EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11386 tot 11390
Geplaatst op: donderdag 12 november 2015

Hans van Baalen: Westen verkeert in een koude oorlog met Rusland

De relatie tussen Rusland en het Westen is al niet zo best meer sinds de gebeurtenissen in Oekraïne, maar er zijn altijd politici te vinden die het vuurtje nog wat verder op willen stoken. Hans van Baalen deed onlangs een goede poging met de volgende toespraak.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: donderdag 12 november 2015

Poetin: Raketschild niet bedoeld voor Iran of Noord-Korea

Het raketschild van de NAVO is niet gebouwd vanwege nucleaire dreiging uit Iran en Noord-Korea, maar is bedoeld om Rusland als nucleaire macht te neutraliseren. Dat zei de Russische president Poetin tijdens een meeting in Sochi, waar de ontwikkelingen binnen het Russische leger besproken werden.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: donderdag 12 november 2015

Israël schort diplomatieke dialoog met EU op

Israël is ontzet over de nieuwe EU-richtlijnen voor de etikettering van producten. Volgens de nieuwe bepalingen mag van producten die werden vervaardigd in de door Israël bezette gebieden, niet meer gezegd worden dat ze in Israël zijn geproduceerd. De Israëlische regering is woedend en heeft alle diplomatieke gesprekken met Europa voorlopig geannuleerd.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 12 november 2015

Onvermijdelijke gebeurt: Portugal volgt Griekenland richting ravijn na regeringscrisis

Portugal werd lange tijd beschouwd als één van Europa’s beste studenten, als het perfecte anti-Griekenland. Tot nu echter, waarbij de huidige politieke onrust dramatische gevolgen kan veroorzaken en Europa met een nieuwe financieel drama kan opzadelen.

Portugal werd lange tijd beschouwd als één van Europa’s beste studenten, als het perfecte anti-Griekenland. Tot nu echter, waarbij de huidige politieke onrust dramatische gevolgen kan veroorzaken en Europa met een nieuwe financieel drama kan opzadelen.

Het leek te mooi om waar te zijn en toch leek het werken, namelijk de redding van Portugal. Europa had eindelijk een modelland waarbij Portugal door het volgen van de opgelegde besparingen en het voeren van een goed crisismanagement terug aansluiting kon vinden met de wereldeconomie. Net het omgekeerde van het andere Europese drama, Griekenland, welke geen enkele maal deed wat Europa ervan verwachtte.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 12 november 2015

Strengere regels voor systeembanken, overwinning voor Europese belastingbetaler ?

Terwijl de vorige bankencrisis voornamelijk betaald werd door de belastingbetaler (rechtstreeks en/of onrechtstreeks)  zou dit in de toekomst nog moeilijk door te voeren zijn. Om dit dan ook te vermijden in de toekomst zal er fonds aangelegd worden waarbij circa 30 instellingen een totaalbedrag zullen verzamelen van niet minder dan 1 biljoen euro.

Het was één van de vaakst gebruikte argumenten om de bankensector te redden tijdens de afgelopen financiële crisis, namelijk “too big to fail”. De banken waren zodanig groot geworden dat een eventuele ondergang de gehele economie zou meesleuren waardoor overheden genoodzaakt werden om miljarden te investeren in banken welke door de grote hebzucht in de gevarenzone terechtgekomen werden.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs