Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 11386 tot 11390
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Nieuwe fase in de valutaoorlog

China heeft zich met twee voeten vooruit in de valutaoorlog gesmeten.

De Yuan werd drie dagen op rij gedevalueerd. Niemand die weet tot hoever het kan gaan.

China had de munt min of meer gekoppeld aan de dollar en de sterke dollar zet de exporteconomie onder druk.

De indicaties die we momenteel krijgen, tonen duidelijk aan dat het gewoon niet goed gaat met de Chinese economie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Lenovo schrapt 3.200 jobs na zwak kwartaal

's Werelds grootste pc-fabrikant Lenovo plant na een slecht tweede kwartaal ontslagen. Er zullen 3.200 jobs geschrapt worden, of ruim 5 pct van het personeel - de productie blijft gespaard. In het vorige kwartaal halveerde de winst op jaarbasis, tot 105 miljoen dollar. De omzet van de computermaker steeg met 3 pct, naar 10,7 miljard dollar. Analisten hadden een grotere omzetgroei verwacht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

“Prijs olie kan snel richting 30 dollar”

Crude olie kan sneller dan verwacht zakken richting 30 dollar, dankzij de devaluatie van de yuan. Dat stelt John Kilduff, oprichter van Again Capital, in een interview aan CNBC.

China is de grootste afnemer van olie, na de Verenigde Staten. Een zwakkere yuan verzwakt de Chinese koopkracht. Importproducten, zoals olie, worden duurder. Dit kan leiden tot minder vraag en dus een snellere daling van olieprijs.

“Het zal snel gebeuren. Olie zal terugvallen richting 30 dollar. Zelfs een prijs onder de 30 dollar is mogelijk, maar dat zal een kortstondige overdrijving zijn van de markt.”

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Chinese centrale bank is bereid om waarde yuan te steunen

De Chinese centrale bank is bereid om de waarde van de eigen munt te steunen als de markt is “verstoord”. Dat zeiden bestuurders van de bank donderdag tijdens een zeldzame persconferentie.

De centrale bankiers reageerden op de sterke daling van de yuan, die vooral dinsdag en woensdag sterk aan waarde verloor. Die duikeling volgde op een besluit van de Chinese overheid om beter op marktontwikkelingen te letten bij de vaststelling van de waarde van de munt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Bommenlegger Jumbo eist geldbedrag in bitcoins

De persoon die achter de incidenten bij Jumbo-supermarkten in Groningen zit, perst de keten af. Hij of zij eist “een hoeveelheid bitcoins”.

Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt. De rechercheurs hebben informatie over de zaak vrijgegeven en vragen het publiek om mee te denken.

Met de virtuele munt bitcoin kan een dader anoniem blijven. Transacties zijn heel moeilijk te traceren. Dat maakt het interessant voor criminelen.