Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 11376 tot 11380
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 15 september 2015

Braziliaanse regering gaat 15 miljard euro besparen

Brazilië kampt met de zwaarste financiële crisis in jaren en dus heeft de regering aangekondigd dat ze voor 64,9 miljard real (bijna 15 miljard euro) wil saneren in de begroting van volgend jaar. Er wordt gesnoeid in de uitgaven en een belasting op financiële transacties wordt opnieuw ingevoerd. De maatregelen werden maandagavond aangekondigd door minister van Financiën Joaquim Levy en minister van Planning Nelson Barbosa.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 september 2015

“Er is maar 1 ding erger dan een globale deflatoire crisis”

Het lijkt alsof er niets anders meer belangrijk is dan de rentebeslissing van de Federal Reserve. Een hogere rente zorgt in theorie voor een tragere economische activiteit, een sterkere Amerikaanse dollar en lagere inflatie. Met andere woorden: de deflatoire druk neemt toe, net als de kans op een nieuwe globale crisis.

Albert Edwards is een notoire pessimist, permabeer en criticaster van het beleid van de Federal Reserve. Toch juicht hij een renteverhoging toe. In tegenstelling tot de oproep van het IMF of de Wereldbank denkt Edwards dat het beter is om de rente zo spoedig mogelijk te verhogen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 15 september 2015

Finland neemt geen halve maatregelen: schrapt 8 vrije dagen in ambtenarij en 2 feestdagen voor iedereen

Finland neemt drastische maatregelen om zijn economisch herstel te garanderen. Onder meer wordt gesnoeid in het aantal vrije dagen voor de ambtenaren. Ook de uitkering voor zieke werknemers wordt beperkt. Met de maatregelen wil het land zijn arbeidslasten beperken en daarmee de concurrentiekracht van zijn nationale arbeidsmarkt versterken.

De regering van de Finse premier Juha Sipila besliste onder meer dat ambtenaren nog slechts recht hebben op dertig vrije dagen per jaar. Daarmee moeten de betrokkenen acht vakantiedagen inleveren. Ook de premies voor het zondagwerk zouden gevoelig worden beperkt. Daarnaast werd beslist om Driekoningen en Hemelvaart uit de vakantie-kalender te schrappen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 september 2015

BIS: massale wereldwijde schuldenbubbel staat op knappen

De BIS, ofwel Bank voor Internationale Betalingen, waarschuwt voor een grote aardbeving in het financiële systeem door de wereldwijde schuldenbubbel. De in Zwitserland gevestigde ‘bank der centrale banken’ waarschuwt specifiek voor de impact van een mogelijke renteverhoging in de VS op een kwetsbaar systeem, zo schrijft Ambrose Evans-Pritchard in de Telegraph.

Luisteren loont. De BIS was het enige wereldwijde orgaan dat voor de Lehman-crisis meermaals luid en duidelijk waarschuwde dat het systeem gevaarlijk instabiel was. Volgens de bank zijn de wilde marktbewegingen van de afgelopen weken en de kapitaalvlucht uit China waarschuwingssignalen dat de grote schuldenopbouw nu zijn tol eist. De BIS uit ook bezorgdheid over beleidsmakers die moeite hebben om de zaak onder controle te houden. Hoofdeconoom Claudio Borio legt uit:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 september 2015

De simpelste manier voor jongeren om miljonair te worden

Op pensioen met 1 miljoen. Het klinkt mooi en het lijkt voor velen onmogelijk. Maar in feite is het simpel en veel jonge mensen zijn er nu al mee bezig. De oplossing: ouderwets spaargedrag. In de Verenigde Staten is het spaargedrag bij de ‘Millennials’ al opnieuw ingeburgerd. Hoe zit dat bij u?

De ‘Millennials’ zijn jongeren die begin deze eeuw op de arbeidsmarkt kwamen. Door de financiële crisis hebben deze jongeren ervaren dat sparen belangrijker is dan schulden maken. Ze hebben gezien hoe verwoestend overmatige schulden kunnen zijn. Veel van deze jongeren sparen nu 10% tot 15% van hun loon en dat maakt hen miljonair tegen de tijd dat ze op pensioen gaan.

De jongeren keren hiermee terug naar het financieel gedrag van hun grootouders. Ze beseffen opnieuw dat hoe vroeger u begint te sparen, hoe gemakkelijker het is om rijk te worden. De oudere die nu nog moeten beginnen sparen voor hun pensioen, moeten veel meer sparen om hetzelfde resultaat te bekomen. Zo beginnen de ‘Millennials’ gemiddeld al te sparen op hun 22e terwijl de baby boomers pas op hun 35e begonnen.