Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 1141 tot 1145
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 18 juli 2017

'Sancties tegen Rusland hebben nauwelijks effect'

De westerse sancties tegen Rusland hebben nauwelijks effect op de Russische economie. Volgens het economisch bureau van ABN Amro lijdt de handel met Nederland daarbij amper onder de boycotmaatregelen die door de Russen zijn ingesteld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 18 juli 2017

Boete van 214 miljoen euro voor BNP Paribas in VS

BNP Paribas moet in de Verenigde Staten een boete betalen van 246 miljoen dollar (214 miljoen euro) wegens manipulatie van valutakoersen. De Franse bank heeft daarover een schikking getroffen met de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 juli 2017

Britse economie: Probleem is niet Brexit maar financiële sector

De Britse economie doet het de jongste maanden slechter. Het grote gevaar schuilt echter niet in de toekomstige Brexit. Het grote probleem voor Groot-Brittannië bevindt zich in de financiële sector en het financieel-monetaire beleid. We leggen uit waarom dat zo is.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 18 juli 2017

Over Syrië, oorlog en de New World Order

Na zes jaar oorlog kon in Syrië geen enkel van de Angelsaksische doelstellingen van de NWO bereikt worden: met de “Arabische Lente” zijn de moslimbroeders niet aan de macht kunnen komen en hebben zelfs in heel de regio fel aan invloed ingeboet (behalve in Qatar en Turkije). Het multiculturele model van de lekenstaat in Syrië is overeind gebleven en aan het herstel van de Chinese zijderoute wordt verder gewerkt. Wel kunnen Israël en Turkije hun illegale bezetting van een deel van Syrië voorlopig handhaven.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 17 juli 2017

Chinese economie kan voor het eerst sinds 2010 opnieuw groeien

China is de op één na grootste economie ter wereld, maar zijn groeicijfers zijn verdacht eentonig. Vorig jaar groeide de Chinese economie 3 kwartalen op rij met een zelfde 6,7%, dit jaar werd zowel in het eerste als in het pas afgelopen tweede kwartaal een groei van 6,9% opgetekend.

Maar achter die officiële cijfers wordt een interessante trend merkbaar. De nominale groei van de economie – die geen rekening houdt met inflatie – geeft vaak een betere indicatie van de reële stand van zaken.