EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11401 tot 11405 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 28 december 2015

Hoeveelheid obligaties met negatieve rente gestegen tot 1500 miljard euro !

Na het massaal aankopen van obligaties en verdere uitvoering van het QE-programma door de Europese Centrale Bank is de totale hoeveelheid aan staatsobligaties met een negatieve rente opgelopen tot het enorme bedrag van bijna 1530 miljard euro waarbij dit afgaande op het huidige monetaire beleid nog verder zal oplopen in 2016.

Met het QE-programma welke verder zal gezet worden in 2016 zal de rente in Europa het komende jaar extreem laag blijven welke goed nieuws is voor de overheden welke op deze manier zeer goedkoop aan financiering kunnen geraken. Dit zal op zijn minst duren tot maart 2017 en mogelijks zelfs langer indien de economische situatie niet verbetert.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 28 december 2015

OekraĂŻne klaar voor nieuwe (hopeloze) noodsteun na goedkeuring begroting

Het parlement van Oekraïne heeft goedkeuring gegeven voor de begroting voor het aankomende jaar. Hiermee ruimt het de laatste obstakels op om een nieuwe schijf te verkrijgen aan financiële steun voor het land. Het 17,5 miljard dollar tellende fonds werd opgericht om het noodlijdende land te helpen de economie te herstructureren en de huidige recessie te overwinnen.

De begroting , een compromis tussen de wetgevers en het kabinet werd goedgekeurd met 263 van de 450 zetels. Hierbij werd een inkrimping van de economie met 3,7% voorzien, in lijn met de voorspelling van het Internationaal Monetair Fonds.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 28 december 2015

Kerstmis rally in goud gebruikelijk

Met een gemiddelde winst van 2,9 procent gingen in 9 van de afgelopen 10 jaar edelmetaalprijzen tussen 23 december en 3 januari omhoog. Zelfs in 2013 en 2014 – toen goud haar slechtste jaren kende in meer dan een decennium – was dat het geval. Vraag is natuurlijk of we dit fenomeen ook komende week mogen verwachten.

Goud kent meer “Kerstmis rally’s” dan welke andere markt dan ook. De S&P 500 wist in slechts zes van de afgelopen 10 jaar een stijging te boeken. Ook ten opzichte van Amerikaanse 10-jaars Treasuries, de Bloomberg Dollar Spot Index en de Commodity Index wist goud de afgelopen 10 jaar in die tijdsperiode beter te presteren.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 28 december 2015

"Nog steeds veel Duitse marken in omloop"

Veertien jaar na de invoering van de euro zijn nog altijd 12,9 miljard Duitse marken in omloop. Omgerekend komt dat neer op zo'n 6,6 miljard euro, blijkt volgens Duitse media uit nieuwe cijfers van de Bundesbank.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 28 december 2015

Knettergek: Japanse centrale bank bezit 52% van de ETF-markt

We beschouwen we alle centrale bankiers als knettergek en onverantwoordelijk. Maar de centrale bankier die alle voeling met de realiteit verloren is die van de Japanse centrale bank. Kuroda zal slechts stoppen als alle financiële activa genationaliseerd zijn.

Lang zal dat niet meer duren. Dankzij decennia van QE-programma’s bezit de Japanse centrale bank reeds meer dan 30% van alle Japanse overheidsobligaties.

Ze bezit meer obligaties dan alle andere Japanse banken samen en dan is het nog niet genoeg. Kuroda koopt evenveel obligaties op als de Japanse overheid er uitgeeft.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs