EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11376 tot 11380
Geplaatst op: vrijdag 13 november 2015

Column Kees de Kort | De vijf wijzen

Een belangrijk adviesorgaan van de Duitse regering heeft een kritische analyse over het beleid van de ECB gepubliceerd. "De vijf wijzen", noemt BNR's macro-econoom hen ook wel.

Een belangrijk adviesorgaan van de Duitse regering heeft een kritische analyse over het beleid van de ECB gepubliceerd. "De vijf wijzen", noemt BNR's macro-econoom hen ook wel.

De kritiek van het adviesorgaan richt zich op het beleid van de ECB omtrent quantative easing en 'gratis geld', zegt De Kort. "Volgens hen zorgt dat ervoor dat verschillende landen niet de hervormingen doorvoeren die nodig zijn, want ze kunnen zich verschuilen achter goedkoop geld. Daar bovenop wordt er behoorlijk wat gespeculeerd op de financiële markten, want het geld is gratis geworden. Dat is niet goed, ook niet voor banken en verzekeraars."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: vrijdag 13 november 2015

Het verband tussen de dollar en de goudprijs

De goudprijs is sinds het jaar 2011 in een dalende trend terecht gekomen en veel mensen vragen zich vandaag de dag af hoe ver de goudprijs nog kan gaan dalen. Uiteraard beschikken wij ook niet over een glazenbol en de toekomst voorspellen is daarom volstrekt kansloos. We kunnen echter wel de conclusie trekken dat de goudprijs sinds de top van 2011 wel heel erg hard is gedaald. De goudprijs is sinds het jaar 2011 al met bijna de helft in waarde gedaald en vanuit dat opzicht zouden we misschien kunnen zeggen dat de goudprijs wellicht ‘oversold’ is.

Het verleden leert ons echter ook dat we maar beter afstand kunnen nemen op het moment dat de grote stroom mensen richting de nooduitgang loopt. Pas wanneer de lucht min of meer is geklaard, kunnen we een nieuwe investering overwegen. Aan de andere kant weten contraire beleggers vaak prachtige resultaten te behalen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 12 november 2015

Goudmijnen zijn geen belegging, maar een gok

Goudmijnaandelen zijn geen geschikte belegging voor de lange termijn, maar meer een gok voor de korte termijn. Dat schrijft vermogensbeheerder Barry Ritholtz in zijn laatste column voor Bloomberg. Sinds de lancering van de Gold Miners Index in 1993 hebben goudmijnen het behoorlijk slecht gedaan. Netto staat de index nu 30% lager dan in 1993.

Lees verder op Doijer & Kalff
Geplaatst op: donderdag 12 november 2015

Goudprijs naar laagste punt in 5 jaar

Goud is gedaald naar het laagste punt in 5 jaar tijd. In Euro's is het beeld volledig....

Lees verder op The Bullion House
Geplaatst op: donderdag 12 november 2015

Vraag naar fysiek goud sterk gestegen

De wereldwijde vraag naar goud is in het derde kwartaal met 8% gestegen naar 1.120,9 ton, het hoogste niveau in meer dan twee jaar tijd. Dat blijkt uit het nieuwste kwartaalrapport dat de World Gold Council vandaag publiceerde.

Lees verder op Marketupdate

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs