gunstige weersvooruitzichten en de toepassing van moderne technieken zorgen ervoor dat boeren extra veel tarwe, mais en sojabonen van hun akkers kunnen halen.

Het economisch bureau van ABN AMRO rekent erop dat net iets meer dan 2 miljard ton graan geoogst wordt. Dat is een fractie meer dan in het afgelopen seizoen toen de productie uitkwam op net iets minder dan 2 miljard ton. De bank baseert zich op meerdere oogstramingen.