Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 11396 tot 11400
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Dit zijn de grootste faillissementen in Nederland de afgelopen 6 jaar

Imtech verkeert in surseance. Mocht het bedrijf failliet gaan, dan behoort het meteen tot de grootste faillissementen van de afgelopen jaren. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Productie oliekartel OPEC op hoogste niveau in 3 jaar

De productie van oliekartel OPEC is in juli naar het hoogste niveau gestegen in ruim drie jaar, onder meer omdat Iran zijn productie flink verhoogde. Dat blijkt uit cijfers die het kartel vandaag bekendmaakte.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Buffett: Renteverhoging in september is nog niet zeker

Een flink aantal beleggers gaat er vanuit dat de Amerikaanse centrale bank tijdens haar volgende toespraak in september de belangrijke rentestand zal gaan optrekken. Toch lijkt Warren Buffett daar nog helemaal niet zo zeker van te zijn. In een recent interview liet Buffett weten dat beleggers er niet klakkeloos vanuit moeten gaan dat de Fed daadwerkelijk in september de rente gaat verhogen.

Hij is van mening dat de Amerikaanse banensector wel degelijk is verbeterd, maar dat dat nog geen volledige garantie geeft voor een snelle renteverhoging. Tegenover CNBC liet een van de grootste beleggers allertijden weten dat de Fed verder kijkt dan alleen naar de banensector. Buffett wees de kijkers er op dat de inflatie in Amerika bijvoorbeeld nog steeds veel te laag is.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

In ruil voor deze hervormingen krijgt Griekenland 86 miljard euro

Griekenland en zijn internationale geldschieters hebben een akkoord bereikt over een derde steunpakket voor noodleningen ter waarde van 86 miljard euro. Persbureau Reuters kon naar eigen zeggen de hand leggen op de voorwaarden waaraan het Zuid-Europese land moet voldoen in ruil voor de verse leningen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

China moet een belangrijke keuze gaan maken

De Chinese overheid heeft het de afgelopen jaren niet gemakkelijk gehad. De gehele wereldeconomie lijkt namelijk soms wel afhankelijk te zijn van het presteren van de Chinese economie. Toen we een aantal weken te horen kregen dat de Chinese economie in een duidelijke vertraging terecht was gekomen, stelden veel economen hun verwachtingen voor de gehele wereldeconomie naar beneden bij.

China heeft op dit moment echter te maken met een nieuw probleem. De Chinese export weet al maandenlang niet goed te presteren en recent verschenen macrocijfers onthullen dat de Chinese export in de maand juli bijna 9 procent is gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Deze daling is nog dramatischer wanneer wij u vertellen dat analisten hadden gerekend op slechts een daling van 0,3 procent.