Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 11386 tot 11390
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 september 2015

Goldman Sachs: “Dollar omhoog dankzij meer QE in Japan en Europa”

De veerkracht van zowel de euro als de yen tijdens de daling van de aandelenmarkten in augustus, verraste sommige marktkenners. Maar volgens Goldman Sachs is deze opleving van korte duur. De bank ziet de Amerikaanse dollar in de komende drie maanden weer verder stijgen tegenover de euro en de yen.

De euro en yen zullen de komende maanden verzwakken, omdat het geldverruimingsbeleid van Japan en Europa zal worden voortgezet. Dit schrijven diverse analisten van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, waaronder valutastrateeg Robin Brooks, in een recent rapport.

De zakenbank verwacht dat de Japanse munt in de komende twaalf maanden verder zal dalen tegenover de Amerikaanse dollar. Nieuwe monetaire stimuleringsmaatregelen van de Japanse centrale bank zijn hiervan de oorzaak.

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 14 september 2015

Schuldenplafond VS opnieuw in zicht

Eind oktober loopt de Amerikaanse overheid voor het eerst sinds 2013 weer tegen het schuldenplafond aan. Dat betekent dat de regeringspartij de oppositie opnieuw moet overtuigen van een verhoging van de schuldlimiet van de VS.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: maandag 14 september 2015

Beleggers halen goud uit ETFs in aanloop naar rentebesluit Fed

In aanloop naar de verwachte renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank bouwden beleggers en vermogensbeheerders hun positie in goud ETF’s af. Door de daling van de goudkoers en de uitstroom van goud daalde het totaal beheerde vermogen van deze beleggingsproducten de afgelopen drie weken met meer dan $2,6 miljard.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 14 september 2015

14 september: Rutte’s 5 miljard is sigaar uit eigen doos en 6 andere dingen die je moet weten

Het kabinet Rutte 2 deelt zoet uit op Prinsjesdag. Maar dat is een schrale troost, na jaren van forse bezuinigingen. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: maandag 14 september 2015

Maleisië pompt ruim 4 miljard in aandelenmarkt

De regering van Maleisië heeft 20 miljard ringgit (€4,1 miljard) beschikbaar gesteld om de aandelenmarkt te ondersteunen. Daarnaast worden een aantal belastingverlagingen doorgevoerd voor bedrijven. Analisten zijn kritisch over de effectiviteit van deze ingreep.