Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 11401 tot 11405
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

China waardeert yuan fors af om economie duw te geven

De Chinese centrale bank heeft dinsdag de yuan fors afgewaardeerd om zo de export en economie te stimuleren. De stap van de Chinese centrale bank kwam onverwacht.

De waarde van de yuan mag nu met bijna 2 procent dalen ten opzichte van de dollar. Dat is de sterkste waardedaling die de centrale bank van China ooit heeft doorgevoerd. Volgens China gaat het om een eenmalige ingreep.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

"Griekenland en geldschieters akkoord over derde steunpakket"

Griekenland en de internationale geldschieters zijn het vandaag eens geraakt over een nieuw steunpakket. Dat bevestigde een bron uit het Griekse ministerie van Financiën aan Reuters. Dankzij het akkoord zou een faillissement vermeden worden en kan het land in de eurozone blijven.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

"Griekse crisis leverde Duitsland al 100 miljard euro op"

De een zijn dood is de ander zijn brood. Dat spreekwoord lijkt nu ook op te gaan voor de Duitse economie, die volgens een nieuw onderzoeksrapport de voorbije jaren fors heeft geprofiteerd van de schuldencrisis in de eurozone. Meer zelfs, ook als Griekenland zijn schulden niet terugbetaalt aan de Duitsers, houden die er nog altijd winst aan over.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

IMF: Duitsers en Chinezen moeten meer shoppen

De Amerikanen weten wel hoe ze moeten shoppen. Dat is algemeen bekend. Het IMF waarschuwt nu dat de overheden van met name Duitsland en China ook hun ingezetenen aan moeten zetten tot meer consumptie. Burgers in deze landen sparen veel te veel. De liquiditeitsinjecties van de centrale banken zijn niet voldoende om de vraag daar aan te zwengelen. Door de resulterende onbalans riskeren we een decennium van zwakke wereldgroei, zo stelt het IMF in haar laatste rapport. 

David Lipton, een hoge IMF-official, maakt zich ongerust:

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Dit jaar laat traditionele televisie zijn wereldwijde piek optekenen

Traditionele lineaire televisie zal dit jaar wereldwijd zijn absolute piek bereiken. Volgend jaar moet voor de eerste keer in de geschiedenis een daling worden verwacht. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulenten ZenithOptimedia en Newcast in veertig landen.

Daarbij wordt opgemerkt dat het aantal televisiekijkers dit jaar wereldwijd nog met 3,1 procent zal toenemen, maar volgend jaar moet volgens de consulenten rekening gehouden worden met een inkrimping met 1,9 procent.