Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 11401 tot 11405
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 31 augustus 2015

‘Lokale schulden China lopen verder op’

De schuld van lokale overheden in China is de afgelopen maanden flink opgelopen. Dit meldde het Chinese persbureau Xinhua zaterdag.

De totale schuldenlast van de lokale overheden bedroeg eind vorig jaar 24 biljoen yuan (3359 miljard euro). Daarmee was de schuldenberg 34 procent groter dan in juni 2013. Op dat moment bedroeg de totale schuld 17,9 biljoen yuan. Ondanks de stijging zou de schuld van de lokale overheden over het algemeen onder controle zijn, zo meldde Xinhua. Wel moeten sommige regio’s uitkijken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 31 augustus 2015

Bent u rijk of arm in vergelijking met de rest van de Belgen? Doe hier de test

Of u een grootverdiener bent, in de middenklasse valt of u eerder een laag inkomen hebt, hangt van uw persoonlijke situatie af. Met deze tool van de OESO kunt u uw eigen situatie vergelijken met de rest van de Belgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 31 augustus 2015

Willem Buiter: Chinese QE-helikopters moeten onmiddellijk de lucht in

Waar andere banken en brokers traditiegetrouw deze beursdip bestempelen als een koopmoment, laat Citigroup een bommetje vallen. Hun topeconoom Willem Buiter waarschuwt dat China zijn poging om de economie geleidelijk te vertragen heeft verknoeid:

De econoom ziet maar één oplossing om een Chinese recessie, waarbij hij de drempel op 4% bij de “leugenachtige officiële data” legt, te voorkomen:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 31 augustus 2015

Niemand wint bij valuta-oorlog

De lage euro mag dan wel zorgen voor een betere exportpositie voor vele bedrijven, toch zijn er ook nadelen voor de exporterende ondernemingen. Met name de toestand in China heeft overal in de wereld gevolgen voor de buitenlandse afzet.

China heeft in 2015 zo’n vijftien procent minder gekocht van het buitenland dan in 2014. De import daalt dus sterk. De gevolgen laten zich overal voelen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 31 augustus 2015

Column Kees de Kort | Conjunctuurklok gelijkgezet met 2008

De economie is nu ongeveer net zo groot als zeven jaar geleden, toen de crisis uitbrak. Leuk en aardig, maar schijn bedriegt, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. "De arbeidsmarkt is een stuk slechter dan zeven jaar geleden. Huizenmarkt: een stuk sléchter dan zeven jaar geleden."