Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 11376 tot 11380
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Integraal: het gelekte akkoord tussen Griekenland en de schuldeisers

De teksten van het akkoord tussen Griekenland en zijn internationale geldschieters (Memorandum of Understanding) zijn gisterenavond naar de lidstaten gestuurd, die deze "in de loop van de dag" telefonisch kunnen bespreken. Dat meldt de Europese Commissie vanmiddag.

Het akkoord dat gisteren werd bereikt tussen Athene en haar geldschieters (de Europese Unie, de Europese Centrale Bank, het Internationaal Monetair Fonds en het Europees Stabiliteitsmechanisme) over een derde hulpplan van om en bij 85 miljard euro, is "afgelopen nacht" naar de lidstaten gestuurd, nadat "alle laatste details werden uitgeklaard", benadrukte Annika Breidthardt, een woordvoerster van de Europese Commissie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

De dollar is sterker geworden tegenover de Yuan

De overheid van China heeft er voor gekozen om de valutamunt van het land te devalueren om op deze manier de export te stimuleren. Deze maatregel heeft er voor gezorgd dat al twee dagen lang de Chinese valutamunt waarde heeft moeten inleveren. Ook de financiële markten staan door deze maatregel nu al twee dagen lang onder druk.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de Amerikaanse dollar tegenover de Chinese Yuan nu al bijna 4 procent sterker is geworden. Op korte termijn lijkt het er dus op dat de dollar ineens een stuk sterker is geworden tegenover de Yuan, maar op de lange termijn ziet het plaatje er heel anders uit.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Vrouw vindt goudstaaf op de bodem van Duits meer

Een vrouw heeft een opvallende vondst gedaan tijdens het zwemmen in een Duits meer. Op de bodem, twee meter onder water, lag een goudstaaf van 500 gram.

De eerlijke vinder bracht het naar de politie. Die heeft het onderzocht en kwam tot de conclusie dat het om echt goud ging. Dat meldde de politie in Beieren woensdag. Tegen de huidige koers zou de halve kilo goud ongeveer 16.000 euro waard zijn.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Dit moet u weten over de devaluatie van de Chinese yuan

Bejing heeft haar munt, de yuan, voor de tweede dag op rij fors in waarde laten dalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Noorwegen gaat gebukt onder lage olieprijs

De financiële crisis in 2008 had weinig negatieve impact op de economie van Noorwegen. Maar een olieprijs onder de 50 dollar, dat is een ander verhaal.

Noorwegen is vooralsnog het rijkste land van Scandinavië dankzij haar grote oliereserves. De grote vraag is of dit zo blijft in de komende jaren.

Een teken aan de wand, is dat de werkeloosheid in het Scandinavische land is gestegen tot 4,3 procent in mei. Dit is het hoogste cijfer sinds 11 jaar. En dat was voor de recente verkoopgolf in Brent crude.