Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 1141 tot 1145
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

Weidmann: ECB moet stimuleringsprogramma afbouwen

De Europese Centrale Bank moet nu maatregelen nemen om haar enorme monetaire stimuleringsprogramma af te bouwen. Dat zeiden twee hoge Duitse functionarissen binnen de ECB afgelopen woensdag. Nu de economische groeicijfers in de Eurozone aansterken en de inflatie wat oploopt is het tijd geworden voor de centrale bank om wat gas terug te nemen, bijvoorbeeld door het omstreden opkoopprogramma versneld af te bouwen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 1 juni 2017

Het einde van de westerse alliantie: de vijfvoudige stommiteit van Merkel

Door te stellen dat Europa zijn lot in eigen landen te nemen omdat we niet meer op de VS kunnen rekenen, beging Merkel een vijfvoudige stommiteit, schrijft Gideon Rachman in een opiniestuk in de Financial Times. “Het is makkelijk om Trumps desastreuze passage in Europa de schuld te geven voor deze nieuwe episode,” schrijft de specialist buitenlandse zaken van de Engelse zakenkrant, “maar ook de Duitse bondskanselier gedroeg zich onverantwoordelijk”:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 1 juni 2017

Met deze 5 tips betaalde een koppel $200.000 schulden af in 2 jaar

Schulden kunnen je kansen geven. Maar schulden kunnen ook je financieel leven bedreigen. Voor Sunethra Muralidhar was vooral het laatste duidelijk van toepassing. Haar studies zadelde haar op met een schuldenberg van $200.000. Maar na een wake-up call werkte ze deze schulden in 2 jaar weg, samen met haar vriend.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 30 mei 2017

Een van de grootste raadsels in de economie

De werkeloosheid in Japan is historisch laag: 2,8 procent. Maar dit gaat gepaard met lonen die eigenlijk niet echt stijgen. En Japan is daar niet de enige in: ook in Engeland en Amerika doet dit fenomeen zich voor. Een van de grootste raadsels in de economie van dit moment, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 30 mei 2017

Slachtoffer van Trumps besparingsdrift… de Muur met Mexico

De Amerikaanse begrotingsplannen voor volgend jaar maken duidelijk dat een groot deel van de verkiezingscampagne van huidig president Donald Trump uit fantasie was opgebouwd.

Dat zegt Kriston Capps, redacteur bij de nieuwssite CityLab in een commentaar op de Amerikaanse begrotingsplannen voor volgend jaar.