Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 11396 tot 11400
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

Ben Bernanke wilde meer Wall Street bankiers in de gevangenis

Oud Federal Reserve voorzitter Bernanke pleitte voor de bail-out van Wall Street in 2008 tijdens de financiële crisis. Nu, 7 jaar later, denkt hij nog steeds dat de reddingsoperatie de juiste keuze is geweest. Maar terugkijkend op die periode had hij meer corrupte Wall Street bankiers in de gevangenis willen zien belanden.

Gisteren verdedigde Bernanke zijn bail-out beslissing:

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

"Duizend grootste bedrijven betalen 7,9 procent belastingen"

De duizend vennootschappen in ons land die vorig jaar de grootste winsten hebben opgetekend, betalen gemiddeld 7,9 procent belastingen. Dat becijferde de PVDA. Ten opzichte van het wettelijke tarief van 33,99 procent in de vennootschapsbelasting genoten ze een fiscale korting van 12,6 miljard euro.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

Wereldbank laat extreme armoede onder 10 procent zakken

De extreme armoede in de wereld daalt dit jaar voor het eerst onder de tienprocentsdrempel. Dat moet blijken uit een vandaag gepubliceerd rapport van de Wereldbank. Maar de toestand in "zwart Afrika" (de landen onder de Saharawoestijn) blijft "uiterst zorgwekkend".

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

Kompels Zuid-Afrika leggen het werk neer

Tienduizenden mijnwerkers van kolenproducenten in Zuid-Afrika hebben zondag het werk neergelegd. Met de staking proberen ze een doorbraak te forceren in de vastgelopen onderhandelingen over betere arbeidsvoorwaarden en meer loon. 

Een woordvoerder van vakbond NUM heeft bevestigd dat de acties zijn begonnen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

'Italië klaagt over onterechte rating kredietbeoordelaars'

Aanklagers in Italië bereiden een zaak voor tegen medewerkers van kredietbeoordelaars Fitch en Standard & Poor's (S&P). Die zouden in de crisisjaren 2011 en 2012 ten onrechte de rating van het land naar beneden hebben bijgesteld.